Politika a úzkosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.6.25 13:08
@Bytsamsebou píše: Více

Asi nemáš dostatečně vydřené VŠ vzdělání, proto nemáš empatii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.25 13:12
@baracudas píše: Více

Ano, tohle je mor dnešní doby. Každý uznává jen svůj názor a ostatní jsou ti, co mu ničí život, protože třeba vidí věci jinak. Je to stejné jak u tzv. liberálů, tak u konzervativců nebo u populistů, pravičáků i levičáků, u kohokoliv. Všichni pořád obviňují druhé z nějakého ničení budoucnosti a z ničení demokracie - ano, každá stran konfliktu, téhleté kulturní války, si myslí, že ona je to dobro a ti druzí jsou čiré zlo. To je patrné všude a všichni (nadsázka, ne úplně všichni) si myslí, že oni jsou ti pro svobodu, demokracii a právní stát a ti druzí to boří - domnívají se tak voliči Fialy i SPD - absurdní divadlo, fakt. Každý má jediný svatý správný názor a ostatní jsou málem bestie, že ho nemají stejný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.25 13:32

Absolutně nechápu, proč jsou tu někteří lidé tak útoční. Moje priority jsou v pořádku. Spíš mě zaráží, jak někteří dokážou využít situace jen proto, aby si rýpli.

Nehroutím se, nepláču – jen mě přepadla úzkost z toho, kam tenhle svět směřuje.
Všem těm, kteří se místo porozumění uchylují k výsměchu nebo odsuzování, přeju upřímně víc klidu, empatie a nadhledu. Hodily by se nám všem. ⸻

To, že se máme tak, jak se máme, jsme si museli poctivě vydřít – a rozhodně se za to nebudu nikomu omlouvat, protože nemám za co.
Ano, lidská omezenost mě někdy rozčiluje, ale ne natolik, abych se kvůli tomu hroutila nebo se s někým hádala.

Tím pro mě tato diskuse končí.

• Citovat
  • Upravit
80389
3.6.25 13:44

To, jak se máme, nám musely vydrit generace před námi. A to jsem generace už spíš vašich babiček, minimálně matek určitě. To není zdaleka naše zásluha. Úzkost mne nepřipadá z výsledku voleb a dokonce ani z toho, jak dopadnou volby u nás. Úzkost mne přepadá z jiných věcí - třeba jak lehce se dají lidé odvést od neřešení skutečných problémů k pseudoproblemum a jejich,,řešení„. Aniž by si uvědomili, že je to zástěrka. Jak lehce lidé přijímají ničím nepodložené závěry, protože,, každý, kdo je inteligentní, to chápe“. A kdo by nechtěl být mezi těmi správnými a inteligentními?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15989
3.6.25 13:45
@Anonymní píše: Více

Jak diskuze končí? Chybí ti empatie! Takhle to tady zaříznout, to se nedělá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
3.6.25 13:47
@Zumpa píše: Více

Má VŠ, nemuze jí chybět empatie. Taky mám, heč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11164
3.6.25 14:18

Pokud máš úzkost, znamená to, že se hroutíš.
P. S. Tobě hlavně chybí klid a nadhled 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
3.6.25 14:20

Jestli pro tebe tato diskuze takto opravdu končí, tak nechápu, proč ji vůbec zakládáš, zvlášť když se týká tvých úzkostí z politiky. To není výkřik do prázdna, to je záměrně otevřená výzva k debatě. A pokud očekáváš jen souhlasné přitakávání, pak nejde o diskuzi, ale o hledání potvrzení vlastních emocí. :nevim:

Tvrdit, že máš priority v pořádku, ale zároveň veřejně ventilovat stres a úzkost z politické reality, kterou stejně nezměníš, není úplně v souladu. Zvlášť ne v těhotenství, kdy by logickou prioritou měl být klid a vyrovnanost, ne sledování volebních průzkumů a rozbor, jak se svět řítí do propasti. 8o

To není rýpnutí, to je jen pojmenování rozporu mezi tím, co říkáš a co děláš. A jestli tě lidská omezenost rozčiluje, pak věz, že i vzdělaný člověk může působit omezeně, pokud si zvolí úzkost jako denní téma místo toho, aby si vybral klid. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38062
3.6.25 14:52

Index Librorum prohibitorum :)
Ale třeba taky:
Ray Bradbury:
451 Fahrenheita
Václav Havel:
Moc bezmocných
Isaak Asimov:
Nadace
A. E. van Foght:
Isherské obchody se zbraněmi
Liou-C' Ch-Sin:
Problém tří těles
Václav Kaplický:
Kladivo na čarodějnice
Karel Čapek:
Matka, Bílá nemoc
Anne Franková:
Deník Anne Frankové
Richard Feynman:
To snad nemyslíte vážně
The Kinsey reports…
Descartes, V. Hugo, Dumas, Marx, Schopenhauer, Kant, Vonnegut, Rushdie, Orwell, ale také Darwin, Freud, Hawking…
Něktrým lidem tohle nedělá dobře…
A naopak spoustě pomůže 8)
Předpokládám, že jste něco určitě četli…

Příspěvek upraven 03.06.25 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
3.6.25 15:03
@Zeoli píše: Více

To neni diagnoza, to je usmevny zpusob polit - medialnich konformistu s omezenym binarnim pohledem na svet, jak zduraznit, ze jen jejich nazor a strana je ta spravna.

Pokud ovsem neni diskuse trolling za ucelem stimulace diskusi, tyto clanky byvaji casto ucelove. Pokud to trolling neni, poradila bych jedinou vec, nesledovat politiku a chranit dite tak, ze se matka nebude vystvavovat vecim, ktere ji zpusobuji uzkosti.

Příspěvek upraven 03.06.25 v 15:20

• Citovat
  • Upravit
My Melody
3.6.25 15:05
@baracudas píše: Více
:palec: presne, predbehlas me :)
  • Citovat
  • Upravit
My Melody
3.6.25 15:41
@Fitsun píše: Více

Vzdelany clovek je taky nachylnej na dezinformace, ale jineho druhu, nevzdelany uveri spis primitivnejsim dezinformacim, vzdelanej clovek naleti spis na inteligentnou manipulaci a kvalitne zpracovane dezinformace, ktere se podavaji jak overene, pravdive informace.

Vzdelani nerovna se inteligence a vzdelani se nerovna moudrost, to jsou dve veci, proto nam taky beha po svete tolik vzdelanych blbcu. :)

• Citovat
  • Upravit
My Melody
3.6.25 15:47
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
25122
3.6.25 15:54

nojo, holka, já ti to psala hned - soustřeď se na hnízdo a mimčo a přestaň se obávat, kam spěje svět, to se obávaly už stovky generací před námi a mnohdy více oprávněně.. aktuálně v Evropě objektivně historicky žijeme v blahobytu.. to by ti potvrdili třeba mí prarodiče, co zažili válku a jejich přátelé, co přežili koncentrák…

já bych se fakt hodila do pohody a pustila si na Netflixu pro relax třeba V dobrém i zlém ;)

PS : a pokud si myslíš, že třeba SPD volí jen dělníci (a co je na nich špatného?) a ti, co podléhají dezinformacím, tak jsi na na obrovském omylu.. VŠ má dnes v ČR skoro 30procent populace mezi 27-65 lety, a všichni opravdu nevolí jen liberálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
3.6.25 16:36
@Lucy75 píše: Více

Psát, si můžete, co chcete. Ale nějaké statistiky opravdu existují, takže se zhruba ví, kdo je volič SPD a kdo třeba Topky atd. Prostě lékař plat 200 Praha či programátor plat 150 třeba Brno (abych nebyla jen pragocentrista) SPD obvykle nevolí. Určitě se nějaká výjimka najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová