Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@katuska84 píše:
Bohuzel…casto samotni rodice povzbuzuji dite v tom, ze hysterci.
neumi si deti dat do poradku. zdravotnici tam nejsou od toho, aby hodinu dite premluvali…pokud dite nespolupracuje, ma si ho dat do poradku rodic.
Jo, tak tohle kdybych řekla na třídních schůzkách rodičům, tak už na mě letí inspekce
.
@blobfish no přesně.
Tady doktor nemohl vědět oc má holčička za informace a proč pláče a hned ji poslal na psychinu. ![]()
A já po pravdě po zkušenostech se synem chápu i ty plačící malé děti. Syn od malička u doktor nic dobrého nepoznal a já se jeho strachu a pláči nedivila, ačkoliv jsme mu doma ukazovali co bude, že nic nebolí, že se jedná jen o kontrolu a pod..zubař, alergoložka, obvoďačka…všichni byli hotoví z toho jak řve. Ale když se podívali do jeho karty, bylo jim jasné, že to má svůj důvod a zbytečně nic neprotahovali. Dneska je se všema kámoš. ![]()
@stinga já jenom pochybuji, že desetileté dítě dokáže z pohledu na RTG snímek na počítači šmahem určit, o co se jedná a co přesně to pro ni znamená, např., že by měla nosit korzet několik let apod. a tedy je důvod se hroutit. Kdyby jí doktor řekl např., že se jedná o těžkou skoliózu a léčba bude taková a maková a bude nosit korzet dlouho, tak bych to samozřejmě pochopila, že se rozbrečí. Vůbec netvrdím, že to, co ji čeká, je nějaká sranda.
Jinak můj syn jakožto ani ne tříletý dost hlasitě nespolupracoval na ORL, po asi 5. píchání uší. Jedna doktorka se nad tím taky pozastavila, jestli to jako kapku nepřehání. Podle mě nepřeháněl, doktorka si to mohla odpustit, ale diskuzi o tom nezakládám.