Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, prosím o radu ty, jejichž děti mají el. Auto. Pořídili jsme dceři. Pokud ale dcera nebo i rodič přes ovladač brzdí, tak to není plynule a při vypnutí motorů auto úplně na konci lehce trhne. Není to nic extra velkého, ale ani super příjemného pro dvouleťačku (a ani pro mě). Je to i u jiných aut? Malá se toho trhnutí na konci teď bojí a auto nechce. Manžel tvrdí, že je to normální, protože ty motory najednou vypnou a přestanou pracovat. Děkuji.
Auto vyhodit a dceru učit chodit, běhat, jezdit na odrážedle…
Ano, máme taky, hračka pro tatínka
Taky zastavuje lehkým trhnutím, ale fakt malinkým. Dcera má období, kdy v něm jezdit chce a kdy ne, nenutíme
U nas to pritahla tchyne, ma to jen u nic, ale to trhani to dela taky.
Ano, to je běžné u elektrických aut. Trhnutí může být způsobeno tím, jak motory přestávají fungovat. Zkuste se podívat na manuál auta nebo se obrátit na prodejce, zda je možné tento efekt zmírnit.
Je to běžné. Za mě tohle byly vyhozené peníze, pro malé děti mi to přišlo nevhodné, taky se bály trhavého pohybu a když byly dost zralé na to, aby to řídily a korigovaly, už se tam v podstatě nohama nevlezly, a to jsme měli velkého Jeepa ![]()
edit: nejvíc na tom blbly ve věku kolem 7 let, ale pěkně to auto zrasily, protože váhový limit ![]()
Dobře, moc děkuji. Ona je to hračka i pro mě, brala jsem s váhovým limitem 100 kg
(rodič si tam vysune takové sedátko vzadu a na volantu má tlačítka, aby se neskláněl).
@Melounek0 píše: Více
Tyjo, tak to je luxusní, tím bys mohla jezdit i na nákupy
My měli tuším 36kg a i když to zvládlo víc, dramaticky se snížila rychlost, zvlášť třeba na trávě. Dala bych tomu čas, až trochu povyroste a zesílí, tak to bude lepší ![]()