Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pro ty co mají dítě jak struhadlo:
koupila jsem včera v DM ovesnou koupel, je tam 6 pytlíků, podle návodu jsem nechala malou 20 minut ve vaně, potom 10 minut v zábalu v županu a můžu říct, že jsem nadšená!!! Asi to není pro klasický ekzém, když už je to rozpraskané, ale na struhadlo to zabírá.
jo a pak jsem ještě namazala krémem od Biodermy.
@bessy
to je zvlastni jak ruzne typy kuzi reaguji odlisne, ono asi take hodne jde o to jaky ekzem ci co to vlastne je - to co pises uz jsem zkousela i po delsi dobu a zadny efekt to nemelo. ja jsem se zas vcera vratila k Exomegy emoliecni balzam a uz ma malicka kuzi trochu lepsi, jemnejsi ale loziska tam stale videt jsou a kdyz je svlecena tak si to skrabe ![]()
Právě, že naše už se taky začínala škrábat, ale já mam podezření, že se jí to takhle zhoršilo s vánočním požíráním sladkého…!!!
je hrůza, co toho stláská. Ona měla Salmonelu, držela 3 týdny fakt poctivě dietu- rýži mrkev čaj slazený glukopurem…a teď je jak urvaná.
Co u nás a okolí zabíralo na atopický ekzém nebo různý ekzém a to už tam jezdíme víc než 20let je umíchaná mast z lékárny ve Velkých Pavlovicích. Po 2dnech synovi ekzém začal blednout. A po dlouhodobějším mazání zmizel úplně. Vždycky se objeví v zimních měsících nebo při zpocení. Dřív než k dr. nebo na kožní vždycky nejdřív tam. Vím, jaké je to hrozné trápení.
@terysek09 píše:
Co u nás a okolí zabíralo na atopický ekzém nebo různý ekzém a to už tam jezdíme víc než 20let je umíchaná mast z lékárny ve Velkých Pavlovicích. Po 2dnech synovi ekzém začal blednout. A po dlouhodobějším mazání zmizel úplně. Vždycky se objeví v zimních měsících nebo při zpocení. Dřív než k dr. nebo na kožní vždycky nejdřív tam. Vím, jaké je to hrozné trápení.
To bude jistě stejná lékárna, o které psal králíček, ocituji ten příspěvek pod tímto
Škoda, že ty Pavlovice mám tak z ruky…a zajímalo by mě, jestli v té masti jsou i kortikoidy…
@kouřící králík píše:
Kdo má možnost, ať zajede do Velkých Pavlovic do lékárny za panem Tomečkem, ten mě opravdu pomohl. Mastičky míchá i do nemocnice, bez kortiko. Podmínkou je, že chce každého vidět osobně, nejde to koupit, že by vás neviděl.
tady je adresa. Holky, ať vám to všem a vašim dětem pomůže.
Zavolejte mu a uvidíte. V nemocnici se tomu říkala Honzíkova mast, ale to dělal jeho tatínek, toto je již syn, ale umí to také.LÉKÁRNA - Mgr. Alexander TOMEČEK
Nám. 9. května 42, 691 06 Velké Pavlovice
tel.: 519 428 píše: Více
Je to stejná lékárna?
![]()
Jo jo to je ono, teď je tam místo Mgr. Tomečka snad jeho zeť-Mgr. Mazal myslím. Ve vyhledávači na netu to u lékárny přesně vyjede. Nikdo asi neví, co v mastích je a oni to sami neřeknou. Nevím, jestli jsou v ní kortikoidy, ale známý má mast, kterou si maže po těle a i na oči a to nevím, jestli by mohl s kortikoidy.
@terysek09 píše:
Jo jo to je ono, teď je tam místo Mgr. Tomečka snad jeho zeť-Mgr. Mazal myslím. Ve vyhledávači na netu to u lékárny přesně vyjede. Nikdo asi neví, co v mastích je a oni to sami neřeknou. Nevím, jestli jsou v ní kortikoidy, ale známý má mast, kterou si maže po těle a i na oči a to nevím, jestli by mohl s kortikoidy.
Jestli to maže na oči, tak by tam kortikoid být nemusel. Ale zas záleží, třeba je to hodně naředěné…v nemocnici jsem taky měla kyblíky s mastmi, kde byly naředěné kortikoidy a mazala jsem to všude…
@terysek09 píše:
A pomohly ty masti v nemocnici?
Pomohly, ale právě kvůli těm kortikoidům, jakmile se kortikoidy vysadily, tak do tří dnů to bylo zas jako před léčbou. Dokud jsem nepřišla na příčinu, tak to byl začarovaný kruh.
ano, je to stejná lékárna
všem mohu doporučit ![]()
@terysek09
složení opravdu nikdy neříká, ale kortiko tam není, on sám je toho odpůrce.
Domnívám se, že to nyní dělá jeho syn? To je jedno, hlavně, že to stále vyrábí a pomáhá ![]()
Ahoj Mumísku
nám taky pomohla Exomega (malý má ekzém od půl roka a teď v říjnu mu bylo 5), jen nekupuju balzám, ale emoliační krém, v lékárně mi ho doporučili, že je nejmastnější a tudíž nejúčinnější. A ještě nedám dopustit na vazelínu od Mary Kay, tu používám na konečky prstů (občas mu popraskají až do krve
), kde ani ta Exomega nepomohla.
Jinak na mou otázku, co je na ekzém nejlepší, mi dr. řekla, ať s ním jezdíme dvakrát do roka k moři. Tak jezdíme a je fakt, že po dovolený, je to vždy nejlepší.
Tak jsem se nechala přesvědčit recenzemi a udělala jsem chybu. Objednala jsem se, došla jsem do lékárny a měla jsem zpozornět hned za dveřmi. Naprosto otrávená lékárnice „já Vám ho zavolám“. Miminko mi pan Mgr. okoukl v autosedačce, kterou jsem měla na zemi před pultem, kde se obsluhuje. Měla jsem pocit, že v lékárně mají nějaké zázemí, kde si se mnou na 30 min. sedne, řekne mi co a jak a nějaká doporučení a prohlédne si ložiska ekzému. Mastička za 340kč/50g. Namazala jsem v tenké vrstvě a výsledek je opět rudé ložisko jako na začátku léčby, tedy zánět kůže. Nebo se to přes rudo zbělá do 2 dnů? Už jsem vyhodila víc peněz v životě, ale tohle mě
Poučení - když se ti něco nezdá hned na začátu, nebuď furt za slušnou holku a prostě ZDRHEJ nebo HRDĚ ODEJDI, i když se budou všichni divit PROČ.
@terysek09 Dobrý den, dnes jsme si mastičku od mgr. Mazala vyzvedli a chtěla bych se zeptat, zda můžu uchovávat v lednici. Jde mi o to, že na mastičce je napsané uchovávat ve 20 stupních, ale až se zase oteplí, tak těch 20 v žádném případě mít doma nebudeme. Neuškodí lednice? Děkuji