Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte,
Chtěla jsem se Vás zeptat, zda nekdo z vás tímto prošel (,,elektrošoky", elektrokonvulze, ECT). S jakým výsledkem a v jaké nemocnici. Moc děkuji za případné zkušenosti a přeji všem hodně zdravi.
@Lollitka píše: Více
Moje schizofrenicka pred lety na psychine pri delsi nedobrovolne hospitalizaci v Havlickove Brode. Byla po medikaci hodne otupela a elektrosoky ji moc pomohly. Jediny minus, pry ztrata pameti, neco zapomnela, ale ne nic fatalniho.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, moc díky za odpověď. A jsem moc ráda, že pomohly. Nevíš, kolik jich měla? A od té doby už na ně nemusela? Jo ta ztráta paměti bývá, prý krátkodobá, no nevím, mně to v to v roce 2010 úplně vymazalo fotografickou paměť.
@Lollitka Mám kamarádku schizofreničku, která po léčbě elektrošoky ztratila paměť. Nepamatuje si nic, co se událo do té doby. Nevím, jestli se jí později paměť neobnovila, ale to asi ne.
@Jana Martinková píše: Více
Děkuji za info. Chudák kamarádka. Oni ti doktoři řeknou, že do 3 měsíců se paměť obnoví, ale asi tedy jen u někoho. Mně právě první ECT v roce 2010 úplně zničily fotografickou paměť. A právě teď jsem zas na šoky začala chodit, tak se bojím, co zas bude s pamětí…
@Lollitka Tak snad to tentokrát bude dobré a paměť to nepoškodí.
@Jana Martinková píše: Více
Ahojky, díky moc. Zatím mám mimo už jen krátkodobou paměť. Nepamatuji si, kdo u mě byl na návštěvě ani moc, co jsme si povídali. Dneska jsem měla šestý, prý jich mám mít celkem 12. Tak se uvidí.
Ahoj - můj táta byl na ECT, měl bipolárku. Pomohlo to hodně, vlastně nic jiného na depresivní fázi ani nepomáhalo, pak už chtěl i sám. Bylo to v Kosmonosech, počet si nepamatuju. S tou pamětí - pletly se mu ze začátku časové údaje, kdy co proběhlo a zhruba za ty tři měsíce asi tak OK. Jen si moc nepamtuje z těch hospitalizací, ale to se shodli s doktorem, že to obecně lidem dost splývá. Já mám taky bipolárku, ale mně dobře fungují léky, ale kdyby ne jsem s dr. dohodlá, že chci ECT než do sebe valit 25 druhů léků a čekat na mizivý efekt.
@Anonymní píše: Více
Ahoj. Moc diky za reakci. Mrzí mě, že oba trpíte bipolarkou, mám několik bipolárních kamarádek. Tak vidím, jak je to těžké. Já teď měla hluboký depresivní propad u HPO a ECT u mě vždycky měly dobrý efekt na tohle. Mám už sedmou sérii. Ale léky musím brát taky. Momentálně asi 6 druhů. Právě poprvé v roce 2010 mi to zničilo fotografickou paměť. Ty další šoky právě jak popisuješ, že si moc nepamatuji hospitalizace a nejvíc zapomínám návštěvy, kdo tu byl a kdo ne a o čem jsme mluvili a to je mi nepříjemné.
Jinak v Kosmonosích jsem taky byla i když jsem z Prahy a taky jsem tam měla chodit na šoky, ale zrovna jim nefungoval ten přístroj.
Já dneska měla šestý šok a efekt už taky pozoruji, mám jich mít 12, říkal primář. Akorát prakticky nemám žíly. Tak nevím, jak se to vyřeší.
A ty bereš 25 tbl. denně? Mužu se zeptat, jaké léky? Držím palce, ať je nějak snesitelne.
Zdravím, já jdu zítra na 4tou. Už bych ráda nějaký posun, efekt. 🙏 Máte taky propady, nahoru dolů? A berete k ECT léky? Já mám Venlafaxin 5tydnu, třeba by i ten mohl zabrat… Držím palce všem
@yellowyedna píše: Více
Ahoj, Já dnes měla 11ty ECT. Efekt tak napůl. Léků beru hodně, nejen AD. V pátek mám poslední, dvanáctý, tak uvidím, jak celkově léčbu zhodnotim.
Jinak venlafaxin jsem měla, na mě neucinkoval, ale každý jsme jiný.
A kolik máš mít ECT ty dohromady? U mě býval zlomový ten čtvrtý, ale teď je to jako na houpačce.
Držím moc palce, ať je ti (a vsem) lépe.