Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám cyklus 23 dní pravidelně, dnes jsem byla na ultrazvuku s tím jestli mám ovulaci 10 DC a doktor říkal, že mám folikul 5 mm to je asi málo co? Může být ještě ovulace?
To je malý… pokud si dobře pamatuju, tak se považují zralé cca od 1,5cm - 2cm… ale pak to docela rychle roste, tak můžeš mít ovulku později… Každá z nás to má jinak, tak nezoufej, hlavně že tam něco je ![]()
to můžu mít ale s tak krátkým cyklem mít ovulku později?a nemůže se stát že budu mít ovulaci pzději ale vajíčko se nestačí oplodnit protože příde MS?
Můžeš ji mít fakt později, já měla cyklus 28 dní a ovulku pravidelně 13-15DC… tak fakt klid… Ale taky se může stát, že ovulku máš dřív, vajíčko ale nedozraje do správného stádia… tj. folikul nebude tak velký… To by měl odhalit UZ… pak se dávají léky na podporu ovulace
Vše jde řešit… žádný nervy ![]()
Ahoj snazilky, prosim zkusene,
dnes jsem byla u DR. pro vysledky horm profilu- ty byly celkem v norme,, na UTZ byl folikul 22mm velky a Dr mi napsal jeste injekci Pregnylu. Co jsem se docetla tak Pregnyl je na podporeni ovu a 22mm uz je temer zrale vajicko- na prasknuti---tak k cemu mi ten Pregnyl je? jsem zmatena-
![]()
Dekuji za kazkou zkusenost ![]()
@rorozulka ahoj,pregnyl ti ovulaci přímo vyvolá, takže vlastně i víš, kdy ji máš, do 36h po aplikaci injekce…takže je to jeden den pregnyl, druhej den snažení… akorát pozor na těh. testy, on se drží cca 10 dní v těle a kdyby sis udělala test, vyšel by falešně pozitivní, takže kdyžtak testuj až třeba po 14 dnech od injekce… držím palce, ať pomůže!! ![]()
Pregnyl způsobí prasknutí folikulu. Měla jsem to úplně stejně jako ty. Folikul 22mm, dostala jsem Pregnyl a zadařilo se. Jinak HP jsem měla taky OK
Tak ať se brzo zadaří ![]()
Dekuji dekuji- ale nezda sr ten pregnyl uz zbytecny? Prece 22mm fol-to uz je temer 100% ovulace- a nebo ne?
![]()
@rorozulka tam jde spíš o to, že ani u takového folikulu si nemůžeš být jistá, že ti praskne a uvolní se vajíčko, proto ten pregnyl - díky němu by ti měl určitě prasknout..Ovulace je až to uvolnění vajíčka..
Aha -dekuji moc-
hrozna sranda… byla jsem si dnes ten pregnyl pichnout a nemely ho -v zadne lekarne / jsou tam 3 / nebyl---hold malomesto ![]()
Ahoj holky tento rok v unoru jsem měla mimoděložný těhotenství takže mě vzali jeden vejcovod tak sem byla neštastná pak jsme to zkoušeli a pořád nmic.Byla jsem na vyšetření a řekly mě že ten druhý vejcovod není průchozí a že mě doporučují IVF.Moje doktorka mě řekla at jdu na laparoskopii at se na ten vejcovod podívají co s ním je.Tak sem byla v říjnu na další laparce a zjistily že je průchozí tak sem byla ráda. Nasadily mě ultragestan a clostilbegyt šla jsem na kontrolu a byli tam dva folikuly tak mě píchla pregnyl tak su zvědavá jak to dopadne.