Email s exekucí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
15.7.14 13:49

Email s exekucí

Ahoj,
dnes mi přišel email: VÝZVA K ÚHRADĚ DLUŽNÉHO PLNĚNÍ PŘED PROVEDENÍM EXEKUCE.
V celém emailu není kontakt, když jsem se snažila otevřít přílohu tak mi to počítač po prohlédnutí antivirem hodil do truhly, jako vir. Je mi 19, bydlím ještě u rodičů a o žádném dluhu nevím.
V emailu odkazují na exekutora Mgr. Bednáře Richarda z Exekutorského úřadu Praha 2, na internetu jsem žádného takového nenašla.
Email přišel z etclat@netbone.cz
Vím, že po internetu kolují takové podvodné emaily… jenže mě to dost vystrašilo, nevím čemu věřit, nedostal jste někdo takový email?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
15.7.14 13:51

Je to podvod a v příloze virus. Bylo před tím varování na zpravodajských serverech a i zde proběhly diskuze. Smazat a nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
15.7.14 13:55

@Apaji Mockrát děkuji za odpověď, email jsem smazala :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
15.7.14 13:56

Ano vůbec neotvírat nebo budeš mít po PC a datech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
15.7.14 13:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.7.14 14:05

Veškeré dluhy a úřední lejstra chodí v papírové formě. Jenom pokud by sis někde nastavila korespondenci na mail, ale i tak se otom zasílá dopisem ;)

• Citovat
  • Upravit
64
15.7.14 14:07

@blecha72 Děkuji, naštěstí mi to antivirus hned přesunul do truhly, ale ještě pro jistotu nechám provést celkovou kontrolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
15.7.14 14:07

@RadkaCh Díky, budu si to pamatovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
15.7.14 14:13

Taky mi to došlo, ale z jiného mailu. Ty kretény co to posílají by měli napichovat na kůly na náměstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
15.7.14 14:14
@RadkaCh píše:
Veškeré dluhy a úřední lejstra chodí v papírové formě. Jenom pokud by sis někde nastavila korespondenci na mail, ale i tak se otom zasílá dopisem ;)

Nebo přes datovou schránku pokud ji máš jako fyzická osoba dobrovolně zřízenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.7.14 14:19

Něco podobnýho mi přišlo někdy před týdnem, akorát jsem údajně dlužila na nějaký pojistný smlouvě… Taky jsem se jala otevírat přílohu abych zjistila co a jak. No blbá no :zed: Naštěstí následky nikde žádný, brácha je ajťák, tak mi nejdřív vynadal a potom teda všechno zkontroloval :lol: Je neuvěřitelný co ty šmejdi nevymyslí, aby se člověk za chvíli bál otevřít i mlíko :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
15.7.14 14:43

Dluhy a exekuce zásadně chodí doporučenou poštou - na nějakých pár písmenek v e-mailu nereaguj! Toto mi přišlo už několikrát - bez mého jména, bez mé adresy…

• Citovat
  • Upravit
8142
15.7.14 14:53

Zrovna ted mi to taky prislo. Exekutorsky urad Plzen. A z mailu lifelessness@kntvdf.cz :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
15.7.14 14:59

@Levandulina Taky mi přišel mail o exekuci z Plzně. Už skončil v koši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.7.14 15:00

Mně to dnes taky přišlo. Je to nesmysl. Nemůže přijít upozornění o exekuci na email. Navíc mi to přišlo na staré jméno (před svatbou). Určitě neotevírat. Maximálně nahlásit na policii, jestli s tím můžou třeba něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák