Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
dnes mi přišel email: VÝZVA K ÚHRADĚ DLUŽNÉHO PLNĚNÍ PŘED PROVEDENÍM EXEKUCE.
V celém emailu není kontakt, když jsem se snažila otevřít přílohu tak mi to počítač po prohlédnutí antivirem hodil do truhly, jako vir. Je mi 19, bydlím ještě u rodičů a o žádném dluhu nevím.
V emailu odkazují na exekutora Mgr. Bednáře Richarda z Exekutorského úřadu Praha 2, na internetu jsem žádného takového nenašla.
Email přišel z etclat@netbone.cz
Vím, že po internetu kolují takové podvodné emaily… jenže mě to dost vystrašilo, nevím čemu věřit, nedostal jste někdo takový email?
Je to podvod a v příloze virus. Bylo před tím varování na zpravodajských serverech a i zde proběhly diskuze. Smazat a nereagovat.
Veškeré dluhy a úřední lejstra chodí v papírové formě. Jenom pokud by sis někde nastavila korespondenci na mail, ale i tak se otom zasílá dopisem ![]()
@blecha72 Děkuji, naštěstí mi to antivirus hned přesunul do truhly, ale ještě pro jistotu nechám provést celkovou kontrolu ![]()
Taky mi to došlo, ale z jiného mailu. Ty kretény co to posílají by měli napichovat na kůly na náměstí…
@RadkaCh píše:
Veškeré dluhy a úřední lejstra chodí v papírové formě. Jenom pokud by sis někde nastavila korespondenci na mail, ale i tak se otom zasílá dopisem
Nebo přes datovou schránku pokud ji máš jako fyzická osoba dobrovolně zřízenou.
Něco podobnýho mi přišlo někdy před týdnem, akorát jsem údajně dlužila na nějaký pojistný smlouvě… Taky jsem se jala otevírat přílohu abych zjistila co a jak. No blbá no
Naštěstí následky nikde žádný, brácha je ajťák, tak mi nejdřív vynadal a potom teda všechno zkontroloval
Je neuvěřitelný co ty šmejdi nevymyslí, aby se člověk za chvíli bál otevřít i mlíko ![]()
Dluhy a exekuce zásadně chodí doporučenou poštou - na nějakých pár písmenek v e-mailu nereaguj! Toto mi přišlo už několikrát - bez mého jména, bez mé adresy…
Zrovna ted mi to taky prislo. Exekutorsky urad Plzen. A z mailu lifelessness@kntvdf.cz
![]()
@Levandulina Taky mi přišel mail o exekuci z Plzně. Už skončil v koši.
Mně to dnes taky přišlo. Je to nesmysl. Nemůže přijít upozornění o exekuci na email. Navíc mi to přišlo na staré jméno (před svatbou). Určitě neotevírat. Maximálně nahlásit na policii, jestli s tím můžou třeba něco dělat.