Enuréza – noční pomočování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.9.24 07:03

Oživuji diskuzi…má někdo stejný problém? Dcerka v cca 2,5 letech se počůrala v noci občas, zhoršilo se to ve 3 letech s nástupem do školky a velmi od pohledu nepříjemnou paní učitelkou (ona fakt zlá byla, byla jsem svědkem jak se chovala k jednomu tatínkovi, takže chudák děti) a v 5 letech (teď je dcerce 7) jsem na vlastní popud šla s dcerkou na urologii, kde ji dr. udělal UZV, pak cystografii…vše ok. Dostala prášky, režim nepít 2 hodiny před spaním má…na noc má kalhotky, protože když byla mokrá postel, tak ji to stresovalo. Měli jsme kontrolu v dubnu, kdy nám bylo oznámeno, že se to časem zlepší, půl roku byla bez tabletek, kdy to bylo tak ze 2/3 ok, ale minulý týden jsem ji nasadila opět tabletky, protože poslední měsíc to byla katastrofa…
Nemůže nikam, do školy v přírodě atd…

Moje otázka by byla na maminky co sem psaly dříve…Jak jsou na tom vaše děti teď, s odstupem času?

Děkuji za anonym :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.24 07:43

Muj syn se prestal v noci pocuravat az ve 12ti letech. Nosil na noc navlekaci pleny a na skolni akce normalne jezdil, akorat si je navlekal a svlekal tak, aby to spoluzaci nevideli. Stydel se za to, samozrejme. Ale zadnou diagnozu nemel, protoze tak tvrde spal, ze to zaspal. Ani buzeni nepomahalo ani nepiti na noc. Vsechno jsme zkusili. Leky byly az posledni moznost, ktere jsem se branila. Urolog rikal, ze s nastupem puberty to prestane a prestalo. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.24 08:33

U nás dcera se také přestala pocuravat v noci až ve 12letech. Chodili jsme na nefrologii. Brala tabletky.Uz jsem byla taky nešťastná a bála se, že to snad nikdy neskončí. Ale paní doktorka říkala, že z toho téměř vždy vyrostou..samozřejmě jsou případy, kdy ne…ale říkala, že to by jsme museli mít extra peška.. :D Ona teda radši nikam nejezdila.Leky hodně pomohli, ale byl při nich přísný pitný režim. A pokud by se nedodrzoval, tak by to byl průšvih. No, a pak jsme je jednou zapomněli vzít na chatu a ono nic…tak jsme je nedali další týden…a zase nic…na další kontrole jsme se přiznali, že léky už měsíc nebere a v klidu, tak jsme léčbu ukončili a měli jsme přijít, kdyby se to vrátilo..nevratilo :palec:

• Citovat
  • Upravit
8637
15.9.24 09:04

Syn bere pd 5 let minirin. Ono se to má brát v kuse, vysazovat postupně kolem osmi let. Synovi bude 8 v říjnu, už asi půl roku snižuje dávku a teď kvůli atb nemůže léky vůbec, tak pokud to bude dobrý, už je zpátky nenasadime. A zopakujeme sj to možná s dcerou, ta má čerstvě 5 a každou noc mokro, začínáme s režimem, zatím bez úspěchu, takže při příští návštěvě dětské si vezmu zadanku na nefro a pojedeme druhé kolo… nicméně teda pro všechny přespavaci akce je možná jednodušší řešit plinku než ty léky. Hlídat, aby se dítě nenapilo je náročný i doma, natož tak na hromadně akci bez rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3872
15.9.24 09:21

Synovi je sedm a od narození má na noc pleny, suchý nebýval v noci nikdy (teď už má teda natahovací kalhotky a nějakým klučičím designem). On má nějaké neuro potíže, kromě toho jeho otec se pocuraval v noci snad do puberty, takže jsme to očekávali a neznepokojuje mě to. Prostě má na noc plíny (a ještě ho budím na vyčůraní), já mám zas brejle, nekdo má cukrovku a jinej atopák, tak to je. Doufám, že to nejpozději v pubertě přejde :nevim:

Na školku v přírodě by ho bývali vzali bez problémů (ptala jsem se učitelek), nakonec nejel, ale z jiných důvodů. Plíny bych dala zdravotnici a chodil by si je tam večer brát, jako jiný si chodí pro léky.

Když si mám vybrat, jestli plínku, nebo léky, beru plínku. Jednak je to bez nežádoucích účinků (a zrovna ty léky můžou mít nežádoucí účinky, které my si vzhledem k jeho jiným potížím úplně netroufáme zkoušet) a jednak na akcích (letos jde do skauta) je plina zvladnutelna, ale prášky a s tím spojeny přísný pitný režim už hůř, to nemůžu po nikom chtít.

Doktorka nicméně ty léky dost tlačila, asi protože plina je ostuda, ale léky jsou cajk :roll: Přitom je to stejné, prostě dítě potřebuje extra support, aby nemělo mokrou postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.24 09:45

Syn má 8 let a momentálně se počůrá už jen tak 5× za měsíc, což beru jako úspěch, protože ještě před rokem byl mokrý každou noc i přestože bral prášky. Snad to někdy přejde úplně. Taky spí strašně tvrdě, že ho to ani nevzbudí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.24 17:24

Děkuji za reakce :kytka:
Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat