Emla náplast - kde sehnat?

40
13.11.15 14:29

Emla naplast - kde sehnat?

Maminky, ktere pouzvate emlu na znecitiliveni pri odberu krve nebo pri ockovani, poradite mi prosim, kde (nebo zda vubec) lze sehnat emla naplast v Praze nebo Pardubicich? V intenetovych lekarnach je jen emla krem, byla jsem i v nekolika kamennych a take bez uspechu. Shanim emla naplast jednak kvuli cene (krem za 700 kc je hodne) a take kvuli jednoduche aplikaci (krem se sice nanese v libovolne vrstve, ale jak zajistit, aby nebyl za chvili v obleceni?). Take mam informaci, ze krem se musi nechat dele pusobit, zatimco naplast staci mit pul hodiny pred odberem/ockovanim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
13.11.15 15:03

Nebo pripadne kde (ve ktere lekarne) je k dostani masticka rozdelena do malych tubicek, aby to baleni vyslo levneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.11.15 15:11

S ítm enporadím, taky jsme sháněla, ale marně..ale pokud by ses rozhodla pro ten větší krém, tak já za něj dala necelých 600, přes eshop, s osobním odběrem v Karlíně(Pha). zrovna včera jsem ho vyzvedávala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.11.15 15:41

Emla náplast se už nevyrábí :? A taky mě to děsně nakrklo. Bylo to cenově přijatelné, lehká aplikace, dítko bez problémů. Dávat 700,– Kč za pidi tubičku krému, nehodlám :zed:. Dcera má mít poslední očkování, pravda bude jí brzo 11 let, ale má takovou fóbii z injekce, že je ji blbě už teď. Ona je totiž, chvála Bohu, tak zdráva, že neprožila žádné zákroky (jen jako novorozeně), časté odběry krve apod. Vyštrachala jsem prošlou emlu náplast, zkusím ji použít jako placebo. Když viděla, že jsem náplast našla, přestala jančit a už to bere v klidu, dokonce se ptá, kdy tam půjdeme. Snad to ještě bude mít nějaký účinek, je už dost velká, takže i kdyby ne, tak ten jeden píchanec zvládne. Před rokem zvládla náhlý odběr krve, prostě si doktorka chtěla něco překontrolovat a udělala to bez předchozího varování, takže dcera jen kvikla a bylo. Jenže před 3 měsíci doktorka zmínila očkování a dcera je od té doby špatná. Jak jsem našla náplast, je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
13.11.15 22:08

Scháněla jsem taky náplasti nebo alespoň malé balení ale už se prý nevyrábí :cert: koupila jsem tedy tubu za 720,– přes e-shop a je docela velká. Již jsme měli možnost vyzkoušet když jsem byla na gynde s malou na rozrušení synechie. Na očko s ní jdu v lednu a dr nám navrhl když mast máme ať ji to hodinu předem námaznu a prelepim fólií a náplastí aby věděl kam píchnout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.9.17 22:33

Já mám zkušenost s krémem. Dala jsem si ho jen jednou, před kolonoskopií, kdy mi měli dávat narkózu a jelikož už od dětství nesnáším odběry, zkusila jsem to. Trochu dost jsem tomu nevěřila a bála se stejně tak, jakobych žádnou emlu neměla…když mi začli bodat jehlu do žíly, vůbec nic jsem necítila, ale jelikož jsem byla tak vystreslá z toho všeho, žíly se mi stáhly strachy a oni je nemohly najít, tak do mě bodaly jak o život a druhou rukou do té injekce tloukly jako kladivem, aby mě napíchly…no nemít emlu, tak asi umřu na místě, ale fakt nebylo cítit vůbec nic. Jen mi bylo dost nepříjemné to jejich násilnické chování a hlavně, když se naštaly a píchly mě na ruce někam jinam, než jsem čekala. Nakonec to dopadlo tak, že jsem je v slzách prosila, aby mi narkozu nedávaly, že to zvládnu bez ní…a zvádla jsem. ale uff, zážitek hrozný. Ale to nebylo vinnou Emly… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek