Eliáš nebo Karel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
252
26.12.14 06:39

Jan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.12.14 07:48

Karel Grygar je docela jazykolam. To bych nedávala, a Eliáš Grygar se mi vůbec nelíbí.

Třeba Adam. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
26.12.14 07:54

Eliáš zní příjmení lépe. U nás jich moc není, líbí se mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
26.12.14 08:05

Eliáš je krásné jméno, Karel naopak hrozné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
26.12.14 08:06

Ja tedy vzdy tvrdim, ze jmeno ma byt prave o jednu stabiku delsi nebo kratsi, nez prijmeni - podle toho tedy elias, ale zrovna v tomto pripade mi lip zni Karel - coz je nepochybne tim, ze znam Jiriho Grigara a jsem ovlivnena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
26.12.14 08:43

Raději než Eliaš bych dala Elien, Karel je pěkné jméno, ale moc tvrdé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.12.14 08:43

Dětem se často říká kratší formou jména, což u Eliáše nejde, snad Elík, El? Nevím. Říkám to proto, že mám jméno, které samo o sobě zní hezky, ale všechny ty zkráceniny se mi hnusí. Tak si dovolím poradit, abyste toto vzali v úvahu. Mně osobně se líbí kombinace Jan / Pavel / Milan Grigar, zkrátka něco bez „r“. My jsme si pomohli tak, že jsme řekli blízké rodině, jaké mají návrhy. A bylo se od čeho odrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
26.12.14 08:48

Ani jedno…Eliáš se mi nelíbí a Karel je k příjmení moc tvrdé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
26.12.14 08:50

@dixiet z těchto dvou Eliáš, jinak se mi ale nelíbí ani jedno (Karel vůbec, Eliáš jen o málo víc).

myslím že k příjmení Grigar (teď doufám že to měkké i jsem si zapamatovala správně, astrofyzik téhož jména je Grygar) jde poměrně dost jmen, osobně bych volila nějaké měkkčí (i proto bych nedala z toho výběru nikdy Karla, i kdyby se mi líbil)…třeba Matěj Grigar, Jonáš, Jáchym, Vojtěch, Aleš, Mikuláš, Vilém, Ondřej, Tomáš, Jiří, Lukáš, Šimon, Štěpán atd. atd. jak říkám, zdá se mi jich vhodných dost, jen si vybrat co se Vám líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
26.12.14 09:15

Z tech dvou ani jedno. Elias se mi nehodi k tomu prijmeni a Karel se mi nelibi a cele by to znelo tvrde. Existuje fura jinych peknych jmen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
26.12.14 09:17

Jinak se mi libi treba Jiri Grygar. Tomas Grygar. Ale fakt jmen existuje fura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
26.12.14 09:19

K příjmení mě napadá taky Jan, pak Pavel…něco prostě jednoduchého. Karel se mi osobně nelíbí celkově a jména s koncovkou iáš/yáš mi nesedí na dospělého chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
26.12.14 09:26

Dekujeme za pomoc :). My se prave ptali taky kazdeho, napadu na jmen jsme meli tolik, ze normalni lidi by asi dokazali vybrat, ale u nas to nejak nejde. Pritel nema rad takova ta klasicka jmena jako je Tomas, Jan, Ondrej apod a mne se zase nelibi jak je ted samy Tadeas, Tobias, Matej a tak.. Proste jmeno, u ktereho bysme si rekli tak a to je ono, to jsme nenasli a kupodivu jsme se shodli jen u toho Eliase a v poslednich trech dnech u Karla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
26.12.14 09:30

Leoš! Mela jsem podobný problém mám hodne tvrdé příjmení…Karel urco ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
26.12.14 09:41

@dixiet a co ten Leoš? Ten me taky napadl. Zase jich neni tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze