Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
ja mam 2× operovanou endometriozu, doktorka rekla, ze mam diky ni i prichyceny vajecnik deloze - predepsala mi Pyridoxin (vit.B) a vitamin E, pak jsem brouzdala na netu a nasla tenhle caj http://www.otehotnet.cz/…etrioza.html
na kontrole jsem byla u doktorky po cca 1,5 mesici a rekla, ze vajecnik je uz v poho. Otazka jestli pomohl caj, nebo vitaminy. Ale o vitaminu E jsem uz cetla, ze je na Endomet.dobry, myslim ale ze ma byt nejaky silnejsi. Kazdopadne bych zkusila mesic, dva z bylinkama a vitaminama nez do sebe budes prat hormony.
rigousek píše:
ahoj děkuju moc za radu, konečně někdo kdo na mě nekouká jak na blázna když si nechci v 26 vyvolávat přechod a prát do svýho těla haldu hormonů. Ten čaj už mám a už ho piju. A vitamin E papam ale 200 tak nevim jestli je to dost silný asi si koupim 400 a ten vitamín B to je jen na předpis?
Ja mela ty hormony na vyvolani prechodu nejak kolem 20let a je to dost neprijemny, hrozny navaly horka - najednou totalne zpocena, najednou totalni zima, jak je clovek mokrej. Ja taky radsi bylinky nez chemii.
Nekde jsem cetla, ze to Ecko by snad melo byt alespon 400mg, ale jeste zkus nekde kouknout - ja ted nasla tohle „Vitamin E pomáhá odbourávat nadbytečný estrogen a tím působí proti srůstům. Dávkování je však vhodné konzultovat s odborníkem, protože patří do skupiny vitaminů nerozpustných ve vodě a lehce může dojít k předávkování.“
Ten pyridoxin muzes normalne koupit a k tomu jsem nasla toto Některé ženy trpící premenstruálním syndromem (PMS) uvádějí, že jim vitamin B6 přináší úlevu. K tomuto příznivému účinku dochází pravděpodobně proto, že se tento vitamin zúčastní odstraňování nadbytku estrogenu z těla."
Takze jak to E tak ten Pyridoxin snizuje hladinu estrogenu. Ale vic se me asi neptej ![]()
Preju hodne stesti at se nam tu mrchu podari dostat pod kontrolu!
Ahoj, chtěla bych zkusit na léčbu endo také čaj, právě jsem si ho objednala. Zajímalo by mě, jestli to opravdu pomohlo s odstupem času? Já jsem 3 měsíce po laparoskopii a odstranění dvou endometriálních cyst na obou vaječníkách.,,Léčím´´ se antikoncepcí Jeanine, ale ta mi nevyhovuje, skoro pořád špiním a mám křeče jako při menstruaci, údajně má být nejlepší:/ Přemýšlím ji vysadit a přejít čistě na bylinky, ale mám z vysazení strach.
Děkuji moc za odpověď a zároveň gratuluju k chlapečkovi, to budete ten na fotce, je krásný:)Belara mi kdysi nevadila, ale to jsem ji nebrala v kuse jako nyní Jeanine a také jsem neměla tuhle diagnozu:P Těhotenství je nejlepší léčba, už bych to chtěla vysadit a mít mimi, ale partner ještě nechce, tak už mám někdy stavy, že jednoduše od něj odejdu, je mi skoro 31 a vím, že čas mi utíká. Nejhorší je se v té nemoci babrat, ale někdy se nedá na to nemyslet. Takže ty jsi brala antikoncepci a současně bylinky a vitaminy, nebo potom už jenom ty bylinky a vitaminy?
Já s bojím tu antikoncepci vysadit, protože doktoři tvrdí, že se ta nemoc může bez ní rozjet, to bych musela co nejdřív otěhotnět. Přítel nikdy neměl problém s kondomem, v tom potíž není. Spíš se mu teď zdá, že na něj najednou tlačím s dítětem. Takže stále zvažuju- opustit přítele, nebo ještě počkat… ![]()
@Luuuuuuuca Ahojky, projíždím si info k endometrióze, poněvadž mě ta potvora taky trápí a objevila jsem tvé problémy. Přirozeným způsobem otěhotnět nemůžu. Nejen kvůli této mrše. Ale i tak s ní chci zatočit. Než jsem podstoupila IVF, brala jsem dva měsíce před stimulací antikoncepci, abychom to „očůrali“. Teď jsem opět na začátku a chci utlumit co se dá. Piju čaj, co mi namíchali v bylinkové lékárně a zjišťuji, že třeba sója to podporuje. Takže vtipné, když popíjím čaj a láduju se tofu, abych do sebe dostala bílkoviny
Jak jsi na tom, po pár měsících, od poslední zprávy? Mně bude v březnu 32 a o mimčo se snažíme skoro 3 roky.
Ahoj, omlouvám se, že odepisuji s prodlevou:)Missandei, ptala jsi se, jak jsem na tom. Já se loni rozešla s přítelem, se kterým to nikam nevedlo a v březnu se dala dohromady s jiným, se kterým se teď dva měsíce pokoušíme otěhotnět, zatím nic. Jeanine jsem brala něco přes rok, zvykla jsem si na ni za 4 měsíce a začalo mi být dobře, bolesti i krvácení vymizelo. Na kontrolách vše v pořádku. Cyklus se mi po vysazení rychle srovnal, tak snad se co nejdříve zadaří. Bylinky jsem přestala užívat, protože jsem se cítila dobře a nějak jsem opomíjela si čaje připravovat, teď je zase nasazuji. A jak jsi na tom ty, Missandei?
Ahoj všem, jsem po laparoskopii, odebrali mě myom a cystu, která byla bohužel z endometriozy. Příznaky endometriozy na sobě neporozuji, pouze menstruace byla dva dny opravdu silná, ale to jsem přikládala tomu myomu. Dnes jsem si koupila pyridoxin a vitamin E, chystám se koupit i ten čaj na endometriozu. Snažím se vzniku další cysty předejít. Dá se z normálního sona, který dělá lékař poznat jestli se endometrioza horší nebo lepší? děkuji Kat
@Kat80 Ahoj, na ultrazvuku lekar muze videt endometrialni cystu, ale mala loziska endometriozy jsou videt pouze pri laparoskopii. Take jsem mela cysty a dva dny silne bolestivou menstruaci.Po operaci mi nasadili antikoncepci a ted jsem pul roku po jejim vysazeni a pokousim se otehotnet.Ta silna a bolestiva mens je po vysazeni prasku zase zpet, ale podle Sona cysty nemam a pry jsem v poradku.
@Luuuuuuuca píše:
@Kat80 Ahoj, na ultrazvuku lekar muze videt endometrialni cystu, ale mala loziska endometriozy jsou videt pouze pri laparoskopii. Take jsem mela cysty a dva dny silne bolestivou menstruaci.Po operaci mi nasadili antikoncepci a ted jsem pul roku po jejim vysazeni a pokousim se otehotnet.Ta silna a bolestiva mens je po vysazeni prasku zase zpet, ale podle Sona cysty nemam a pry jsem v poradku.
díky, u mě právě ukazovalo sono „fibrom“ brali mi krev na tumor markery, neřekli, že jde o endo cystu
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Shatawari, někdě jsem četla, že pomáhá při cystách, myomech a endometrioze, začala jsem ho tedy pít. Jsem po odstranění myomu a endo- cysty na vaječníku. Dneska jsem ovšem narazila na slovenské stránky, kde shatawari vychvalují a tam píší, že je to fytoestrogen, ze kterého se tvoří estrogen, ale při léčbě endometriozy jde především o to, snížit hladinu estrogenu. Tak nevím jestli ho mám dál pít, abych si to tím jenom nezhoršila
@Kat80 taky by mě to zajímalo, četla jsem někde ze ho holka s endo pila a zmizely ji cysty ale docela se bojím já ho teď piju ale raději asi přestanu
@Kat80 tak teď ste mě vystrašila, mě ho doporučil lékárník taky na tuhle cystu právě a poslední dobou mě levá strana víc pobolívá… jak ste dopadla vy?