Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, atopický exém a i mně to v tomhle stavu vyleze i po čisté vodě. Z čeho to máš ti nikdo nepoví, já to nevím po 30 letech…
@Anonymní píše:
Ano, atopický exém a i mně to v tomhle stavu vyleze i po čisté vodě. Z čeho to máš ti nikdo nepoví, já to nevím po 30 letech…
A léčíte to nějak něčím?
Mně nejvíce pomáhá časté promazavani (klidne obyčejnou indulonou - i když mne docela trvalo, než jsem objevila takovy krém, který mě nepálí) a pak tak, psychická pohoda. V létě mi dost pomohl pravidelný sport, ale teď přes zimu je to horší, no.
Jo a v nejhorším pak samozřejmě kortikoidova mast. Ale tu se snažím používat fakt jen v případě hlubokých prasklin.
Hlavně nemyt mýdlem, protože vysušuje. Myji se mycimi oleji od Eucerinu nebo Biodermy. Na zklidnění docela pomáhá sudocrem nebo zinková mast. Jinak hodně promazavat, třeba Linola není špatná a nestojí ranec. A když je nejhůř, tak Locoid na předpis. Zhoršuje mi to sladké, mléčné výrobky a pak je problém zima a topná sezóna. Příčina vzniku je ale u exemu nejasná a může se objevit kdykoliv během života.
@Anonymní píše:
A léčíte to nějak něčím?
Ano, když můžu, tak nepohrdnu kortikoidy, protože to je zázrak na počkání a do 3 dnů je klid a už stačí jen promazávat. Teď jsem ale těhotná, takže už 8 měsíců trpím a zkusila jsem vše možné i nemožné. Nejvíc mi teď pomáhá Bioderma Atoderm. Špatný je na to stres, hormonální změny (těhotenství, kojení) a tohle zimní počasí. V létě bývá líp. Krémy tipu Indulona nebo vazelína vůbec, to naopak zhorší..
Linola i Locoid taky dobrý, ale jak kdy. Exém je docela potvora, takže chvíli zabírá to a chvíli ono…
Jo tohle je atopický exem, u mě vypadal uplne stejně. Jak se psalo, chce to hodně promazávat a hlavně nevysušovat kůži.
Je to hodně o psychice, bohužel většinou jednou pomůže to jindy ono Lameloderm od Justu je dobrý pomocník. Všem bych doporučila vnitřně pročistit -dost často játra a ledviny - na začátek třeba kopřiva -pozor je močopudná, tak ne večer. Pokud nejste těhotné tak 10dní urologiocký čaj pak aspon měsíc vysadit
Ahoj vážení, prosim vás nesetkali jste se tady s tim?
Je to atopický ekzem? Kdybyste věděli z ceho to asi vznika a cemu se vyvarovat byla bycb rada, uz je to neskutecne a vyleze mi to i po sprse kdy pouziju jen vodu tak nevim co s tim.
Diky predem