Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,tento cyklus už jsem začala brát clostík,nyní jsem 12DC. Má otázka zní, pokud jde cítit ovulace,když jsem ji asi před tím neměla-necítila(nepoznala)?Nebo ji můžu mít a ani o ní nevím.Ptám se jen na citlivost vaječníků atd.Je tady někdo jako já,kdo před tím nepoznal a s colostíkem bolelo břicho? děkuji moc za odpověď
![]()
Dle měření BT normálně neovuluju, po Clos. jsem otěhotněla (takže zjevně ovulovala
) a nepoznala jsem vůbec nic.
děkuju za odpověď a gratuluji k těhu,snad se mi to také povede.Ale právě většinou,co jsem četla,měli bolesti atd.,ale to možná proto,že předtím asi ovulovaly.No uvidím. A který dny v cyklu jsi prášky brala?kdy si šla na UZ? já brala 3-7dc..
Když jsem se nesledovala (nesnažila jsem se o dítě), tak jsem ovulaci nikdy nepoznala. Po té, co jsme se začali snažit a já se začala „zkoumat“ (měření BT, hlen, tvrdost a velikost čípku atd.), tak po pár cyklech jsem to poznala (navíc jsem i věděla přibližně ve který DC (den cylu) ovulaci mám, takže také jisté vodítko).
Pro ověření ovulace jsem ze začátku použila i 5-7 ovulačních testů, než ovulace přišla. Cca po půl roce jsem už používala vždy jen jeden, abych si potvrdila, že ovulaci fakt mám, ten den, co si myslím… ![]()
jasně,když ovu je a zeměří se na ni člověk,tak ji nejspíš pozná,měl by
.Ale snažíme se 21cyklů,21měsíců nejspíš všechny bez ovu. A nyní poprvé první cyklus s clostíkem.takže uvidím,jestli bude bolet levý či pravý vaječník ![]()
nikkita píše:
děkuju za odpověď a gratuluji k těhu,snad se mi to také povede.Ale právě většinou,co jsem četla,měli bolesti atd.,ale to možná proto,že předtím asi ovulovaly.No uvidím. A který dny v cyklu jsi prášky brala?kdy si šla na UZ? já brala 3-7dc..
Jej, to už ani nevím… Malá už má 2 a půl ročku ![]()
jasně,chápu.já myslela že jsi ještě těhotná, že se to stalo před nedávnem ![]()
Pod nadpisem diskuse je „zobrazovat podpisy“, když si to zapneš, většina nás má v podpisu „metříky“, buď věk dětí, nebo odpočítávání těhotenství. (Pak je hned vidět, kdo je ještě těhotný=))
Tak snad se taky zadaří ![]()
Ahoj Nikkito!
Dlouho jsme se snažili o třetího mimíska a nakonec jsem taky dostala Clostík. Brala jsem ho 3-7 DC a na UTZ chodila 12-14 DC. Nikdy před tím jsem na sobě ovulku nepoznala (dvě dětičky jsme počali přirozeně) a s Clostíkem mě pobolíval podbřišek tak od toho 12 DC a po ovulce (která podle UTZ proběhla) zase přestal. Bohužel se nezadařilo
, ale držím palečky, aby se u Tebe povedlo hned napoprvé. ![]()
takhle právě nějak si to představuji,jak píše gabi..jestli bude alespoň nějaký náznak ovu
,ať si ji aspoň vyzkouším když se nezadaří hned napoprvé..A gratuluji,vám se povedlo hned napoprvé že gabi.
nikkita píše:
jasně,když ovu je a zeměří se na ni člověk,tak ji nejspíš pozná,měl by.Ale snažíme se 21cyklů,21měsíců nejspíš všechny bez ovu. A nyní poprvé první cyklus s clostíkem.takže uvidím,jestli bude bolet levý či pravý vaječník
Mně dal gyndr. Clostík hned, protože jsem měla totálně pošahaný cyklus (50-58dní). Takže hned z kraje snažení a to jsem to nepoznala.
Dokonce ani ten Clostilbegyt mi ovulaci „nezařídil“ tak jak to doktoři čekají (cca 11-14DC). Měla jsem ji nakonec cca 18-22DC ať už s prášky nebo bez nich…
A pobolívání vaječníků se mi přesouvalo zprava doleva i během jednoho cyklu.
Ale to tě nechci rozladit, třeba to budeš mít „učebnicové“. ![]()