Velikost folikulů

604
14.6.11 18:49

Velikost folikulů

Chtěla bych poprosit o radu . Dneska jsem byla na měření folikulů 16DC folikul 13mm. Při cyklech 35dní..
Co myslíte mám nějakou naději???
Doktor říkal, že to není dominantní folikul. prosím ty , které mají zkušenost o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mellanie
14.6.11 19:02

Ahoj…klidně může ještě dorůst..mívám to taky tak..
Sice z toho nejsem vodvázaná..ale hold jinak to asi nebude.
:wink:

• Citovat
  • Upravit
68977
14.6.11 19:42

Při cyklu 35 dní bych čekala ovulaci 20.DC a později. Folikul roste tempem 1-2 mm denně, praská při velikosti kolem 20 mm. Takže když si to spočteš, uvidíš, že o moc větší se v tento den očekávat nedal. Jó, on by doktor určitě raději viděl aspoň o 5 mm větší, ale to by si tě neměl zvát cca 5 dní před ovulací :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
14.6.11 19:46

Já mívám při cyklech 27 dnů - 12dc folík 19mm, 14dc 22mm.

• Citovat
  • Upravit
604
14.6.11 20:01

Kamčo a co na to tvůj dr? jak dlouho se snažíte?
ugluk ty máš taky zkušenosti z pozdější ovulkou?

a holky máte nějaké tipy jak ovulku poznáte?
ja jsem z toho všeho neštastná.. jsem po potratu (v 5tt) 4 měsíce a pořád nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68977
14.6.11 20:07

Já, ne, já mám cykly tak maximálně 23 dní, takže mě na folikulometrii honili už kolem 8.-9.DC.
Ale prostě ovulace nastává cca 11-16 dní před následující MS (u každého jinak, u někoho 11, u jiného 17), takže při cyklu delším než je zlatý průměr 28 je naprosto samozřejmé, že bývá i později ovulace. No a pokud je později ovulace, tak taky později dozrává folikul, ony opravdu praskají při podobné velikosti nezávisle na délce cyklu, a taky podobným tempem rostou. Takže zatímco já měla 9. DC, dva dny před svou ovulací folikul 18 mm, u tebe, když máš o tolik delší cykly, bych takový očekávala mnohem později. Jó, kdyby byly malinké, tak do 10 mm, tak to ještě nemusí znamenat nic, ale když je tam 13, tak bych se nebála, takové už prý pořádně reagují na FSH, říkala mi dr. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68977
14.6.11 20:09

Jo a jinak, jak poznám ovulaci… hele, nijak, ani trošku, navzdory rokům snažení :-) Když měřím BT, je to u mě naprosto jasné, jeden cyklus jsem i zkusila ovutesty, ty byly u mě naprosto prokazatelné, ale i když mám ovulaci milionkrát potvrzenou od doktorů, tak prostě žádné bolesti, žádné píchání, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
14.6.11 20:43
ugluk píše:
Při cyklu 35 dní bych čekala ovulaci 20.DC a později. Folikul roste tempem 1-2 mm denně, praská při velikosti kolem 20 mm. Takže když si to spočteš, uvidíš, že o moc větší se v tento den očekávat nedal. Jó, on by doktor určitě raději viděl aspoň o 5 mm větší, ale to by si tě neměl zvát cca 5 dní před ovulací :-)

Holky a nelítá tam někde desetinná čárka? kdyby měl folikul 20 mm, byl by velký 2 cm… to se mi nějak nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68977
14.6.11 22:05

Ale opravdu to tak je, folikul je taková malá cystička, ve které je vajíčko, to má pouhou cca desetinu milimetru, ale folikul samotný, když začne dozrávat, opravdu dá 1-2 mm denně a kolem 20 i více mm (2 cm) teprve praská. Mořná i proto někdo tu ovulaci opravdu fyzicky cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
14.6.11 22:08

jj je to tak dneska mi to říkal doktor folikul zralý má 2cm, ten praskne a vyleze z toho vajíčko
holky dneska mám 10 DC a folikul 5 mm z toho asi nic nebude co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68977
14.6.11 22:21

Nikdy nevíš… Určitě z toho nebude ovulace klasicky 14.DC, ale jestli bude později, to se ještě uvidí, znám děti zplozené 28.DC a pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.6.11 22:30

Pokud tam není dominantní folikul a třeba 2 nebo 3 malý skoro stejně veliký folikuly, tak z toho pravděpodobně nic nebude…pravděpodobně zajdou. Tak jsem to měla i já 12DC jsem měla jeden 14 mm a pak další 12 mm a 10 mm. Ovulaci jsem měla potvrzenou BT a také ovu testama 22DC, ale podle mě to nebyla ovu v tom pravým slova smyslu, prostě folikuly se jasi en vyfoukly. Možná ten jeden největší mohl prasknout, ale nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
14.6.11 22:44
ugluk píše:
Nikdy nevíš… Určitě z toho nebude ovulace klasicky 14.DC, ale jestli bude později, to se ještě uvidí, znám děti zplozené 28.DC a pohoda :-)

ugluk já mám cyklus 3 dní tak asi ne, a pokud jo tak se snad ani nestačí oplodnit a hned přijde MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68977
14.6.11 22:45

Proč myslíš, že to nebyla ovulace?
Jinak samozřejmě může nastat ovulace, kdy folikul praskne, ale vajíčko neobsahuje, to ovšem není vůbec žádná šance zjistit (jen při IVF).
Já zažila všecko možný. Obvykle mi v přirozeným cyklu dozrával folikul jen jeden a široko daleko nikde nic, ale občas byly i dva a jednou dokonce tři, pokud byly +- stejně veliký, je velká šance, že jich praskne víc (a pak je třeba šance na dvojvaječná dvojčata), pokud jsou mezi nimi velké rozdíly, praská ten největší a menší zaniknou. Jinak čím menší folikul na utz, tím je pravděpodobnější, že jich bude ještě pár menších kolem, zpočátku jich vždycky začne dozrávat víc a tělo si teprve později vybírá, který bude dominantní, a ostatní potlačí. Když je hodně veliký, třeba těch 18 mm, většinou už je vidět právě pouze ten jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68977
14.6.11 22:49

Zanetko, chtěla jsi napsat 23 nebo 33? :-)
Při 23 by to bylo špatný, při 33 ještě s nadějí. Jinak to je právě ten paradox, že třeba na 30.DC je hodně opožděná ovulace - holka, co mívala běžně cykly 28 dní, najednou se tělo zbláznilo, odovulovalo až 30.DC, MS furt nikde, testy po týdenním zpoždění logicky negativní… teprve na ultrazvuku doktor poznal, že se jedná o tolik mladší těhotenství, docela šok :-) Ale spolehnout se na to samozřejmě nejde, to jenom že dějou se na světě občas dost neobvyklý věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí