Název pražského centra, kde se zabývají ekzémem u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1139
31.12.14 10:34

Pro ty co mají dítě jak struhadlo: :D koupila jsem včera v DM ovesnou koupel, je tam 6 pytlíků, podle návodu jsem nechala malou 20 minut ve vaně, potom 10 minut v zábalu v županu a můžu říct, že jsem nadšená!!! Asi to není pro klasický ekzém, když už je to rozpraskané, ale na struhadlo to zabírá. :mrgreen: jo a pak jsem ještě namazala krémem od Biodermy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
31.12.14 12:54

@bessy :think: to je zvlastni jak ruzne typy kuzi reaguji odlisne, ono asi take hodne jde o to jaky ekzem ci co to vlastne je - to co pises uz jsem zkousela i po delsi dobu a zadny efekt to nemelo. ja jsem se zas vcera vratila k Exomegy emoliecni balzam a uz ma malicka kuzi trochu lepsi, jemnejsi ale loziska tam stale videt jsou a kdyz je svlecena tak si to skrabe :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
31.12.14 14:11

Právě, že naše už se taky začínala škrábat, ale já mam podezření, že se jí to takhle zhoršilo s vánočním požíráním sladkého…!!! :cert: je hrůza, co toho stláská. Ona měla Salmonelu, držela 3 týdny fakt poctivě dietu- rýži mrkev čaj slazený glukopurem…a teď je jak urvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.1.15 22:02

Co u nás a okolí zabíralo na atopický ekzém nebo různý ekzém a to už tam jezdíme víc než 20let je umíchaná mast z lékárny ve Velkých Pavlovicích. Po 2dnech synovi ekzém začal blednout. A po dlouhodobějším mazání zmizel úplně. Vždycky se objeví v zimních měsících nebo při zpocení. Dřív než k dr. nebo na kožní vždycky nejdřív tam. Vím, jaké je to hrozné trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
4.1.15 22:05
@terysek09 píše:
Co u nás a okolí zabíralo na atopický ekzém nebo různý ekzém a to už tam jezdíme víc než 20let je umíchaná mast z lékárny ve Velkých Pavlovicích. Po 2dnech synovi ekzém začal blednout. A po dlouhodobějším mazání zmizel úplně. Vždycky se objeví v zimních měsících nebo při zpocení. Dřív než k dr. nebo na kožní vždycky nejdřív tam. Vím, jaké je to hrozné trápení.

To bude jistě stejná lékárna, o které psal králíček, ocituji ten příspěvek pod tímto :kytka: Škoda, že ty Pavlovice mám tak z ruky…a zajímalo by mě, jestli v té masti jsou i kortikoidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
4.1.15 22:06
@kouřící králík píše:
Kdo má možnost, ať zajede do Velkých Pavlovic do lékárny za panem Tomečkem, ten mě opravdu pomohl. Mastičky míchá i do nemocnice, bez kortiko. Podmínkou je, že chce každého vidět osobně, nejde to koupit, že by vás neviděl.
tady je adresa. Holky, ať vám to všem a vašim dětem pomůže.
Zavolejte mu a uvidíte. V nemocnici se tomu říkala Honzíkova mast, ale to dělal jeho tatínek, toto je již syn, ale umí to také.

LÉKÁRNA - Mgr. Alexander TOMEČEK

Nám. 9. května 42, 691 06 Velké Pavlovice
tel.: 519 428 píše: Více

Je to stejná lékárna? :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.1.15 22:15

Jo jo to je ono, teď je tam místo Mgr. Tomečka snad jeho zeť-Mgr. Mazal myslím. Ve vyhledávači na netu to u lékárny přesně vyjede. Nikdo asi neví, co v mastích je a oni to sami neřeknou. Nevím, jestli jsou v ní kortikoidy, ale známý má mast, kterou si maže po těle a i na oči a to nevím, jestli by mohl s kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
4.1.15 22:19
@terysek09 píše:
Jo jo to je ono, teď je tam místo Mgr. Tomečka snad jeho zeť-Mgr. Mazal myslím. Ve vyhledávači na netu to u lékárny přesně vyjede. Nikdo asi neví, co v mastích je a oni to sami neřeknou. Nevím, jestli jsou v ní kortikoidy, ale známý má mast, kterou si maže po těle a i na oči a to nevím, jestli by mohl s kortikoidy.

Jestli to maže na oči, tak by tam kortikoid být nemusel. Ale zas záleží, třeba je to hodně naředěné…v nemocnici jsem taky měla kyblíky s mastmi, kde byly naředěné kortikoidy a mazala jsem to všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.1.15 22:21

A pomohly ty masti v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
4.1.15 22:23
@terysek09 píše:
A pomohly ty masti v nemocnici?

Pomohly, ale právě kvůli těm kortikoidům, jakmile se kortikoidy vysadily, tak do tří dnů to bylo zas jako před léčbou. Dokud jsem nepřišla na příčinu, tak to byl začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.15 13:47

@terysek09

ano, je to stejná lékárna :) všem mohu doporučit :)

@terysek09
složení opravdu nikdy neříká, ale kortiko tam není, on sám je toho odpůrce.
Domnívám se, že to nyní dělá jeho syn? To je jedno, hlavně, že to stále vyrábí a pomáhá :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.1.15 11:05

Ahoj Mumísku :) nám taky pomohla Exomega (malý má ekzém od půl roka a teď v říjnu mu bylo 5), jen nekupuju balzám, ale emoliační krém, v lékárně mi ho doporučili, že je nejmastnější a tudíž nejúčinnější. A ještě nedám dopustit na vazelínu od Mary Kay, tu používám na konečky prstů (občas mu popraskají až do krve :( ), kde ani ta Exomega nepomohla.
Jinak na mou otázku, co je na ekzém nejlepší, mi dr. řekla, ať s ním jezdíme dvakrát do roka k moři. Tak jezdíme a je fakt, že po dovolený, je to vždy nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.4.18 19:45

Zklamání z mastí a přístupu

Tak jsem se nechala přesvědčit recenzemi a udělala jsem chybu. Objednala jsem se, došla jsem do lékárny a měla jsem zpozornět hned za dveřmi. Naprosto otrávená lékárnice „já Vám ho zavolám“. Miminko mi pan Mgr. okoukl v autosedačce, kterou jsem měla na zemi před pultem, kde se obsluhuje. Měla jsem pocit, že v lékárně mají nějaké zázemí, kde si se mnou na 30 min. sedne, řekne mi co a jak a nějaká doporučení a prohlédne si ložiska ekzému. Mastička za 340kč/50g. Namazala jsem v tenké vrstvě a výsledek je opět rudé ložisko jako na začátku léčby, tedy zánět kůže. Nebo se to přes rudo zbělá do 2 dnů? Už jsem vyhodila víc peněz v životě, ale tohle mě :cert: Poučení - když se ti něco nezdá hned na začátu, nebuď furt za slušnou holku a prostě ZDRHEJ nebo HRDĚ ODEJDI, i když se budou všichni divit PROČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
22.6.18 14:51

@terysek09 Dobrý den, dnes jsme si mastičku od mgr. Mazala vyzvedli a chtěla bych se zeptat, zda můžu uchovávat v lednici. Jde mi o to, že na mastičce je napsané uchovávat ve 20 stupních, ale až se zase oteplí, tak těch 20 v žádném případě mít doma nebudeme. Neuškodí lednice? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek