Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Klasika spam, toto straší plno lidí. I mě. Stačí delete a problém vyřešen.
Tak asi někde ten co to objednával blbě vyplnil e-mail. Tvoji adresu nikdo nezná, tak tobě nic nepřijde, přijde to tomu, kdo to objednal.
@Blekota proč by někdo posílal mail o dodávce zboží, které nechceš? No ale možné je asi všechno…
Když je ti něco divné a jsou tam kontaktní údaje, není nic snažšího než je hodit do googlu. Tohle je klasická kravina, vůbec na to nereaguj. A příště takové maily ani neotvírej.
Příspěvek upraven 10.02.15 v 12:18
@alenka84 No, podle té přílohy bych to spíše viděla na vir, protože žádný eshop nebude zipovat fakturu a potvrzení o platbě…
@j.a.n.i1 toho jsem si nějak nevšimla, máš pravdu…já bych to teda smazala rovnou, a ani nepátrala po tom, co to je
Nemusíš anonymně, to je spam plný virů neotvírat!
Už je upozornění na netu.
Příspěvek upraven 10.02.15 v 12:20
@alenka84 píše:
@Blekota proč by někdo posílal mail o dodávce zboží, které nechceš? No ale možné je asi všechno…
Proč? Protože chce z tebe vytáhnout prachy??? Toto jsou vše spamy, hážu automaticky do koše.
To nedávno říkali ve zprávách, že je to zase podvod těch darebáků.
Nereaguj na to.
Me pobavil ten cas objednani
Datum a čas objednávky: 05.02.15 41:10
No, tak pokud jsi email otevřela, je možné, že už máš v počítači phissing, který ti „odkoukal“ hesla apod.
Doporučuji e-mail s klidným srdcem smazat a počítač projet kvalitním antivirákem.
@Ondrášovka.N píše:
Me pobavil ten cas objednaniDatum a čas objednávky: 05.02.15 41:10
Taky dobrý!
Sakra že já to nečtu pořádně, tam je takových perel.
Virus jednoznačně.
neotevírat přílohu, ihned smazat, a ihned zkontrolovat PC antivirovým programem.
mně přišly už poslední měsíc dva podobné, vždycky to zneškodnil rovnou můj email..
Ta otevřít email nevadí, nesmí se otevřít ta příloha. Smazat, nereagovat.
Hezký den dámy,
předevčírem jsem si stáhla do telefonu poštu, nicméně mě tam čekala objednávka asi tiskárny nebo čeho to je přes 4tis. Ovšem já jsem si nic neobjednávala, ani muž ani nikdo jiný z rodiny. Nevíte co to pro mě znamená? Na telefonu se nikdo nehlásil a odpovědět na mail nelze.
Vážená paní, vážený pane,
děkujeme za projevenou důvěru v internetové obchody.
Tímto emailem potvrzujeme, že jsme v pořádku přijali vaši objednávku.
Číslo objednávky (variabilní symbol): IA138579973211F Datum a čas objednávky: 05.02.15 41:10 Kontaktní údaje:
Eugen Heiermeier +420 608 976 748
Vaše objednávka:
HP OfficeJet PSC 1350 Print/Scan/Copy, USB, bílá: 1×4 328,00 Kč =4 328,00 Kč
Doúprava PPL: 71 Kč
Celková cena nákupu vč. DPH: 4 399,00 Kč Způsob platby: Platba předem – platební karta
Poznámka: Potvrzení platby a fakturu najdete v přiloženém souboru (tab714665E.zip) -
Nyní prosím vyčkejte na našeho operátora, který se s vámi spojí maximálně do 1 pracovního dne a dohodne podrobnosti ohledně Vaší objednávky.
Máte někdo zkušenost, co se bude dít? Samozřejmě zboží nepřevezmu, pokud dojde, jde mi ale o to, aby po mě nikdo nechtěl uhradit poštovné.