Využily jste při porodu Entonox?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
187
15.5.14 17:24
@Lejaa píše:
@minipupu
Podle mě, pokud dojedete do porodnice včas, tak to normálně stihneš:-)

Kéž by, ale můj první porod trval 2,5 hodiny a porodnici máme 50 minut od domu :lol:, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.5.14 17:27

@minipupu :))) Tak uvidíš, druhý porod může být úplně jiný.
A mimochodem, kdybych rodila tak krátkou dobu, tak bych nějaké tišící látky ani neřešila :-D
Já rodila 16 hodin, z toho 8 s oxytocinem, takže bez epi bych asi chcípla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.5.14 17:33

@minipupu Ja ziju v UK a tady je Entonox u porodu bezny (vyuziva ho myslim vetsina lidi, v porodnicich maji bud bomby nebo primo hlvni privod toho plynu na kazdem pokoji, kdyz jsme byli na prohlidce, bomby byly i vsude po chodbach :) ).

Ja tedy budu mit osobni zkusenost az za par tydnu, ale hodne lidi si ho chvali - nema to zadny vliv na mimco a na maminku, kdyz ti to nesedne, tak v podstate po vydechu je pryc z tela a uz zadne ucinky necitis, akorat se to musi ze zacatku pry nacvicit, kdy si presne dychnout (na kurzu nam rikali, ze clovek musi vdechnout hned jak kontrakce zacina, protoze to trva tak 30 sekund nez zacne plyn pusobit). Vim ale, ze nekomu ze z neho dela spatne a na zvraceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.5.14 17:33
@Lejaa píše:
@minipupu
Podle mě, pokud dojedete do porodnice včas, tak to normálně stihneš:-)

Tak jednoznačné to není. Já přijela otevřená na 2 cm, a než mi připravili por.box a sepsali papíry, tak jsem byla na 8 cm a o epidurálu jsem si mohla nechat zdát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.5.14 17:37
@Peppa Pig píše:
Tak jednoznačné to není. Já přijela otevřená na 2 cm, a než mi připravili por.box a sepsali papíry, tak jsem byla na 8 cm a o epidurálu jsem si mohla nechat zdát :roll:

To je blbý no..:-) já s těma svýma 16 hodina měla na všechno času hodně:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
15.5.14 17:39

Já htěla epi ale nestihla jsem dojet včas, tak jsem měla Entonox. Neplatila jsem nic, byl zdarma, ale pomohlo to dost málo. Při tlačení mi dávali i kyslík tak nevím jestli ta zimnie po porodu byla z kyslíku nebo Entonoxu, každopádně to brzy přešlo ale těsně po tom jsem vyloženě cvakala zubama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.5.14 17:44
@Lejaa píše:
To je blbý no..:-) já s těma svýma 16 hodina měla na všechno času hodně:-D

No já už před příjezdem do porodnice měla bolesti nějakých 16 hodin. Tak jsem se na ten epidurál, tak těšila! Pak mi řekli, ze když jsem na 8 cm, tak to bude za chvíli. No prd, rodila jsem další 3 hodiny! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
15.5.14 18:15

Děkuju za příspěvky, holky. No já vím, že to může mít rychlý spád a stejně tak se porod může třeba zastavit. Jen si chystám půdu, protože rychlý porod není vždycky výhra - hlavně s křižákama :cert:. Člověk nemá šanci se do té bolesti ponořit a navíc při té rychlosti jsem se potrhala až na zadek :lol:. Epi by bylo super, ale mudra v poradně se na to moc netvářila a nechápu proč, když ho v Hořovicích celkem propagují. Jó holt praxe je asi jiná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
15.5.14 18:21

Myslím, že to zvládneš tak, jak to příroda nastavila. Vykašlala bych se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
15.5.14 18:29

A stalo se vám někomu, že snáší bolest po prvním porodu hůř? - Myslím obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
15.5.14 18:35
@minipupu píše:
A stalo se vám někomu, že snáší bolest po prvním porodu hůř? - Myslím obecně.

spíš líp myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
13.1.15 22:11

Ahoj holky :)
chci se zeptat, kdo jste v poslední době měl u porodu entonox, kolik jste za něj platili? U nás v porodnici ho mají prý placený ale nepíšou za kolik a chci ho využít v případě, když to bude akutní (epidural jsem totiž zavrhla :) ). Ale zase za to nechci dát majlant :lol:
Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.1.15 22:47

@nikolinam
Rodila jsem v Ostrave-Vitkovicich a stal 400kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
13.1.15 22:53
@Gabčulka píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jste některá při porodu využili Entonox (inhalační přípravek). Četla jsem o něm jen to, že se moc nevyužívá, nicméně včera u nás byla na návštěvě teta, která pracuje v nemocnici a docela o něm básnila.
Zajímají mě nejvíc názory maminek, které rodily v roce 2011, tedy nějaké aktuální info.
Jinak jsem rozhodnutá (pokud to půjde) pro epidural, i když dneska se do mě pustila moje vlastní máma, jestli toho nechci nějak moc, že ona taky zvládla porod bez ničeho :zed: , no máma-nemáma, poslala jsem jí někam. Sama nejlíp vím, jak snáším nebo nesnáším bolest…
o

Ahoj, já ho u porodu využila a pomohl - asi i jako psychická podpora, ze na tu bolest neco mám. Neodstranil bolesti jako takové. Spis jsem byla taková lehce omamena a trochu mne to povznesli nad to všechno. Použila jsem teda az na sále, kde jsem ležela par hodin a mimco stále nechtělo ven. :-)
Jsem rada, ze mi ho nabídli. Byla jsem díky to mu víc v pohodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
13.1.15 22:57

Ahoj, vloni jsem za tu jednu bombicku platila 1100 Kč. :-) Ale v te nemocnici účtují vždy celou dávku. Někde to třeba počítají dle spotřeby. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí