Epidemie svobody - volba očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2601
26.7.18 21:25

@kačka39 to je reakcí těla na tu danou látku,to značí,že kdyby se neočkovalo a Tbc se chytlo tak by následky byly horší u té co ten hnis měla než u té co ten hnis neměla…nevím jaká informovanost byla tenkrát, ale v roce 2015 jsem nechala očkovat dcerku, dostalo se mi podrobného výkladu co a jak může nastat a co by případně mělo být a nebýt,dostala jsem i o tom povídání.dcerka měla velkou bouličku plnou hnisu(s tím jsem nesměla nic dělat, propichovat ani lepit,nic, boulička sama praskla,hnis vytekl a objevil se stroupek). nyní nás čeká očkování u syna tak uvidíme jak to bude u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
26.7.18 21:41

@VeronikaV31 Já myslím,že je tenkrát očkovali ještě v porodnici, ale úplně jistá si nejsem. Informovanost moc nebyla, internet v plenkách, a dr. ty nic neřekli. Ale pamatuji se, že jsme čekali na tu bouličku hrozně dlouho a pak ji měla velikou. Taky jsem jí nesměla s tím nic dělat.
A švagrová s holkou tak jezdila někam, kde ji to řízli a čistili, nebyla v tý době sama, dělali to více dětem. Tak tam asi nějakej problém musel být. A pak jsem po letech slyšela toho dr. jak o tom mluvil, a myslela jsem si, že je to kvůli tomu.
V roce 1991 jsem měla první dítě, a to se taky tbc neočkovalo, ale jenom někde, byl to nějakej experiment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
27.7.18 07:31

@kačka39 to je divné, protože já jsem narozena v roce 1982 a očkovaná na tbc jsem od mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
27.7.18 09:26

@VeronikaV31 V tom roce 1991 to byla novinka, a neočkovalo se jenom na určitým území. U nás okolo toho byl humbuk, protože dětský dr. byl v zařízení pro seniory, kde zrovna prý babka měla tbc. Tak tam narychlo stavěli stěnu z nějakých desek, aby byla chodba oddělená. Aspoň se to teda říkalo. A ohledně toho experimentu nám říkali, že si myslí, že jak se očkuje už dlouho, tak ty děti budou mít dost protilátek od maminky, která je očkovaná. A nemohlo se očkovat delší dobu, protože když holka chodila do školy, tak mě jedna maminka vyprávěla, že sestavuje rodokmen. Zjistila přitom, že většina předků na tbc zemřela, měla to dost generací nazpátek. Tak chtěla dát děti očkovat, ale oni jí to nechtěli udělat. Lítala kvůli tomu po nemocnicích. Na začátku 90 let se tě nikdo neptal na názor, to jsi musela z davem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek