Ekonomické využívání surovin při vaření - i jinak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44210
16.3.13 07:07

Odkaz zajímavý, tažený vývar je nejlepší, taky jsem loni vařívala vývary dlouho a jen sotva probublávajícím varem a potom jsem málem omdlela při nedoplatku za plyn :twisted: Co je na tom ekonomického? Přestala jsem to dělat a ušetřila několik tisícovek. Nejlepší je papiňák v tomto směru. Chuť srovnatelná. Čistý vývar používám hodně do ostatních jídel(základ jiných polévek a omáček, nesnáším masox a podobné),kdybych měla vařit vývar jen takto, tak za chvíli nemáme co jíst nebo se za co obléct.

Co se týče upečených kostí, to bych nedělala, pečením se vytváří látky a chemické sloučeniny, které do vývaru nepatří, zvlášť pro děti..Sice píší, že se to nesmí spálit, ale co když se to neuhlídá..Stačí, když se to přilepí nebo se vytvoří světlá kůrka.
A ještě jsem slyšela, že někdo vaří vývar o obraných kostí pečeného nebo grilovaného masa..Tak to mi přijde nechutné už když si to představím, nikdy bych to nedělala.

Čisté silné vývary používám jako základ různých omáček a dalších jídel, které jedí i děti..Prostě by mi to vadilo..Samozdřejmě, že jedí i pečené, ale nemusí to mít pořád a všude.
Ale třeba zbylou šťávu s cibulí s kuřete nebo z masa použiju do čočkové nebo jiné luštěninové polévky, dodá to šmrnc. Když nemám, tak jenom ten vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
8.5.19 19:12

Mě když zbyde upečené nebo uvařené maso rozkrajim ho na malé kousky přidám do leca do toho nastrouhám dva až tři stroužky česneku a šup s tím na topinky, nakonec posypu sýrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22963
10.5.19 21:58

U nas vetsinou jidlo nevyhazujeme, vlastne nikdy.
Uvařené dojida manžel, ten sni vsechno :lol:
Ale ja nakupuji potraviny podlehajici zkaze tak, aby se to snědlo. Nakupujeme.1× tydne, takze se to zvladne.
Kdyz koupim vic masa, soupnu ho na mrazak, tam klidne soupnu i pred koncem spotreby tvarohy, maslo..i porci nedojedeneho jidla, pak jak kdyz to najdes.
Z brambor uvarenych se udelaji placky, nebo manzel koupi klobasu, dovarim zeli a ma obed do prace ;) knedliky jsou jasne s vajickem, tvrdsi chleba se obali ve vajicku, nebo topinky..stare pecivo mam na strouhanku, z jablek, co uz nikdo nechce jist treba strudl, z bananu koktejl..moznosti je spousta, podle me se da vse spotrebovat.
Někdy doneseme zbytky i bezdomovcum a driv jsme tu meli kousek takovou lednici, kam se mohly donest zbytky a potrebni si to vzali, bohuzel uz neni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat