Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
patříme taky mezi ty ekzémový, Ema to má v obličeji- kolem očí fakt těsně, na nose, tvářích, začlo jí to i na zadečku nahoře, tam kde snad nikdy není mokrá.. Dostáváme na to různé mastičky- zinkokalciovou, Holtovku (nevíte k nim náhodou podrobnosti?), ale většinou to mažu jen bambuckým máslem, mandlovým nebo pupalkovým olejem. Nezabírá na to pochopitelně nic a postupně se to šíří. Chtěla jsem se ale hlavně zeptat: měla jsem pocit, že jsem tu od někoho někdy dávno četla něco o nějakým pražským centru, kde se zabývají ekzémem u dětí; snažila jsem se to najít, ale nepodařilo se a znova už se mi nechce… Nepsala jste to některá nebo nevíte to náhodou? Možná jsem moc paranoidní- jako ve všem- ale manžel má ekzém taky a fakt rozjetej a rozsáhlej, tak nechci, abychom se takhle daleko dostali s Emou…
Děkuju, Eva
Děkuju za odkazy- prostuduju to. My jsme s jídlem začínali myslím docela opatrně, nové po 5-7 dnech a nevypozorovali jsme žádnou konkrétní reakci- prostě se to pomalu šíří. Naštěstí to vypadá, že ji to nesvědí, protože kolem těch očí, to si fakt nechci představovat… No, nic, jdu mrknout na ty odkazy, dík a dobrou. E.
Ahoj maminky atopiku, ozivuji diskuzi - poradte cim promazavate sva detatka a cim lecite loziska. ja sama jsem atopik a kdyz uz je fakt nejhur tak musim sahnout po kortikoidech a vim ze je to hnus, malickou 18m toho chci co nejvic vyvarovat ale prijde me ze trh nabizi preparaty „jen tak na oko“ Bioderma, A derma atd ale nenasla jsem nic co by zklidnovalo pokozku a zaroven lecilo. Poradite nekdo - alernativnim produktum se nebranim.
Nemate nekdo zkusennost treba s
http://www.justnahrin.cz/…melarni-rada …predem dekuji moc moc moc ![]()
to je mě tě opravdu moc líto, i tvé dcery. Je to velice bolestivé.
Kortiko. se raději vyhýbej, sice ti pomůžou, ale kůže je stále tenčí a pak už nic nezabírá.
dělali ti testy na lepek, laktózu?
Ahoj, já se z dovolením připojím. U nás je problém, že dcera 4 roky má po celém trupu jakoby jemnou drsnou krupičku. Prostě jako struhadlo. Už taky nevím čím mazat. Dr. řekla že je to k zimnímu období a dostala umíchanou mast, která moc nezabírá…
@superandrysek Ahoj
Já jsem za celých svých 27 let nenašla preparát, který by měl podobné účinky jako kortikoidy, a přitom byl neškodný. Vyzkoušela jsem toho hodně, masti z lékárny, míchané masti od různých doktorů, tinktury, homeopatika, přírodní kosmetiku, domácí konopné masti…a stále jsem jako na začátku. Mojí jedničkou je modrá indulona, ale ta neřeší akutní problémy, jen to promazání.
@kouřící králík ano testy jsme delali, do roka mela kuli ekzemku mala bezmlecnou dietku, ted si da stejne jen UM 2 x denne 180, jogurt, tvaroh atd nechce, neji - oklepava se. mlecnou slozku stravy propasuju jen v omackach nebo fruit duetu od Hippu ale to za chvili prijdu na mizinu. jdu si precist tu SZ, diky
kortikoidy ti pomůžou vždycky, ale kůže je tenčí.
Strava, stres, to všechno tomu pomáhá. bolest k nevydržení
@bessy tak presne to ted malicka ma, on se ji ten ekzemek drzel furt v norme, mela treba jen jedno dve malicka loziska, ale ted úresne jak pises kuze jak struhadlo, promazavam 2 - 3× denne a efekt nula. vim ze pres zimu se ekzemy zhorsuji, ale takhle celkove?!
me úrave take prijde ze ty masticky nefunguji…diky
@majki.r vim, vim
bohuzel, ale 18m detatku nemuzu namazat temer cele telicko kortikoidem anebo s nimjit na injekci
ono to zas az tak hrozne nei, nevypada ze by ji to az nejak zvlast trapilo, jen me to prijde hrozne a bojim se aby se to casem nedostalo do horsi faze. jsem zastane resit pricinu hned zkraje
Kdo má možnost, ať zajede do Velkých Pavlovic do lékárny za panem Tomečkem, ten mě opravdu pomohl. Mastičky míchá i do nemocnice, bez kortiko. Podmínkou je, že chce každého vidět osobně, nejde to koupit, že by vás neviděl.
tady je adresa. Holky, ať vám to všem a vašim dětem pomůže.
Zavolejte mu a uvidíte. V nemocnici se tomu říkala Honzíkova mast, ale to dělal jeho tatínek, toto je již syn, ale umí to také.
LÉKÁRNA - Mgr. Alexander TOMEČEK
Nám. 9. května 42, 691 06 Velké Pavlovice
tel.: 519 428 201
@kouřící králík píše:
@majki.rkortikoidy ti pomůžou vždycky, ale kůže je tenčí.
Strava, stres, to všechno tomu pomáhá. bolest k nevydržení
Já vím. S ekzémem jsem proležela víc než rok v nemocnici a roky jsem měla tak šílený generalizovaný ekzém, že dokud lékaři neudělali testy, nevěřili, že mě nežere nějaká masožravá bakterie. A přitom to byl „jen“ ekzém. Vypadala jsem hrozně, chodila jsem jak mumie v obvazech a když jsem se špatně pohnula, praskla mi kůže třeba přes celá záda.
moc mi tehdy pomohla dieta, ale ta mě zas pomohla i na psychiatrii s anorexií, bylo to složité.
Dneska, když vidím, že má někdo ten bolavý a hluboký ekzém, jako jsem měla já, brečím jak na povel.