Každodenní stres z práce

Anonymní
5.6.25 08:52

každodenní stres z práce

Dobrý den, ahoj,

mám dotaz, jak zvládáte každodenní stres v práci? Stresuje Vás vaše práce?
Snažím se s tím bojovat, ale zatím neúspěšně, uvažovala jsem i nad tím, vyhledat už odbornou pomoc. Nijak se z práce nehroutím, ale přemýšlím nad ní dost času i doma a když bývám v práci nervózní mívám tlak a bolest v břiše.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9172
5.6.25 09:00

Hmm, tak to je přesně ten ukazatel, kdy práci vyměnit za jinou. V práci jsi víc jak polovinu aktivního dne, práce tě má naplňovat, ne stresovat. Pak jsou z toho různá onemocnění, diagnozy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
5.6.25 09:03

Záleží co máš za práci, předpokládám, že asi nějakou velmi zodpovědnou, v takovém případě bych řekla, že je to první roky normální, než se člověk zaběhne a získá pracovní sebevědomí. Já mám také velkou zodpovědnost v práci a občas také pociťuji nervozitu/ stres a mám pocit, že si ne všechno pamatuju. Ale pracuji vždy tak 3 týdny mimo domov a pak jsem týden doma a mám volno, takže během toho týdne doma, se vždy hodím do pohody.

Ale píšeš, že máš každodenní stres, nebylo by fajn, řešit to psychologem? Máte psychologa k dispozici, při tvém zaměstnání? Asi by bylo dobré dojít k tomu, co ten stres spouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
5.6.25 09:03

Mně baví, naplňuje ale zároveň občas i stresuje - myslím si, že je to občas úplně normální.

Ale asi kdyby mě pouze stresovala, tak bych vyhledala odborníka a řešila příčinu a podle toho se pak zařídila. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8302
5.6.25 09:07
@Anonymní píše: Více

Vyhledej.
A možná ji i změň.
Co popisuješ není v pořádku.
Já o práci doma teda nepřemýšlím, a když pracuju, tak mě z toho hlava ani břicho nebolí. Budím se sem tam, abych nezaspala, ale pokud mám tvrdý spánek, vzbudí mě až budík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.6.25 09:07

V lednu jsem nastoupila na novou pozici, kde vedu každotýdenní poradu s nejvyšším vedením a zástupců oddělení. Stažený žaludek, přemýšlení o svém volnu, vyklepanost aj. se mi stala součástí. Paradoxně, když už jsem si začínala myslet, že to celkem zvládám, tak přišla porada a já se opět cítila, jak začátečník. Celkem mi pomohlo uvědomit si, že to přežiju a nic hrozného se mi neděje. No tak prostě plácnu blbost, odprostit se. Ještě pořád si doma postesknu, že mě zítra čeká porada, ale je to lepší.
Držím palce ať se to u tebe zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
5.6.25 09:12

@Beata68 každá práce je zodpovědná, to by jinak nešlo. A nejde o to, jestli v ní jde o věci nebo o lidi, ale o to, co konkrétně ten zaměstnanec dokáže snášet. Z jejího popisu vůbec nevyplývá, jestli zodpovídá za zdraví, životy, za peníze, lejstra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
5.6.25 09:14

Práce by člověka určitě neměla stresovat a když už ano, tak opravdu jen krátkodobě a nárazově (složitý úkol, důležité jednání…), ale určitě ne, že se večer usíná s úzkostí a ráno jde do práce se strachem. Já to tak mám. Před rokem jsem nastoupila na nové místo a práce mě baví, ale vedení není úplně dobré (šéfka občas křičí, je vulgární, cítím z ní, že jsem ji nesedla a ona mi taky ne). Po čtyřiceti letech na mě vybafnul atopický ekzém, který jsem měla naposledy jako dítě a nedá mi to nedat do souvislosti s těmi nepříjemnými pocity. Od poloviny května rozesílám životopisy, to se prostě nedá. Jak tady nade mnou někdo psal, v práci trávíš opravdu spoustu času a zdraví to dříve, nebo později odnese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.25 09:33

@Snopy123 děkuji, stresuje mě a zároveň mě i baví

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.25 09:35

@baracudas je to má první práce a jsem v ní třičtvrtě roku, myslím si, že to není úplně jen prací, ale jsem stresař i obecně, zkouším cvičit jógu, medituji. Odpočinu si vždy pořádně o víkendu nebo když mám dovču, to vypnu pořádně.

Mívám jednání s důležitými klienty pro firmu a zastupuji ji a vždy před schůzkou jsem ve stresu, mám jich třeba 8 za týden. Během schůzky už jsem pak v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.25 09:38

@Lucie008 děkuji, také jedná s klienty a jde o peníze firmy, nee malé a samozřejmě zároveň i o peníze moje, proto jsem nervózní vždy před, zda vše klapne jak má. Jsem v práci trictrvte roku, schůzek mívám tak 8 za týden, tak čekám, zda se to casem trochu otupí. Práce mě jinak baví a když mám úspěch jsem pak vždy nadšená a mám z toho radost, ale ten pocit před… jak popisujes, staženy žaludek

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
5.6.25 09:40

Já bych se učila pracovat s tím stresem a na to bych si klidně našla nějakého odborníka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.25 09:43

@Snopy123 taky už to spíš vidím na práci s odborníkem. Z dětství nemam dobré sebevědomí (dom. nasili, ponižování, nadávky atd.) a je to podle me následek toho. Nemáme teda psychologa v rámci práce, ale vyhledám ho zvlášt

• Citovat
  • Upravit
818
5.6.25 10:17

Jestli tě práce stresuje, změn ji. Nic není horší než vyhoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.25 11:05

Kvuli minimalizaci stresu, moje priorita, delam ve statni sfere, rutinni prace me neva, ucetni. Mam vs, mohla bych delat v jinem oboru, ale nechci. Ano, je to na ukor financi. Ale neplatim hypo ani zadne dluhy, uvery, tak jsem spokojena..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová