Enterobacter cloacae - co to je?

Anonymní
19.3.21 18:31

Enterobacter cloacae

Dobrý den, holky syn byl na vstupní prohlídce u nového lékaře. Jelikož mu bylo 19 let. Odběry krve v pořádku, moč také, ale syn si má divný jazyk už dlouho nikdy nikdo nic neřekl ani pediatr, zubní ani na ORL kam syn chodí často pro krvácení z nosu. Stěr jazyka dopad asi špatně lékařka tak už nebyla nechala jsem si vytisknout nález a nevím co znamená Enterobacter cloacae? přikládá foto mic děkuji pokud tomu někdo rozumí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
19.3.21 18:33

https://en.m.wikipedia.org/…cter_cloacae
Mrkněte na odkaz mohlo by vám to více vysvětlit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.21 18:38

@Pavla1231 děkuji 😊

• Citovat
  • Upravit
67
19.3.21 18:39
@Anonymní píše:
@Pavla1231 děkuji 😊

Nemáte za co :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
19.3.21 18:41

V ústech je to běžná flora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.21 19:14

@Havlova aha no mě to vyděsilo jelikož nás objednali na pondělí ráno k Paní doktorce.

• Citovat
  • Upravit
42173
11.8.22 16:45
@S.pandy píše:
Dobrý den, i když už je to dlouho, zajímalo by mne, jak to u syna dopadlo? Máme podobný problém, ATB nezabrala. Nejedná se o „běžnou ústní mikrofloru“ jak psala uživatelka Havlova, je to sice běžná bakterie, ale ve střevech, jak se dostane do úst či moč. měchýře, je to průšvih a je prý rezistentní na ATB, což se u nás bohužel zatím potvrdilo. Náš dr se tváří, jako že „pohoda“, ale nemůžeme se toho zbavit a mám už trošku obavy…u vás něco zabralo? Děkuji

Havlova je mikrobiolog s 25 letou praxí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
11.8.22 16:49

Enterobacter není patogenem dutiny ústní ani krku, je tam zavlečen většinou rukama atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
27.9.22 12:33
@S.pandy píše:
Tak to je skvělé - a jako mikrobioložka můžete poradit, jak se toho zbavit? Protože už druhá ATB nezabrala, doktor se tváří, že je to v podstatě blbost, ale už je to 5. měsíc a na jazyku je stále povlak, nedaří se toho zbavit - prý je enterobacter bugandensis silně rezistentní na většinu antibiotik, lze poradit něco, co pomáhá? Jaký druh vitamínů, apod. - jak podpořit léčbu ATB (pokud to vůbec lze), protože máme obavy, co to po čase může způsobit horšího…ale jinak stěry z nosu a krku byly čisté, je to prostě jen na jazyku, dle laborky „může způsobovat kolonizaci“ (což nevím, co znamená), navíc na webu o této bakterii v podstatě nic kromě odborných lék. studií není…děkuji

Může způsobovat kolonizaci znamená, že tam prostě je a nic nedělá. ATB bych do sebe neládovala, maximálně zkusila čistit jazyk, vyplachovat heřmánkem atd. Jakákoliv antibiotika zničí přirozenou mikrofloru a pak se právě pomnožují bakterie, které v daném místě nemají co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí