Název pražského centra, kde se zabývají ekzémem u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2589
14.4.06 20:32

Ekzém

Ahoj holky,
patříme taky mezi ty ekzémový, Ema to má v obličeji- kolem očí fakt těsně, na nose, tvářích, začlo jí to i na zadečku nahoře, tam kde snad nikdy není mokrá.. Dostáváme na to různé mastičky- zinkokalciovou, Holtovku (nevíte k nim náhodou podrobnosti?), ale většinou to mažu jen bambuckým máslem, mandlovým nebo pupalkovým olejem. Nezabírá na to pochopitelně nic a postupně se to šíří. Chtěla jsem se ale hlavně zeptat: měla jsem pocit, že jsem tu od někoho někdy dávno četla něco o nějakým pražským centru, kde se zabývají ekzémem u dětí; snažila jsem se to najít, ale nepodařilo se a znova už se mi nechce… Nepsala jste to některá nebo nevíte to náhodou? Možná jsem moc paranoidní- jako ve všem- ale manžel má ekzém taky a fakt rozjetej a rozsáhlej, tak nechci, abychom se takhle daleko dostali s Emou…
Děkuju, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
14.4.06 21:27

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.4.06 22:44

Děkuju za odkazy- prostuduju to. My jsme s jídlem začínali myslím docela opatrně, nové po 5-7 dnech a nevypozorovali jsme žádnou konkrétní reakci- prostě se to pomalu šíří. Naštěstí to vypadá, že ji to nesvědí, protože kolem těch očí, to si fakt nechci představovat… No, nic, jdu mrknout na ty odkazy, dík a dobrou. E.

• Citovat
  • Upravit
12067
29.12.14 21:50

Ahoj maminky atopiku, ozivuji diskuzi - poradte cim promazavate sva detatka a cim lecite loziska. ja sama jsem atopik a kdyz uz je fakt nejhur tak musim sahnout po kortikoidech a vim ze je to hnus, malickou 18m toho chci co nejvic vyvarovat ale prijde me ze trh nabizi preparaty „jen tak na oko“ Bioderma, A derma atd ale nenasla jsem nic co by zklidnovalo pokozku a zaroven lecilo. Poradite nekdo - alernativnim produktum se nebranim.
Nemate nekdo zkusennost treba s
http://www.justnahrin.cz/…melarni-rada …predem dekuji moc moc moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.14 22:00

@superandrysek

to je mě tě opravdu moc líto, i tvé dcery. Je to velice bolestivé.
Kortiko. se raději vyhýbej, sice ti pomůžou, ale kůže je stále tenčí a pak už nic nezabírá.
dělali ti testy na lepek, laktózu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
29.12.14 22:08

Ahoj, já se z dovolením připojím. U nás je problém, že dcera 4 roky má po celém trupu jakoby jemnou drsnou krupičku. Prostě jako struhadlo. Už taky nevím čím mazat. Dr. řekla že je to k zimnímu období a dostala umíchanou mast, která moc nezabírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.12.14 22:22

@superandrysek Ahoj :-) Já jsem za celých svých 27 let nenašla preparát, který by měl podobné účinky jako kortikoidy, a přitom byl neškodný. Vyzkoušela jsem toho hodně, masti z lékárny, míchané masti od různých doktorů, tinktury, homeopatika, přírodní kosmetiku, domácí konopné masti…a stále jsem jako na začátku. Mojí jedničkou je modrá indulona, ale ta neřeší akutní problémy, jen to promazání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.12.14 22:25

@kouřící králík ano testy jsme delali, do roka mela kuli ekzemku mala bezmlecnou dietku, ted si da stejne jen UM 2 x denne 180, jogurt, tvaroh atd nechce, neji - oklepava se. mlecnou slozku stravy propasuju jen v omackach nebo fruit duetu od Hippu ale to za chvili prijdu na mizinu. jdu si precist tu SZ, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.14 22:26

@majki.r

kortikoidy ti pomůžou vždycky, ale kůže je tenčí.
Strava, stres, to všechno tomu pomáhá. bolest k nevydržení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.12.14 22:27

@bessy tak presne to ted malicka ma, on se ji ten ekzemek drzel furt v norme, mela treba jen jedno dve malicka loziska, ale ted úresne jak pises kuze jak struhadlo, promazavam 2 - 3× denne a efekt nula. vim ze pres zimu se ekzemy zhorsuji, ale takhle celkove?! :nevim: me úrave take prijde ze ty masticky nefunguji…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.12.14 22:29

@majki.r vim, vim :zed: bohuzel, ale 18m detatku nemuzu namazat temer cele telicko kortikoidem anebo s nimjit na injekci :x ono to zas az tak hrozne nei, nevypada ze by ji to az nejak zvlast trapilo, jen me to prijde hrozne a bojim se aby se to casem nedostalo do horsi faze. jsem zastane resit pricinu hned zkraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.14 22:31

Kdo má možnost, ať zajede do Velkých Pavlovic do lékárny za panem Tomečkem, ten mě opravdu pomohl. Mastičky míchá i do nemocnice, bez kortiko. Podmínkou je, že chce každého vidět osobně, nejde to koupit, že by vás neviděl.
tady je adresa. Holky, ať vám to všem a vašim dětem pomůže.
Zavolejte mu a uvidíte. V nemocnici se tomu říkala Honzíkova mast, ale to dělal jeho tatínek, toto je již syn, ale umí to také.

LÉKÁRNA - Mgr. Alexander TOMEČEK

Nám. 9. května 42, 691 06 Velké Pavlovice
tel.: 519 428 201

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.12.14 22:32
@kouřící králík píše:
@majki.rkortikoidy ti pomůžou vždycky, ale kůže je tenčí.
Strava, stres, to všechno tomu pomáhá. bolest k nevydržení

Já vím. S ekzémem jsem proležela víc než rok v nemocnici a roky jsem měla tak šílený generalizovaný ekzém, že dokud lékaři neudělali testy, nevěřili, že mě nežere nějaká masožravá bakterie. A přitom to byl „jen“ ekzém. Vypadala jsem hrozně, chodila jsem jak mumie v obvazech a když jsem se špatně pohnula, praskla mi kůže třeba přes celá záda.
moc mi tehdy pomohla dieta, ale ta mě zas pomohla i na psychiatrii s anorexií, bylo to složité.
Dneska, když vidím, že má někdo ten bolavý a hluboký ekzém, jako jsem měla já, brečím jak na povel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.12.14 22:35

@majki.r :hug: no to je hrozne, hlavne at uz te to netrapi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.12.14 22:35
  • načítám...