Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím holky, tak tento měsíc jsem užívala 3-7DC clostík.Včera 14dc mě tak bolely vaječníky,spíše ten pravý,bylo to něco jak bolest při menses,ale zase taková jinačí-tupější,tako by mě tam něco tlačilo..trvalo to do dnešního rána(tuleníčko-pro případ ovu).Na UZ nechodím, tak mě napadlo,zda to nemohla být cysta? ale že by se udělala tzv. ze dne na den?je to možné? můj cyklus je 29-31,tak spíš ten 14dc byla ovu asi že? já totiž celých 21cyklů nejspíš neovulovala,takže to včera nevím, k čemu přiřadit,snad jen,že to ovu byla v důsledku clostíku a že clostík zabral
,ale s jakým výsledkem,to uvidíme za malou chvíli
děkuji za vaše rady a zkušenosti!!!
Já bych to řekla fakt na ovu
Když jsem měla cystu, tak mě způsobovala hlavně dlouhé krvácení, nepravidelný cyklus se špiněním. No a jak mi praskla, to byla pak bolest, jinak jsem o ní nevěděla..
já si taky myslím že spíš ovu,cysta by snad bolela pořád,a dnes, fakt nic necítím,žádná bolest,pichání,tlak,nic…snad se to povedlo
![]()
Folikul je vlastně taky druh cysty, akorát praskne a uvolní vajíčko.
a je možné,že jsem ráno měla BT 36,3° (to jsem během noci byla 4× na záchodě),takže celkem nízká teplota.Ale už delší dobu si ji neměřím,jen jsem to tak z hecu ráno zkusila,když asi ten den předtím „probíhala“ ovu,zda se teplota třeba nebude držet 36,8 a víc..Je možné,že ovu ještě neproběhla dle teploty,ale jak říkám,neměřím si ji.Ale v 6ráno 36,3.Poradtě
Zkusím zítra ráno taky změřit…
Nikkito, těžko říct, možná BT stoupne zítra. Ale pokud už ti dr. předepsal Clostil a víc tě nesledoval, pokusila bych se vydupat cca týden po předpokládané ovulaci kontrolu hladiny progesteronu, ta by ji měla spolehlivě prokázat. Jinak jsou to všecko jen spekulace.
Ahojte, mám takový dotaz. Ovulaci mívám/nemívám kolem 18.-20. dne. Mívám často anovulační cykly. Teď se mi stalo to, že jsem v noci z 18. na 19. den začala lehce špinit a dopoledne 19. den se pak přidala bolest - tlak v podbřišku, spíše vlevo. Docela nepříjemná, připomínala mi nucení na velkou nebo větry
. Odpoledne jsem musela do práce a abych fungovala, vzala jsem si brufen. Poté bolest odezněla a už se nevrátila. Od noci jsem už i bez špinění. Myslíte, že to byla cysta? Nebo se tak může projevovat obyčejná ovulace? Mám pro jistotu skočit k doktoru?