Enuréza – noční pomočování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6169
4.4.12 17:32
@Lucyo píše:
Poradíte ve ve výběru homeopatic pro dceru? Je jí 9 let, trpí nočním pomočováním, tvrdě spí, nevzbudí se ani po počurání. Někdy ano, ale vzácně. Počurává se jen v noci. K lékaři docházíme, zdravotně vše ok, problém je spíše v nedozrání spouštěče „vzbuzení“, když to zjednoduším. Ve 23-24 h. budíme na čurání, počurá se pak ještě jendou k ránu.
Moje homeopatka (která mě osobně velmi pomohla), mi předepsala pro dceru Carcarea phosph., ale bez jakéhokoliv delšího popsání osobnosti, prostě pouze na enurézu, jen při rychlém zeptání při konci naší schůzky. V popisu těchto homeopatik jsme žádnou podobnost nenašla, bohužel momentálně v dohledné době nemám možnost homeopatku navštívit.
Mohu poprosit o radu či zkušenosti Tebe? Vyčetla jsem na tento problém Staphysagrii nebo Belladonna (ale ta se mi moc nezdá :-), také nevím, jak dávkovat.
Dcera je velmi přátelská, citlivá, velmi kamarádská, všem by ráda pomohla, nespravedlnost na druhých a příkoří na nich nese velmi těžce - hlavně na zvířatech (ochránce všeho živého :-). Je ale velmi tvrdohlavá, uráží se, příkoří na sobě nese též velmi špatně a neadekvátně reaguje, nenechá si rozumě nic vysvětlit (např. je zima, nachumelilo: musíš si vzít čepici.. reakce: ne, není zima, mě nebude zima - a rázem z miláčka je nafouknutá osoba se kterou již nelze komunikovat. Dupne si, urazí se, přestane mluvit. Hádá se stejným způsobem i o věcech, které jsou jasně dané: např. zjednoduším: když je něco červené a ona bude tvrdit, že je to modré, nebo že to aspoň před chvílí muselo zmodrat, tak se svojí pravdou neustoupí, i kdyby jí 10 lidí dosvědčilo, že to fakt bylo červené… Bude se vztekat stejným způsobem, jako jsem popsala výše. Chci jí uklidnit svojí mateřskou láskou, vklidu vysvětlit, ale nenechá se, je uražená, což drásá i moje svědomí, že jí odporuji, i když mám pravdu. :,( . Jsem z toho nešťastná pak i já, že něco dělám špatně, co ji pak takto rozhodí. Jinak je hrozně milá, lásku dokáže dávat najevo velmi, je to i taková „herečka“, kdy dokáže vykouzlit úsměv i přímo na objednávku… :-), zároveň je i velmi důvěřivá a neumí se poučit z předchozích chyb.
Toto je zjednodušený popis osobnosti, ale mám tušení, že v tomto chování je zakopaný pes ( já jsem taky tvrdohlavá, ale už se umím uznat pravdu jiných i se omluvit za chybu). Může mít toto jednání souvislost s nočním pomočováním? Pomočování je od narození, nikdy nebylo období „sucha“.Budu moc vděčná za radu, případně "rozborů osobnosti :-).
Předem moc děkuji.
Lucy.o

tak ted jsem si připadala,že píšete o mojí dceři :mrgreen:

Nám pomohl až enuretický tábor v Kroměříži,kde se setkala s ostatními co mají stejný problém,naučila se tam určitý režim a od té doby je u nás „havárka“ vzácná…jen tehdy,když poleví v pravidlech který musí dodržovat…
doporučila bych na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janis2
12.3.13 13:29

Ahojky, teď jsme řešili noční počůrávání 4,5 letého syna. Zkoušeli jsme odebrat plenky, budit, kineziologii.. Nic. Tak jsme koupili ten eneuretický alarm - týden houkal každou noc a najednou ze dne na den! :potlesk: suchá postýlka! Zatím nás to drží týden v kuse, ale vypadá to nadějně. Malý se i sám v noci vzbudí a jde čůrat. Koukám jak puk, že to takhle funguje 8o Předtím jsme bojovali bezúspěšně cca 1,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
116
8.4.13 14:12

Dobrý den. Chtěla bych i já přispět naším příběhem. Můj syn 6 let ma diagnostikovanou noční enurézu od 4,5 let, bylo mě vždycky divné, jak to že se stále počůrává, doktoři pořád tvrdili, že do 5 lel je to normální, ale on se počůrával každý den, tak jsem skončili na nefrologii a máme již rok a třičtvrtě léky(geratam. minirin)a musím konstatovat, že jsme po roce měli celkem klid, byly prázdniny a nepočůral se vůbec, tak jsem myslela, že máme vyhráno, ale ono ouha v září 2012 to začalo znovu. Takže se počůrává každý den, já už jsem z toho úplně zoufalá, chodíme i k homeopatičce půl roku a zatím bez úspěchu :(.Chci se zeptat, píšete tu o alarmu, kde se dá sehnat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
8.4.13 15:06

Z vlastní zkušenosti můžu říct jen tohle: nedělat nic.
Náš syn taky enuretik do 6,5 roku. Doporučuju stránky www.nocvsuchu.cz Mám matku psycholožku, tak jsem to vždycky řešila, že jestli už někam mám jít - nemám, on sociálně plachej, takže vyšetření cizím doktorem - zátěž, stres… Mamka má v ordinaci těchto pacientů hodně a říkala: nechoď, čekej. Nepomáhalo nic, dávali jsme třeba 2 hodiny po usnutí vyčurat, omezovali pití, marný. Pak najednou ze dne na den fakt, bez omezování čehokoli najednou suchej a od té doby bez potíží. Prostě TO PŘIŠLO. Od té doby je v pohodě, bez nehod (za půl roku asi 3× a to při nemoci).
Moje mamka říkala, že má těžké enuretiky, pacienty z klinik, léčené kdečím a nic nepomáhá a pak to „přijde“. Na těch stránkách si najdete, že u 7letých je to furt nějakých 10% dětí! A klesá to po procentu za rok, pomalu.
Kamarádka úplně stejně starý dítě, nefrologie, léky, a výsledek: nejdřív zlepšení, pak skoro 50% nehodovost, momentálně méně spolehlivý než my.
Já byla rozhodnutá, že do léků nejdu, jeho to nijak zdravotně neohrožovalo, jen to bylo otravné - a opravdu to přišlo samo.

• Citovat
  • Upravit
Betty03
8.4.13 15:09

Ještě doplním, že pije bez omezení, i v noci má u postele lahev, kdyby se probudil a měl žízeň, já si taky nosím k posteli sklenici. A holky (dvojčata) - stejný režim, pijí, kdy chtějí, a přestalo to v necelých 4 letech, taky ze dne na den. Taky je to vysoce dědičné, v mé rodině enuretici skoro všichni (mám 3 sourozence).

• Citovat
  • Upravit
116
8.4.13 15:47

Děkuji za odpověď, já jsem po lécích sáhla, protože jsem byla bezradná a bohužel stále sem. Malej měl kromě toho ještě částečnou inkontinenci a ještě se ke včemu připokakával, to už je naštěstí pryč. :).Doktor na nefrologii říkal:nebojte se do roka to přejde a ono nic, tak počkáme a uvidíme nic jiného my stejně nezbude. Teď máme ještě doporučené lázně(Kynžvart)tak jsem zvědavá, jak to bude tam probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
8.4.13 15:48

Unás v rodině teda co říkali to nemá nikdo, ak proto mě to taky tak překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
8.4.13 18:18

Pokud měl k tomu i inkontinenci, tak to může být složitější, klasická primární enuréza, co jsme měli my je, že přes den dítě naprosto bez problémů, samostatné, nepočurá se, ale ve spánku ho ten reflex neprobudí, protože nejsou dozrálá nervová spojení mezi močovým měchýřem a mozkem a to se prostě, dokud to nedozraje, nedá udělat. Ano, někdo nasazuje diuretický hormon, ale s tím jsem nesouhlasila já, to v podstatě na noc lékama blokují funkci ledvin, a já mám k hormonům respekt. Navíc to stejně vývoj neurychlí, jen to udělá to „pohodlí“, že dítě se v noci zkrátka nepočurá - a to já radši dávala peníze za plínu. A praxe mi ukázala, že ve chvíli, kdy to dozrálo, bylo po problému.

• Citovat
  • Upravit
Evaa1974
8.4.13 18:33

Naprostý souhlas s Betty03 :) :palec: a musím jen zopakovat tvoje slova, které jsi mi vzala s úst. Z vlastní zkušenosti můžu říct jen tohle : nedělat nic. Také bych tímto chtěla poděkovat naší paní doktorce, že nás netahala a nenutila nás do nějakých příšerných vyšetření. My jsme opravdu nedělali nic. Tím, že noční pomočování mého syna mělo klesající tendenci např. ve 3 letech se v noci počural 2× do týdne, ve 4 letech 5× do měsíce… až v 9 letech 5× do roka, tak jsme to prostě neřešili. Doktorka říkala, že se to léčí néjakými hormony, myslím adiuretinem a to se mi vůbec nechtělo. a přineslo to své ovoce :mrgreen: Můj syn se naposledy v noci pomočil vloni v srpnu, kdy mu bylo 10 let a 3 měsíce, takže už máme 8 měsíců klid a doufám, že to tak už zůstane. Prostě to přešlo samo. Bohužel je 1% lidí, kteří trpí nočním pomoćováním i v dospělosti :( Jsem šťastná, že my v tom 1% nejsme :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
116
8.4.13 19:12

No můj syn je asi bohužel jiný, počůrává se i když bere už rok a půl možná i víc léky, chodíme pravidelně na kontroli, kde se doktor jen zeptá, jak to vypadá a nadále pokračujte. Takže bere léky na to, aby nespal tak tvrdě a ještě na zklidnění moč. měchýře. Tak uvidíme co bude dál. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
8.4.13 20:15

Jita24,no právě… bere léky a stejně se počurává. Já bych ho asi žádnými léky nezatěžovala, když stejně k ničemu nejsou :nevim: Musíš doufat, že ho to pŕejde. Já jsem také doufala,10 let a dočkala jsem se :palec:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
8.4.13 21:44

Přesně jak píše Evaa, vidíš, že to k ničemu není, jen to zatěžuje organismus. Prostě ještě nedozrálo spojení močový měchýř-mozek, to žádnej lék nenahradí. Tak se na to vykašlete, dejte mu plínu, teď jsem viděla nově, že dělají i velký, já našeho šestileťáka doposledka rvala do Pampersek 6, který mu byly taktak. Prostě jednoho dne to přijde, věř tomu. Ono čím víc se tím bude on stresovat, tím se vývoj naopak může zpomalit, je prokázáno u dětí, že při stresu mozek zpomaluje růst.

• Citovat
  • Upravit
Janis2
26.4.13 22:35

Ahoj, k tomu alarmu - existují drátové a bezdrátové. My si připlatili a kupovali jsme tento:http://www.enuretickyalarm.cz/ Používali jsme ho cca 3 týdny a jak jsem psala - 1. týden houkal každou noc, po týdnu klid. Pro jistotu jsme ho dávali ještě 14 dní a od té doby spí bez něj a na WC si chodí sám :potlesk: Za celou dobu byla jen 1 malá nehoda (cca 2 měsíce). :dance:

• Citovat
  • Upravit
236
15.2.14 22:47

Mám stejný problém se synem (5 let). Zajásala jsem, když jsem si zde přečetla, že existuje nějaký enuretický alarm, vyhledala jsem si ho a tedy můžu vám říct, že nevím co by mohlo dítě ještě víc ponížit, než to, že alarm hlasitě všem oznamuje, že se počůralo. Teorie tam napsaná, že dítě se po čase budí samo ještě před alarmem a jde se vyčůrat - myslím, že dítě musí být pořádně ve stresu a bojí se v klidu spát aby to zas nezačalo řvát. Nic proti, ale přijde mi to dost drastické. Ale samozřejmě nemáme osobní zkušenost.
Kdo jste to zkoušel, byly vaše děti v pohodě s tímto alarmem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
15.2.14 22:53
@ILDO píše:
Tak alarm nám nezabral…ale byl nám doporučen enuretický 3 týdenní tábor v Kroměříži a po příjezdu jsme bez počůrávání.Dcera se tam naučila režim,dostaly jsme spoustu cenných rad,denně tam s nimi trénoval psycholog,prostě naprostá spokojenost,dceři se tam líbilo a já jsem spokojená že to zabralo :palec: na rok chce jet zas a taky poznala spoustu dětí s podobným problémem…dokonce ted vše dodržuje sama a je štastná že se jí daří…takže se na ten tábor poptejte svého lékaře a příští léto doporučuji všem,tábor hradí pojištovna,jen jsme platily reg. popl. 60,–kč na den a peníze na výlety a různé akce,na které jezdily… :lol:

Prosím, napište mi, jaký byl ten režim, jaké rady jste dostali na táboře? V kolika letech tam dcera byla?
My navštěvujem nefro poradnu, dodržujem konec pití v 17.30-18h, budím kolem půlnoci na čůrání. Nějaké další rady a nápady ohledně režimu moc uvítám.
Syn měl super období asi 3 měsíce, kdy byl suchý, já si odvykla povlíkat, teď zas 3 týdny povlíkám často o půlnoci a pak znovu ráno a už jsem z toho docela ko. Hlavně syn je sám zklamaný, že se zas počůrává, začíná se uzavírat do sebe, je to znát na jeho chování. A to o tom nikdo neví, děti ve školce to nevědí, nikdo mu to nevyčítá, nezlobím se na něj…Nechci mu dávat léky na „vypnutí ledvin“, to mi přijde děsivé. Nevím jak s plínou - byla by suchá postel, ale není to krok zpět, aby si zvykl, že má zas v noci plínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí