Ekzém u kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
20.3.11 11:16

My máme AE 14 dní…zkusili jsme A-Dermu, hydratační mléka, nyní Atoderm od Biodermy a modrou indulonu co náš lékař tak propaguje a Dr. na kožním taky…po všem máme velká červená ložiska :-( Nyní máme na fleky kortikoidní krém Advantan, ten pomáhá…budu hledat dál co by pomohlo. Po všem jsme měly hrozné reakce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.12 11:39

Ahoj, mám skoro půlročního chlapečka a od prvního očkování hexavakcínou nás trápí ekzém. Paradoxně se zhoršil po „vyřčení diagnózy“ dětským doktorem. Začali jsme mazat mastí Leniens - zhoršení, teď máme kosmetiku od Linoly a ekzém kvete a kvete… Nevím, jestli je to vyloženě těmi mastičkami, ale prostě se to teď rapidně horší. Máme kapičky Fenistil, takže ho to zřejmě nesvědí, je klidný, ale lékař kvůli ekézmu odkádá očkování, tak bychom se toho rádi zbavili… Já ani manžel nejsme alergici a alergie v rodině nemáme. Máte někdo podobné zkušenosti popř. co vám na to zabírá? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
43
18.2.12 13:58
Anonymní píše:
Ahoj, mám skoro půlročního chlapečka a od prvního očkování hexavakcínou nás trápí ekzém. Paradoxně se zhoršil po „vyřčení diagnózy“ dětským doktorem. Začali jsme mazat mastí Leniens - zhoršení, teď máme kosmetiku od Linoly a ekzém kvete a kvete… Nevím, jestli je to vyloženě těmi mastičkami, ale prostě se to teď rapidně horší. Máme kapičky Fenistil, takže ho to zřejmě nesvědí, je klidný, ale lékař kvůli ekézmu odkádá očkování, tak bychom se toho rádi zbavili… Já ani manžel nejsme alergici a alergie v rodině nemáme. Máte někdo podobné zkušenosti popř. co vám na to zabírá? Díky :kytka:

Ahoj, my používáme na promazávání těl. mléko Atoderm od Biodermy. Když se začne ekzém horšit, používáme od kožařky Advantan, je to kortikoid pro malé děti, který se vstřebává a rozkládá v kůži. Je to lepší než zkoušet kde co bez úspěchu. Samozřejmě se to dlouhodobě také nesmí používat. Může to být taky alergie na nějaké jídlo nebo bílkovinu kravského mléka a tak, je to složité, taky bysme už chtěli od toho pokoj…Nyní máme jen na nožičkách. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
14.3.12 22:27
Anonymní píše:
Ahoj, mám skoro půlročního chlapečka a od prvního očkování hexavakcínou nás trápí ekzém. Paradoxně se zhoršil po „vyřčení diagnózy“ dětským doktorem. Začali jsme mazat mastí Leniens - zhoršení, teď máme kosmetiku od Linoly a ekzém kvete a kvete… Nevím, jestli je to vyloženě těmi mastičkami, ale prostě se to teď rapidně horší. Máme kapičky Fenistil, takže ho to zřejmě nesvědí, je klidný, ale lékař kvůli ekézmu odkádá očkování, tak bychom se toho rádi zbavili… Já ani manžel nejsme alergici a alergie v rodině nemáme. Máte někdo podobné zkušenosti popř. co vám na to zabírá? Díky :kytka:

ahoj, smiem sa spytat ako dlho po ockovani sa u vas ten ekzem objavil? tiez mam polrocneho chlapceka, vcera poobede sa mu zacalu tvorit cervene flaky po tvaricke, dnes aj na hrudi a na chrbte… lekarka sa vyjadrila, ze to vyzera na ekzem a predpisala hydrokortizon, zatial sa ho nejak zdraham pouzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TamaraAlmara
24.3.13 20:01

I nám se objevil ekzém asi do týdne po očkování hexy a pneumokoka 13 (očkovali nám najednou). Vyzkoušeli jsme všechny možné masti a kortikoidy. Ale opravdu nám zabrala až Holtova mast (umíchají v lékárně). Už jí mažeme asi 4 den 2× denně (ráno a večer). Všechny rozškrábaný místa se nám hezky zatáhli a kůže je po ní opět hezky vláčná a pružná. Přestal se nám malý i tolik šupinatět. Zlepšení bylo vidět hned po prvním namazání. Snad nám to dlouho vydrží. A už se to nevrátí. Měl to opravdu hodně. Je mu nyní půl roku a měli jsme to od 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
27.3.13 19:29

Ahojky, muzu se zaptat jak to ze se po tom ockovani ten ekzem objevi? cim to je? syn 8mesicu ma asi take ekzem na tvarich a uz se mu dela i pod krkem.Cim pri koupani myjete deti a jak casto koupete? taky jak jste prisli na to, z ceho se ekzem dela?,dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek