Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pears206 píše:
Není to jedno. V energeťáku je toho nepoměrně víc. Teď si srkne, příště vypije celý. Nezvykala bych si na to ani nikoho neubezpečovala, že je to OK.
Ten rozdíl zase takový není - třeba semtex má 32 mg kofeinu/100 ml. Espresso průměrně 80 mg/šálek (ale může mít až 150 mg). Takže pokud toho nehrcne čtvrt litru, tak je na jednom kafi ![]()
Mně by tam víc vadila ta sladidla, barvidla, ochucovadla a další přídatné látky. Takže souhlas s tím, že jako těhule bych to nepila (teda ani jako netěhule), ale zase až takový drámo to není.
@Jj.Mm hledala jsem normální reakce, lidské reakce ne od lidí, kteří umí psát odpovědi jako vy
ještě jednou si prosím přečtěte poslední větu tohoto příspěvku ![]()
Ze dvou loků se nic nestane, to je jasný. Nicméně já to nepiju ani jako netěhotná, nevidím na tom nic dobrého ani přínosného.
Že jsem těhotná, jsem se dozvěděla na začátku 7. týdne (amenorea), do té doby jsem fakt prasila - sice nepiju a nekouřím, ale klidně jsem dala jeden energeťák (250 ml), tři kávy (presa) a kolu za jeden den (to bylo pak jak náraz do zdi, ze dne na den se vším přestat, i když mi teda bylo děsně blbě a energeťák a kafe jsem první týdny nemohla ani cítit). To si pište, že jsem měla černé svědomí. Dítě má dva týdny a zatím vypadá normálně. Já bych se být Vámi asi z jednoho loku nestresovala.
V těhotenství se může vše, jen v rozumné míře. Není potřeba se stresovat s každým lokem energeťáku, s každým pressem u dortu nebo s kouskem hermelínu. My to doma taky nepijeme ale jedno ho měl muž doma z práce a normálně jsem si na chuť cucla. Stejně tak jako asi dám 2× týdně normální kávu, grilovaný hermelín nebo kofolu, když už je mi fakt zle. Prostě jednou za čas. Když je na to chuť, raději si to dám, než týden myslet a stresovat se tím, že ten hermelín fakt chci ![]()
A jsme zdraví.