Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je to vir. taky mi to přišlo nedávno, hnedka jsem to smazala. nic jsem neobjednávala, navíc zazipovaná příloha KTEROU NEOTVÍRAT!!! a v mailu nesmysly a chyby…
Je to vir, můj taťka dokonce volal na to uvedené číslo a tam už byl úplně zoufalý chlapík, že už mu volalo asi sto lidí ![]()
Mě přišlo něco podobného a byl to vir. Za pár dní na to upozorňovali v Novinkách na seznamu.
… no a kdyby náhodou fakt ta pépeelka přijela, jakože chlapík volá předem, tak řeknu, sorry, neobjednala jsem, nepřevezmu… ![]()
@alenka84 píše:
@Blekota a kdo by to platil, kdyby mu něco takovýho přišlo?
vytáhnout z lídí prachy = jakože se ti přes tenhle otevřený vir nabourají do pc a pokud máš internetové bankovnictví do něj a vybílí ti konto,
ty nesleduješ zprávy?
@Kelsey aha, nesleduju, nemáme televizi. Ale na druhou stranu ani neotvírám takovýhle e-maily ![]()
@alenka84 píše:
@Kelsey aha, nesleduju, nemáme televizi. Ale na druhou stranu ani neotvírám takovýhle e-maily
to je dobře, že to preventivně neotvíráš ![]()
oni jsou vychytralí lumpi, hledají nové a nové finty, jak lidem vysát peníze z účtů
Já jsem si takhle dokonce "objednala " foťák Canon asi za 40 tisíc. Faktura byla v příloze. Naštěstí jsem to hned vymazala, druhý den už o tom psali, že je to banda podvodníků. Pozor na to. ![]()
Toto přesně přišlo na mail příteli a psali o tom i někde na Novinkách nebo Idnes. Je to podvodný mail, myslím, že v příloze má být nějaký vir. Přílohu neotevírat, smazat, nereagovat.
No, je toho čím dál víc. Nám přicházely na firemní adresu před vánoci takové podvodné emaily. Trapnou němčinou bylo napsáno, že z účtu bylo strhnuto cca 3000 EUR pro Deutsche Telekom a samozřejmě po kliknutí otevřeme vyúčtování. A jinak to bylo posláno z emailové adresy xxxxx.sk
A o exekučních příkazech ani nemluvím. ![]()