Vlastní podnik
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka Na co jako dotaci? Absolutně nechápu, o co vám, dámo, jde. A pokud nechápete smysl mého příspěvku a mate vůči mě nějaké komplexy, a jste opravdu tak ješitná jak se ukazujete, tak prosím radši ani nekomentujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak například u té kavárny, strašně záleží na umístění… velké město, hned v centru dění, velká poptávka, klidně i malá nabídka ale s velkou recenzí. Aby kavárna byla vyhlášená, to se také neprojeví hned.
Když se podívám na svůj denní režim, tak cokoliv mám při cestě z práce do 5 minut v dosahu na slunném místě, více času tomu neobětuji. Ostatní uličky tipu služby, mlsání atd. nemají šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
Nikdo tě tady od ničeho nechce odrazovat, jen píšem, že to fakt není sranda a že spousta lidí přišla na mizinu, když navráželi šílený peníze do nějakého neživotaschoného snu. Občas do nějaké kavárny, nebo cukrárny zajdu, když je v menším městě, tak fakt mám pocit, že jsou rádi, že váží konec s koncem. Na žádné vyskakování to asi není. Alfou a omegou je poloha (jak už tu někdo psal) a pak výše nájmu. My jen, aby sis nenatloukla. Rozhodnout se samozřejmě musíš sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z těch tří variant bych si zvolila čajovnu, zvlášť když v okolí žádná není. A určitě tam nebudou chodit pouze studenti, ale i pracující mladí lidé, kteří budou chtít něco jiného než si zajít s kamarády do kavárny nebo někde na pivko.
- Citovat
- Upravit
Kavárna-cukrárna v městečku, kde jich 6 ne/funguje - nic moc. Čajovna, u které se zmíníš " v čajích se nevyznám, v rodině ho moc nepijeme", podobně.
Takže :
- prostory, kde by čajovna-kavárna-cukrárna vznikla, máš vytipované?
- máš ( mírně řečeno ) idealistickou představu, že by „město“ mohlo finančně přispět, byla ses informovat?
- propočítaný podnikatelský záměr - máš aspoň hrubý nástřel?
- představu o provozní době, počtu potřebných zaměstnanců na její pokrytí + související administrativu, máš?
- alespoň předběžnou domluvu s případnými dodavateli, máš?
- k praxi… obsluhovat někde coby brigádník a mít svůj gastropodnik - je nesrovnatelné. Nebo ses tam věnovala práci provozní a vidíš do financování, legislativy, zajišťování personálu apod.?
Samé otázky…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinasleh píše:
@jahuhudka Já vám taky netykám, tak se chovejte slušně.
Ještě k této poněkud agresivní reakci - tady si diskutující tykají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinasleh píše:
@jahuhudka Kdo ale říkal že peníze nemáme?![]()
Pouze se snažím vyzjistit co nejvíce informací
Když máte peníze, tak proč se ptáš na půjčky a dotace od města?
Fakt bych se ted v téhle době na vašem místě nezadlužovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dája999 Tak nedostatek znalosti je sice problém, ale nic co by nešlo vyřešit. Když se chce, všechno jde. Může se zakladatelka nechat v nějaké čajovně zaměstnat, může absolvovat nějaké kurzy, semináře, exkurze, vyjet do zahraničí, určitě i na internetu se dají najít videa a blogy o čajích… Mě osobně by u provozování čajovny vadilo, že je to druh podniku, kde lidé chodí hlavně odpoledne a večer a ne moc dobře to jde skloubit s rodinou.
- Citovat
- Upravit
Vysokoskolaci zni zajimave, ale pak se ti z toho vyklube par typku, co kazdy zasedne stolecek se svym pocitacem. Vypijou za 2 hodiny jedno latte a nehnou se. Coz mas urcite ve svem business planu propocteno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou, nechám se zaměstnat v kavárně, ať víš, co ta práce obnáší, na co si dávat pozor atd. A hlavně jak náročná práce to vlastně je a že to není jen servírování čajů a zákusků s úsměvem a v krásné uniformě. Z toho jak to píšeš to zní, že holčina bez práce a její máma si hodlají otevřít super kšeft, protože jim to přijde jako bezva nápad a baví je péct, máma přece každý týden udělá super bábovku… Pokud tomu tak není, minimálně to tak vyznívá.
- Citovat
- Upravit
@Lalelale Jak jsem již psala, od svých 14 let se v tomto oboru pohybuji, znalostí mám až dost (ale ne teda šéfování tomu). Momentálně máme i hospůdku, která je úspěšná a chodím tam - takže zatím svojí práci na plný úvazek nemám (ale čekám na reakci jelikož jsem ve výběrovém řízení do navrhování kuchyní) - takže píši že jsme nad tím uvažovali 😊
S mamkou se pečení dost věnujeme, a děláme i dorty na přání. Takžene, opravdu neumíme jen jeden druh pečiva jak to asi chápete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emouen Ano to máte dobrý nápad
A nebo popřípadně zaměstnat někoho kdo by tomu šéfoval kdo se v tom vyzná, ale je to blbý kdyby tomu majitelka nerozuměla že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš pravdu, rok o tom přemýšlíte a ted sis říkala, že je dobrý nápak zeptat se na emiminu, jestli ti někdo poskytne dotaci
Směle do toho
Než se přežene ekonomická krize, o které nevíš, můžete začít