Politika a úzkosti

Anonymní
2.6.25 21:19

Politika a úzkosti

Ahoj všem,
jsem těhotná a na podzim čekáme naše vytoužené miminko. S manželem oba se zájmem sledujeme politiku a dění ve světě. Udržujeme si přehled a často o tom vedeme diskuze.

Čím dál víc mě ale svírá úzkost z toho, do jakého světa své dítě přivedu. Když vidím, co se děje v EU, a hlavně u nás, je mi z toho zle – z SPD, ANO a dalších podobných skupin.

S manželem jsme liberálové, kteří postupně přicházejí o své představy a naděje. Děsí mě, že dopadneme jako Slovensko, a že moje dítě bude vyrůstat ve světě, kde budou omezené svobody, respekt a empatie.
Radu nepotřebuji, jen jsem dnes sama a padlo to na mě a třeba se najde někdo podobně smýšlející.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11079
2.6.25 21:34
@Anonymní píše: Více

Nikdy nebude vhodná doba na to, privest na svět dítě.
Doléhá to na tebe, protože už se to děje. Časem na tohle zapomeneš a budeš řešit konkrétní věci.
A věř mi, že to občas dost stačí.
Politika byla je a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
2.6.25 21:38

Já ti asi rozumím, kor po volbách v Polsku a s vidinou podzimních voleb u nás… Ale hele, děti se rodily i za heydrichiády :nevim: Musíme normálně fungovat. Dbej na to, abys z dítěte vychovala člověka s rozhledem, vzdělaného a mravného. Jdi volit. Ale taky dýchej a snaž se užívat maličkosti a každý den. Těš se na mimi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 21:42

Oba jsme s manželem vysokoškoláci a volíme. Udržujeme si přehled a vím, že ani po narození miminka se to nezmění. To, co se děje v Polsku, mě vyděsilo a došlo mi, že nás podobný scénář čeká na podzim. :?

• Citovat
  • Upravit
30422
2.6.25 21:56

Sledovat dění ve světě a chtít se v klidu těšit na miminko se vzájemně vylučuje. Musíš jedno oželet, výběr už je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11079
2.6.25 22:00

A jak ty a manžel s VŠ ovlivnite situaci v Polsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.6.25 22:13

Jak psala @Trojlístek politika je a bude. Ty to asi neovlivnís, tak by ses měla soustředit na své dítě, abyste mu zajistili krasne dětství, abyste se z něj těšili. Ať už tady vládla jakákoliv strana, deti se rodily a nemyslím si, že by kvůli toho byly nešťastné.
Btw.: máš se nějak špatně, že te tak trápí politická situace? Podle mě je politika taková hra, do které nikdo z nás nevidi a nema cenu z toho mít nějaké deprese, protože s každou situaci, co nastane se člověk musí vyrovnat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 22:22

Nemáme se špatně, čekáme na stavbu domečku, oba máme stabilní práci, která je a bude potřeba. Jsem úzkostnější povahy a teď v těhotenství se to projevuje naplno.

• Citovat
  • Upravit
4158
2.6.25 22:36

Kdyz se podivas do historie, tak lidstvo dela dokola to same. Kdyz upi pod nadvladou nejakeho padoucha, tak se semknou, zabojuji a ziskaji neco, ceho si chvili vazi, zacne to vzkvetat. Pak ale rychle zapomenou a zacne je ta svoboda a dobre bydlo nejak palit a nevedi roupama coby. Zacnou zase naslouchat nekomu, kdo jim pekne podkuruje, slibuje hory s horakama a zase se nechaj ukecat, o vse prijdou, o penize, svobody, zacnou zase upet a jedeme na novo. I vyspele obri civilizace padly a mely se skvele. Lidi jsou porad jen lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5260
2.6.25 22:40

Tak tu politiku a deni ve svete sleduj min a doma to nerozebirejte. Stejne na tom nic nezmenite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11079
2.6.25 22:55
@tini píše: Více

Přesně tak, pořád se jako lidstvo cyklime v tom vzorci, který popisuješ.
Ten vývoj by chtělo, aby byl víc lineární, aby se lidé více dokázali poučit z toho, co už tady mockrát bylo.
Dost se kritizují různí antropologové a sociologové a je to škoda.
Tyhle obory krásně sdružují to, co už tu mockrát bylo a mělo by se jim více naslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11079
2.6.25 22:59

Pokud si chceš zcela vědomě ubližovat a mrskat se za politickou situaci ve světě, tak s tím počkej až porodíš. Úzkostí ubližuješ nejen sobě, ale i dítěti.
Pokud si myslíš, že se politice v takovém obsahu jaký myslíš budeš věnovat i po narození dítěte, tak věř, že přijdou jiné starosti a vjemy a budeš ráda, že politiku ráda vyměnis za jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
2.6.25 23:05

Na to je jediná rada, žij přítomností a neřeš co bude, jinak se z toho zblázníš. Ono to vždycky nějak dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
3.6.25 00:07

Děti přicházeli na svět i za války a byly z nich potom i veselý a šťastný lidé, tedy z těch, co přežili. Z toho vycházejte a zjistíte, že dítko přijde do poměrně šťastné doby. Svět se sice v pr-del obrací, ale i když bude nahá, tak si občas ráda zatančí.

• Citovat
  • Upravit
5654
3.6.25 00:24

Tak tu politiku se zájmem nesledujte. Jediná rada. Kromě využití volebního práva, nemá na tuto situaci běžný člověk žádný vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová