Vlastní podnik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
9.6.20 17:01

Vlastní podnik

Ahoj holky, předem chci upozornit že toto téma nemá nic společného s dětmi, rodinou nebo manželem.
Potřebuji radu, pokud jste někdo něco podobného řešil a nebo víte jak to chodí. :kytka:
Momentálně jsem na ÚP ale teď se ucházím o práci v mém oboru, teď jsem čertvě (opožděně) odmaturovala. S mojí mamkou máme cca už rok v hlavě, že bychom si otevřeli v našem menším městě kavárničku-čajovnu nebo něco podobného na tento způsob. Já se ovšem obávám toho že s tím moc neuspějeme, jelikož tady máme celkem 6 cukráren (z toho je jedna otevřená jen odpoledne, jedna většinou 2 dny v týdnu a to večer, a jedna jen dopoledne - učňovská, na jednu si stěžují že zákusky jsou oschlé a interiér už není vkusný, na jednu že je moc drahá, a na tu poslední že je tam nepříjemná obsluha), zatím jsme po prostorech ani nepátrali. Za mě, bych řekla, že by bylo nejlepší otevřít čajovnu (máme tu 3 střední školy a jeden učňák) a podle mě, by si studenti rádi zašli třeba na vodní dýmku (jelikož nejbližší čajovna je od nás 25km). Ale na druhou stranu se v tom moc nevyznám a ani čaje nijak extra nikdo z naší rodiny nepije. Navíc nás baví péct a zkrátka máme radši kávičku ☕️
Potom mě napadlo udělat kavárničku vedle ve městě (cca 10km vzdálené) - je to sice ošklivé město s pár obyv, ale na druhou stranu tam kavárnu kde by si mohli posedět nemají (jen jednu přes léto - ale to ani není kavárna a druhá je spíš jen na zmrzlinu a pryč - ani se tam nedá hezky posedět je to spíš bistro).
Zajímal by mě váš názor, a také by mě zajímalo zda na tyto podniky nepřispívá město (např. poskytnutí prostorů - samozřejmě ne zadarmo, menší finanční příspěvěk do začátku, nebo lepší výhodnější půjčka pro maloobchodníky, zda se tomu dá tak říct) - doufám že nejsem moc naivní a nepředstavuji si to jako Hurvínek válku, ale napadlo mě to, jelikož naše známá neměla práci, zaběhla si na úřad a dostala od nich kurz na nehty (s tím ale že se tim rok musí živit - jinak kurz musí zaplatit).
Děkuji za ohlasy a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19981
9.6.20 17:14

Řekla bych že si to představuješ jak ten Hurvinek. 6 kaváren mi přijde dost, ale zase záleží kolik lidí máte ve městě. A navíc ty „dotace“ nebo příspěvek to je celkem vtipny.
Známá si otevřela cukrarnu/kavárnu tady u nás loni cca v únoru. Teď to vypadá že bude zavírat. Přitom to má na největším sídlišti u nas ve městě, jsou tu plne vysokoškolské koleje, má tam domácí zakusky i dorty, fakt výborný. Obsluha milá, otevírací doba velmi vstřícná, velký dětský koutek, cena kávy i zakusku velmi přijatelná. Nájem nízký, no a stejně nemá lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.6.20 17:18

Představuješ si to jak Hurvínek válku. Půjčka do gastra v dnešní době? 8o a když to nebude šlapat z čeho ji zaplatíš? Kavárna rovná hezkých pár set tisic. Plus rezerva než (jestli) se to rozhybe

• Citovat
  • Upravit
52
9.6.20 17:21

@jahuhudka Kdo ale říkal že peníze nemáme? 8o :think: Pouze se snažím vyzjistit co nejvíce informací :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.6.20 17:24

@Adinasleh ptáš se na půjčky, tak se ptám já z čeho je chceš hradit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21208
9.6.20 17:33

Mesto? Jako z verejnych penez do soukromeho podnikani? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
9.6.20 17:36

...

Představuješ si to jako ten Hurvínek válku. Jestli máš peníze, tak buď ráda a neutápěj je v nějakém pofiderním dívčím snu. Akorát ty peníze prošustruješ. Fakt na to není (…a brzo ani nebude) vhodná doba. Zašij se radši v nějakém kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.6.20 17:50

Bez toho abyste měli spočítaný byznysplán opravdu žádný podnik neotvírejte. natož s ekonomicou krizí na krku.

A ano - to že netušíš co je byznysplán a jak se počítá je u kořene problému :-D

A ty se někde nech zaměstnat třeba jako provozní, ať máš představu, co to obnáší vést takový podnik. I když teda nejdřív dělej normálně servírku, protože vlastně vůbec nevíš o co běží a pak postupně zkus provozní v něčem nenáročném a pak v něčem velkém. Pak budeš mít dostatek zkušeností aby sis otevřela svůj podnik a vedla ho úspěšně.

Gastro je náročný a rizikový obor podnikání. Není to nic na plnění snů, kdo si to neumí spočítat, ten na tom prodělá kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862
9.6.20 18:17

Gastro teď v této situaci? To asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.20 19:14

Dobrý den, chtěla jsem založit podobnou diskuzi. Ale s tím, že mám nápad a byl by to e-shop. Tudíž já nepotřebuji prostory jako na kavárnu. Tak se sem přidám. Popřípadě později založím vlastní diskuzi. Také by do toho šel někdo z mé rodiny. V tomto oboru se vyzname (to zboží). Tak nějak vím, jak funguje založení firmy atd. Ale přímo u e-shopu si nejsem jistá. Tak bych byla moc ráda, kdyby se tu anděl někdo z praxe a ve stručnosti by mi to mohl přiblížit. Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
6419
9.6.20 22:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem založit podobnou diskuzi. Ale s tím, že mám nápad a byl by to e-shop. Tudíž já nepotřebuji prostory jako na kavárnu. Tak se sem přidám. Popřípadě později založím vlastní diskuzi. Také by do toho šel někdo z mé rodiny. V tomto oboru se vyzname (to zboží). Tak nějak vím, jak funguje založení firmy atd. Ale přímo u e-shopu si nejsem jistá. Tak bych byla moc ráda, kdyby se tu anděl někdo z praxe a ve stručnosti by mi to mohl přiblížit. Moc děkuji.

a co bys chtěla „přiblížit“? zaregistruješ si doménu, popřípadě i e-mail. Najdeš si eshopové rozhraní (eshop-rychle. cz, shoptet. cz atd) vytvoříš e-shop podle instrukcí a hotovo, dáš ostrý provoz a funguješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
10.6.20 08:24

@Ou Moc pořád nechápu proč ze mě děláte nějakou chudinku bez zkušeností :zed: Od svých 14 let jsem nikdy neměla jiné brigády než v cukrárnách, kavárnácha nebo v restauracích, takže si myslím že zkušeností v tomto oboru mám víc než dost. A momentálně máme s rodinou v pronájmu jednu hospůdku na vesnici, kde ve finále sloužím buďto já, nebo mamka. (V podstatě se v tom pohybuji od malička)
Ekonomickou krizí? Bohužel ani nevím co to je, jelikož nás to nikdy nepotkalo, a bez toho abysme vše neměli pevně promyšlené jsme se do ničeho nepouštěli. V této situaci? Nechápu co je za situaci 8o
Chtěla jsem pouze rady o tom, jak byste to třeba udělali vy, a ne hned tu na mě nadávat že nemám peníze, že se zadlužím, že nemám zkušenosti a v podstatě mi tu naznačit že jsem bůh ví co za puťku. To jste všechny tak ješitné a nepřející, jak už jsem viděla v jiných diskuzích? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
10.6.20 08:27
@Adinasleh píše:
@Ou Moc pořád nechápu proč ze mě děláte nějakou chudinku bez zkušeností :zed: Od svých 14 let jsem nikdy neměla jiné brigády než v cukrárnách, kavárnácha nebo v restauracích, takže si myslím že zkušeností v tomto oboru mám víc než dost. A momentálně máme s rodinou v pronájmu jednu hospůdku na vesnici, kde ve finále sloužím buďto já, nebo mamka. (V podstatě se v tom pohybuji od malička)
Ekonomickou krizí? Bohužel ani nevím co to je, jelikož nás to nikdy nepotkalo, a bez toho abysme vše neměli pevně promyšlené jsme se do ničeho nepouštěli. V této situaci? Nechápu co je za situaci 8o
Chtěla jsem pouze rady o tom, jak byste to třeba udělali vy, a ne hned tu na mě nadávat že nemám peníze, že se zadlužím, že nemám zkušenosti a v podstatě mi tu naznačit že jsem bůh ví co za puťku. To jste všechny tak ješitné a nepřející, jak už jsem viděla v jiných diskuzích? :nevim:

Jako promin, ale tvůj úvodní příspěvek mluví za všechno a ted jsi tomu dala korunu.

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
10.6.20 08:28
@Adinasleh píše:
Chtěla jsem pouze rady o tom, jak byste to třeba udělali vy, a ne hned tu na mě nadávat že nemám peníze, že se zadlužím, že nemám zkušenosti a v podstatě mi tu naznačit že jsem bůh ví co za puťku. To jste všechny tak ješitné a nepřející, jak už jsem viděla v jiných diskuzích? :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: V úvodním příspěvku jsi rozvynula snad tři různé podnikatelské plány na 2-3 místech něco jako nevím jestli kafe nebo čaj :mrgreen: :mrgreen: To je to pevně promyšlený podnikatelský plán jo? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
52
10.6.20 08:40

@jahuhudka A my se snad do něčeho pouštíme? Pouze konstatujeme, píšu snad někde že bych měla za týden otevírat? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat