Enuréza – noční pomočování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6169
8.11.10 15:30

Taky jsme se vrátily k plenám a včera nám půjčily u doktora ten alarm,tak jsem zvědavá jestli zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ropuchanalopuchu
19.11.10 22:15

Já to vím

Také jsem se pomočovala, do svých skoro 14-ti let. Chodila jsem na všechna vyšetření, nic mi nebylo. Jen moje starší sestra vždycky s ohromným potěšením vykecala všem mým spolužákům,že se „pochcávám“, a tak jsem kvůli šikaně vystřídala několik základních škol. Takže moje rada - pozor na sourozence.
A taky není dobrý nápad někdy od páté hodiny odpoledne dítě týrat žízní - stejně se potom napije někde v koupelně při mytí zubů, nevydrží to a pak leda nemůže spát, protože má žízeň.
Hlavní je neponižovat a citově nevydírat (Proč mi to děláš apod).
Věřte mi,že pro vás to martyrium s praním povlečení a sušením matrací jednou skončí. Ale vaše dítě si možná ponese psychické následky po celý život…

• Citovat
  • Upravit
paja a danda
26.11.10 11:06

Pomočování

Synovi bylo v červnu 5 a v noci se počůrává. Někdy jednou za 14 dní někdy každý den, je nevyzpytatelný. Teď je to častější. Doktorka nás dohnala na vyšetření. Na neurologii radili v noci vzbudit, aby byl při vědomí, sám si došel na záchod, mluvit na něj. Na nefrologii radili nebudit, donést na záchod, zase odnést.Nemá s tím někdo zkušenosti? My ho většinou přeneseme v polospánku, do postele jde sám, ráno o ničem neví. Dobrovolně by z postele nevylezl.
Trochu nám pomáhá motivace - když bude suchá noc, může si hrát na počítači, když ne tak je zákaz. Tak mu to počůrávání začalo vadit aspoň kvůli počítači. Ale 100%to není.

• Citovat
  • Upravit
9
26.11.10 13:35

Ahojky ve spolek.
Taky jsem dřív nevěděla jestli budit malého v noci nebo nebudit. Ze začátku jsem ho na záchod nosila v polospánku a ráno ani nevěděl , že byl čůrat. Pak jsem ho začala budit, tak aby se probral a že to ze začátku nebylo vůbec lehké (spal jak medvěd a nedal se probudit), po několika týdnech však už stačí jen jemně budit a on už jde na záchod sám a občas se už i sám probudí v danou dobu, což berem za hodně velký pokrok. Takže zastávám názor budit a to tak aby dítě vědělo, že jde na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.12.10 20:58

Ahojky
Tak jsme byli před půl měsícem na tom vyšetření v Olomouci. Dali nám prášky „Minirin“ a nemáme zatim budit večer na čůrání, tak jsem zvědavá. Zatim se během dvou a půl týdne braní prášků počůral jen čtyřikrát. Tak to vypadá slibně. A Peťa je ted o hodně víc klidnější a stoupla mu i sebedůvěra, což je velmi dobře a su za to ráda. Zvládá to teď po psychické stránce o hodně lépe než dřív. Tak snad se nám zadaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
30.12.10 21:03

Znám případ dítěte, které trpělo nočním pomočováním asi do 10 let. Taky dívka.
Frekvence mokré postele několikrát do týdne. Prošla řadou vyšetření - celkové, ledviny, psychologie. V podstatě nic nenašli. Ale naordinovali jí nějaké léky, kterými se léčí deprese a ono to zabralo. Pár měsíců brala léky, potom jí je postupně vysadili a už se nepomočovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
30.12.10 21:12
paja a danda píše:
Synovi bylo v červnu 5 a v noci se počůrává. Někdy jednou za 14 dní někdy každý den, je nevyzpytatelný. Teď je to častější. Doktorka nás dohnala na vyšetření. Na neurologii radili v noci vzbudit, aby byl při vědomí, sám si došel na záchod, mluvit na něj. Na nefrologii radili nebudit, donést na záchod, zase odnést.Nemá s tím někdo zkušenosti? My ho většinou přeneseme v polospánku, do postele jde sám, ráno o ničem neví. Dobrovolně by z postele nevylezl.
Trochu nám pomáhá motivace - když bude suchá noc, může si hrát na počítači, když ne tak je zákaz. Tak mu to počůrávání začalo vadit aspoň kvůli počítači. Ale 100%to není.

Tak to je drsné, s tím počítačem. Nezlob se, nedá mi to :mrgreen: Pomočování a počítač bych nespojovala. Počítač je dnes věc denní potřeby, i pro 8 leté dítě, které k němu má omezený přístup.Já to tak chápu. Trávení času na počítači je věc rozhodnutí rodiče,domluví dítěti pravidla. Ne odměna za suchou noc. Je to jako bys za pomočení nutila dítě chodit někam daleko pěšky, místo dovézt autem nebo poslat autobusem. Je to podle mě „tyranie“. Počítač se zakazuje za nevhodné chování, ne za pomočení, za které dítě nemůže. Tímto bych řekla, že můžeš zadělávat na další psychický problém.

Enuretici mívají motivaci - doporučenou odborníky tabulku, sluníčko za suchou noc, mráček za mokrou. Už prý to, že to má dítě pořád na očích, ho nějak podvědomě motivuje, aby mělo sluníček co nejvíc.

Jinak si ještě vzpomínám, že v lázních s námi byla asi 14 letá holka, která se pomočovala v noci. Budili ji ve 22 a v 6 hodin, po 18.hodině jí nedávali pít. Na záchod si došla sama. Bylo to asi před 15 lety, tak nevím, jestli metoda dvojího nočního buzení a omezení pití není zastaralá.

U toho případu, co jsem psala před tím, taky doporučili v podvečerních hodinách omezit pití. Ale dr. říkala, že to neznamená týrat žízní, ale napít „na zvlažení hrdla“, víc ne.
Je to taky asi 10 let zpět. Ale tam je podstatné, že pomohlo brát pár měsíců léky - napsané odborníkem. I přes všechna vyšetření negativní. Do puberty se to netáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
6.1.11 15:39

ILDO, jak takový alarm funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alisa123
7.2.11 13:50

primarní enureza

Ahojte, také ja jsem máma, co se snaži všemocně pomoc 9 letemu synovi s nočním pomočováním. Začlo to už od mala, vždy ve spánku. Na nočník se naučil chodit velmi brzy, asi kolem jednoho roku. Ale jakmile usnul, byl vždy počuraný i při poledním spaní. Ale musím řic, že spí hodně tvrde. Ve školce jsme to začali řešit, protože se mu děti smály a v 5 letech byl na komplet.vyšetření. Nic se nenašlo, psychické stresy žadné doma nemá, je moc nadaný, ve třetí třídě samé jedničky a bez problému a učení. Ale stále se mi 1-2 x týdně počurá a nevíme proč a s čím to spojit. Zkoušeli jsme noční buzení ( 2× za noc), byla to hrůza pro nás oba, leky zabraly jen na chvíli, ted neberem, nekdy nepije vůbec před spaním a počůra se,ani nevíme z čeho, jindy vypije i dvě sklenice vody a vydrží, tak příjmem tekutin to také není. Byli jsme u homeopata a kineziologa, oba slibovali, že to vylečí, ale byly to vyhozené peníze. Malého nikdy nekáram, vždy mu říkam, že za to nemůže a má to vic děti, ale on se stydí a nechce na tábor, ani k příbuzným na noc. S věkem mokrých nocí ubýva a prý to samo vymizi, tak v to doufám. Ted jsem se rozhodla koupit bezdrátový alarm DRI Sleeper Eclipse. Je drahý, stoji 3600 (nevyděli jste ho někdo někde levnější?), ale to co o něm píší vypadá slibně. Dam vedet, zda to alespon trochu pomůže. A moje rada? trpělivost, žádný zázračný lek neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
1misa2
20.7.11 19:31

ahojky řešila jsem to same se svou dcerou a jedine co nám pomohlo jsou homeopatika staphysagria 9ch akombinuju ještě a brusinkovými výtažky.Ikdyž třeba homeopatikům nevěříte stojí to za zkoušku apobrozdání na netu nemusí vám sedět zrovna tyhle léky je jich víc druhů určitě doporučuju u nás to zapůsobilo jako malý zázrak. Přeju vám aby jste přišla na něco co vám pomůže nejhorší je ta beznaděj a to ,že dítě nikde nemůže na noc.

• Citovat
  • Upravit
paja a danda
20.7.11 21:58

Po roce

Tak uběhl rok a píšu jak si stojíme. Danovi je 6, hodně se zlepšil, nyní se počůrá vždy v určitém období třeba 3noci za sebou a pak je v pohodě. Zatím jsme nevypozorovali proč. Vždy před a v průběhu nemoci, občas při úplňku - nevím, zda to není náhoda, taky, když sní hodně sladkého. Nemáme léky, jen režimová opatření a motivace, stírali jsme obrázky za suchou noc, zpočátku po počůrání zákaz počítače. Hlavně před spaním třeba 3× vyčůrat, k večeru moc nepít. Dřív jsme ho nosili kolem 23hod (nejč. hodina počůrání) na záchod - to už jsme odbourali.
Ten počítač nám zpočátku opravdu hodně pomohl (zákaz za počůrání). Jako tyranii to neberu,spíš naopak, protože v jeho věku na něm stejně hraje jenom hry - už ani ven nechce chodit, tak ten zákaz byl vlastně prospěšný. Pro něj to byla hodně silná motivace - a podvědomí určitě udělalo velkou službu (v noci se sám probudil, že chce na záchod a hned říkal, že bude mít zítra počítač, protože se nepočůral).
Teď se počůrá tak 5× za měsíc - ale vždy třeba během 1-2-týdnů a pak je klid. Už to moc neřešíme. Doufám, že časem to odbouráme úplně. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
dobrá máma
16.8.11 10:27

Enuréza

Děkuji moc za všechny příspěvky!
Máte-li někdo další zkušenosti s tím alarmem, napište nám to sem, prosím.
Také řeším, zda cíleně v noci dávat vyčůrat- s úplným buzením nebo v polospánku, názory, zdá se, nejsou jednotné…
Ahoj a držte se.

• Citovat
  • Upravit
4024
16.8.11 11:07

Ahoj,
máme 6 holčičku a měly jsem opravdu velký problém co se týká čůraní. Každou noc jsem jí dávali po 22 h čůrat, ale stejně ráno loužička, byly jsme připraveni, že půjdeme k doktorce na vyšetření, až jsem objevila jeden článek o malých dětech a počůrávání. Tak jsem zjistila, že to s manželem děláme špatně.
Malá než jde spát tek se jde vyčůrat to i pře dím, ale nyní jí už nenosíme, ale vzbudíme ji a musí jít po svých. :-) Samozřejmě, že jí přidržujem, nebo jde za ručičku je jako opilá. Ze začátku to bylo peklo, ale funguje to. Neříkám někdy je tam také malá loužička, ale podle mudr. je to normální děti mají velmi živé sny, a nemely by ležet na zádech ale na boku. :palec:
Kolikrát se stane, že se už také sama vzbudí :-) a letí na záchod.
Malá má hodně tvrdé spaní a jen tak jí nic nezbudí tak hlavně pevné nervy :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
16.8.11 12:26

katyco také se mi pomočovala nejstarší dcera.Byly jsme i na všech vyšetřeních a nic se tenkrát nezjistilo.Také sme ji v noci budili, a jak sama píšeš, již tenkrát a je to již 20let nám doktorka říkala úplné probuzení,žádné nošení.Dítě si musí uvědomit že čůrá.Ale stejně byla občas nehoda a tak sem jednou zašla za starou doktorkou,která zrovna zastupovala a řekla jí to.Dala tenkrát dcerce nějaký lék ,už si bohužel nevzpomenu jak se jmenoval.Byly to takové malé hnědé jako čočka to vypadalo pilulky.Nebyly to prášky vyloženě na močení, ale právě na ten tvrdý spánek.Doktorka skonstatovala že příčina pomočování je právě v tvrdém spaní,kdy ani nutkání na močení dítě nevzbudí.Po využívání 1 balení se dcerka dokázala již sama probudit a dojít na záchod.A bylo po pomočování.Jinak se také počůrávala do 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
16.8.11 13:22

Ahoj holky. Já to měla u mladší dcery. Neměla jednak vyzrálý močový měchýř a psychicky také nebyla zralá na to, aby si v noci uvědomila potřebu jít na záchod.
Tyhle děti za to nemůžou. Pomohly speciální kapky do nosu, které na noc způsobovaly menší tvoření moči.
Dcera to brala asi do 12 let. A to má nemocné ledviny, ale s tím to nesouviselo. Myslím, že ty kapky předepisuje neurolog, (snad obvoďák), teď nevím. Nepamatuji se na název, musela bych se doma podívat, jestli jsem to nevyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí