Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a kolik DC jsi?
Mě chodila ovu cca 14dnů před předpokládanou ms.
Tak buď dorazí hodně opožděná (a případně se protáhne cyklus) nebo nedorazí vůbec a cyklus bude anovulační (no a nebos ji nepoznala). Obojí se může stát a pokud to není příliš často, nijak bych se neznepokojovala.
gladys co je dc?? Já jsem si to počítala na internetě na ovulačním testu a už jsem ji měla dávno mít a všady se píše že ovulace bývá při cyklu 32 dní tak 11 až 15 den tak jsem z toho zmatená ![]()
tak zkus měřit BT. každý to má jinak, tyhle internetový měření jsou hodně individuální. zkus se podívat na http://merenibt.xf.cz/ je tam všechno krásně popsaný
dělala jsem si ovulační testy koupila jsem si life light a nic ![]()
Anonymní píše:
ahoj menstruační cyklus mám 32 dní a ovulace semi ješte nedostavila mělajsem ji mít tak 15 den od prvního dne menstruace a pořád nic* a Za chvilku budu mít zase menstruaci tak nevím *a snažíme se o mimi ale s takovou ani nevím kdy ji přesně mám![]()
Ahoj,i já mám cyklus 32 dní,ovu chodí různě,jednou 20.DC,jindy 13.DC a MS přijde pokaždé na den. Zjistíš to nejspíše jen testem. Také si je tento cyklus dělám,dnes jsem 12.DC a druhá čárečka hooodně slaboučká,počítám,že tento měsíc bude spíše okolo 20.DC. Ale LH se vyplavuje hodně rychle,takže nezbývá nic jiného než testovat dál a každý den,dokud nepřijde.
Ne, při cyklu 32 dní bych ovulaci čekala spíš 17.-20.den. Od 11. dne můžou radit začít testovat ovulačním testem, abys to neprošvihla, ale 11. den mívám ovulaci já, a to mám cykly o 10 dní kratší.
Anonymní píše:
dělala jsem si ovulační testy koupila jsem si life light a nic
Kolik jsi si jich dělala?
DC-DEN CYKLU
ahoj holky, já začala první měsíc měřit BT, abych zjistila ovu a obávám se anovulačního cyklu ![]()
jsem 19DC a na grafu není ani žádná křivka, mám rovnou čáru 36,5. Asi jsem divná. Myslíte, že ovu může přijít ještě později. Cykly mám 33 dní,tak snad..
jsem z toho zoufalá ![]()
Anonymní píše:
dělala jsem si jich 4 dny každý den jednu na večer
A od kolikátého dne cyklu?
Pokud to dobře chápu, testovalas od 16. dne cyklu, to je dost pozdě - pozitivní test se ukazuje s předstihem, takže pokud ovulace byla třeba 15. nebo 16. den, tak ji test nemusel ukázat, nebo naopak, pokud by byla 21. nebo 22.DC, tak taktéž ne.
mmarket píše:
ahoj holky, já začala první měsíc měřit BT, abych zjistila ovu a obávám se anovulačního cyklu
jsem 19DC a na grafu není ani žádná křivka, mám rovnou čáru 36,5. Asi jsem divná. Myslíte, že ovu může přijít ještě později. Cykly mám 33 dní,tak snad..
jsem z toho zoufalá
Při cyklech 33dní ještě může ovu klidně přijít. Záleží jak dlouhou máš luteální fázi (od ovu do další MS), většinou bývá 9-16dní, takže při cyklech 33dní může být zhruba 17 - 24 den cyklu. Já to třeba tak mívám. Navíc mám i zkušenost s nepravidelnými cykly (29 - 43dní), ale vzhledem ke sledování BT a hlenu a čípku vím, že ovulace byla v každém z nich. Jen prostě někdy 18DC a někdy 31.
ahoj menstruační cyklus mám 32 dní a ovulace semi ješte nedostavila mělajsem ji mít tak 15 den od prvního dne menstruace a pořád nic* a Za chvilku budu mít zase menstruaci tak nevím *a snažíme se o mimi ale s takovou ani nevím kdy ji přesně mám