Využily jste při porodu Entonox?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34541
9.6.12 09:30

@lovesmile moji mamce ho blbe napichli pri hysteraktomii a kdyz jsem chodila SŠ tak nas o zdravce na to doktorka upozornovala ze se to stava dost casto i moje gynekolozka mi to rekla kdyz jsem ji rekla ze u porodu budu odmitat epidural

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
9.6.12 10:35

Osobní zkušenost nemám, ale pracuji ve firmě, která ho vyrábí a nemít plánovaného císaře, tak bych ho určitě chtěla. Na školení se o něm jen básnilo. Je to směs kyslíku a oxidu dusného. Používá se i u dětí, kde není vhodné je oblbovat nebo uspávat. A jsou i masky s vůní čokolády nebo jahod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KateWait
20.8.12 07:43

Tohle už je pozdě, ale jen tak do budoucna. Já jsem odrodila na entonoxu celý porod svého prvorozeného nic víc jsem nepotřebovala. Malý vylezl úplně při sobě a nebyl vůbec omámený. Na bolesti to pomáhá tak, že je člověk spíš trochu mimo asi tak jako u vodní dýmky. Rychle se to vstřebá takže kdyby něco tak jste pořád při smyslech. Rodila jsem ve stoje, protože tak mi to v tu chvíli vyhovovalo a to by mi epidural tak těžko zaváděli. :)) nevím jestli básnit, ale je to krok před petidinem (injekcí na základě morfia).

• Citovat
  • Upravit
66
24.10.12 23:17

Časově trochu mimo mísu, ale rodila jsem s ním v únoru dvojčata a super. Můžu srovnávat i s epidurálem, i s porodem bez oblbováků. Tohle bylo jiný, byla jsem ve stavu „tybláhotojeprčajárodím“, ale jen po dobu inhalace. Odeznívalo to okamžitě po dodýchání a na mimina to nemělo (podle mě) vliv žádný:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
24.10.12 23:34

@Aluse Promin, ale máš super hlášku na metříku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
24.10.12 23:40

@kissi diky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
12.1.13 12:34

Ahoj, ma nekdo prosim cerstve poznatky? Vcera jsem se v porodnici dostala k letacku entonoxu, tak o nem uvazuji. Zajima me take, kdy se entonox dostane, mam docela rychle porody, ale extremne bolestive, tak abych nedala 1000 kc za 10 minut euforie :roll:. A jak se plati? Mam mit nachystano k porodu nebo s vyuctovanim za hospitalizaci? Dekuji za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
12.1.13 12:41
@bonnie14 píše:
Ahoj, ma nekdo prosim cerstve poznatky? Vcera jsem se v porodnici dostala k letacku entonoxu, tak o nem uvazuji. Zajima me take, kdy se entonox dostane, mam docela rychle porody, ale extremne bolestive, tak abych nedala 1000 kc za 10 minut euforie :roll:. A jak se plati? Mam mit nachystano k porodu nebo s vyuctovanim za hospitalizaci? Dekuji za odpovedi.

Já jsem nic neplatila, odteklou vodu jsem měla 35hodin, tak mi ho při porodu dali a nemůžu si vynachválit, strašně se mi po těch šílených kontrakcích, kdy jsem se pomalu otevírala ulveilo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.1.13 14:15

@bonnie14 Lepší než Entonox je paracervikální blok, místo bolestí cítíš jen tlaky a navíc to urychluje porod-během pár minut jsem byla otevřená ze 4 na 8cm. A na rozdíl od Entonoxu je zdarma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
12.1.13 14:19
@bejbyn píše:
@bonnie14 Lepší než Entonox je paracervikální blok, místo bolestí cítíš jen tlaky a navíc to urychluje porod-během pár minut jsem byla otevřená ze 4 na 8cm. A na rozdíl od Entonoxu je zdarma. :)

to slysim poprve, mozna ne kazda porodnice to nabizi… mam panickou hruzu z te silene bolesti, porod mam rychly, predloni 4,5 hodky celkem a rodit jsem zacla hned pri klystyru, ale ta bolest!!! jsem doufala, ze to uz nikdy nezaziju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.1.13 14:51

@bonnie14 to,co bylo poprvé neznamená, že bude zase. Taky jsem poprvé myslela, že vypustím 3 hod. před vyloděním duši, podruhé jsem pořád čekala, kdy TO začne a nakonec mne táhli na porodní křeslo smykem, nevěřila jsem, že UŽ rodím.
Zachovej klid, začni o porodu přemýšlet jinak, protože ono je to hlavně v hlavě, strach má nejen velké oči, ale i znesnadnuje porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
12.1.13 14:58

Ja jdu potreti, i prvni porod byl z rychliku, proste chci neco krom epiduralu, co mi trochu ulevi, myslim ze strach zvlast po tom, co si clovek uz zazije je prirozeny a pochopitelny. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.1.13 15:09

@bonnie14 je. Bojí se každá. :lol:
Heled´ při třetím - nebyl úplně přirozeně, musela jsem rodit před tp, mi po prasknutí vody nastaly ty obvyklé kontrakce, kdy se mezi už ani nestačíš nadechnout pomalu a je tu další…PA, měla jsem asi paní božskou, mi nabídla připíchnout DOLSIN.Aby se kontrakce srovnaly.
Souhlasila jsem, zabral přesně na dobu, kdy už ona sama věděla, že se podle rychlosti otevírání bude rodit - tzn. na 2 hodiny. Sice jsem byla jak zhuhlená mánička, ale z druhé strany- srovnala se mi četnost kontrakcí, takže jsem se mohla připravovat po ústupu na další a bolest byla také snesitelnější. Akorát se mi chtělo strašně spát.
Po těch 2 hodinách, když mi oznámila, že už půjdeme pomalu přitlačovat, jako by se mi znovu vlil život do žil, byla jsem jak rybička, celý porod proběhl úplně úžasně.
Ono i tohle někdy bohatě stačí a v podstatě je bez vedlejšíc účinků na dítě - já celou dobu cítila, jak se malá odráží v břichu a posunuje se směrem na svět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
12.1.13 15:33

Nejspis je srovnatelny s Entonoxem, na ktery jsem se ptala puvodne.. treba se mi opet nestihne nic dat, ale pomysleni na to, ze je aspon neco v planu me do te doby zklidni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.13 15:42

Mela jsem, nevim jak to chodi jinde, ja mela naustek a dychala jsem z velke bomby plynu. Pocit jako kdyz jsi opila, mne to vyhovovalo. Mela jsem to v kuse asi 1.5-2hodiny. Porod jsem mela rychly a nestihli mi ani zavolat anesteziologa, natoz napichnout epidural. Po porodu se mi klepaly ruce a byla mi desna zima, ale tezko rict z ceho to bylo, mozna ze sameho porodu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100