Epidural v Podolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
19.7.06 20:52

Epidural v Podolí?

Ahoj holky,
Chtěla jsem se zeptat zda některá nevíte jestli podávájí v Podolí epidural.
Mám do porodu ještě sice čas,ale přesto mě to moc zajímá.Předem děkuji. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
19.7.06 20:57

Ahoj Tynko,
před třemi lety jsem ho tam dostala a zadarmo. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
19.7.06 21:02

Týnko určitě, taky jsem tam rodila před 3 roky, sami mi ho nabídli, neplatila jsem nic, a hlavně to byla super úleva! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.7.06 21:02

Ahojky, já jsem tam rodila letos v lednu akutním císařem a měla jsem epidural.
Jinak na info schůzce se říkalo, že ho můžeš dostat na požádání, musí se k tomu vyplnit a podepsat formuláře (to jde i až na sále). Myslím, že se za epidural nic neplatí (já nic neplatila).

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
19.7.06 21:14

Ahoj!
Já jsem rodila v Podolí v květnu 2005 a o epidurál jsem několikrát při příjmu žádala kvůli křížovým bolestem a bylo mi řečeno, že porod běží příliš rychle a než mi ho zavedou bude po všem (přijela jsem otevřená na 3 cm). Nakonec jsem rodila 8 hodin a skončila jsem na akutním CS s celkovou narkózou. Malá nedorotovala a měla 4,12 kg. Ale asi jsem byla spíš výjimka, od ostatních kamarádek jsem slyšela, že epidurál dávali celkem bez problémů. Záleží spíš na doktorovi a přístupu.

Hodně štěstí! :D

Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.7.06 22:02

Ahojky,

já jsem rodila v Podolí akorát před dvěma lety, u příjmu jsem se zmínila, že o něm uvažuju a aby mi PA řekla, až by bylo možné ho dát a podle aktuální situace se rozhodnu. Nakonec jsem se rozhodla pro a v pohodě, žádné placení. Dokonce si tedy ani nevzpomínám, že bych podepisovala nějaký papír a nevzpomínám si, že bych byla nějak mimo.

Terko, já jsem právě taky měla hrozné křížové bolesti. Ale je divné, že Ti ho nechtěli dát při 3 cm. Já jsem byla taky na 3, když mě přijímali a epi jsem dostala až o tři hodiny později a to jsem byla, myslím, na 5 cm. Co se týká rozhodování doktora, tak nevím. Já ho viděla na příjmu a pak až při šití, což mi úplně vyhovovalo (myslím to, že u porodu byla jen PA a manžel).

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.7.06 22:13

Ahoj,
já rodila v listopadu 2005 v Podolí a měla jsem porodní plán a v něm jsem měla napsáno, že tišící prostředky podávat dle uvážení porodníka, ale na sále jsem si o něj řekla a normálně ho dostala. Nic jsem nepodepisovala. Naplňovali mi ho snad 3× :D Taky mi všichni můj porodní plán chválili.

Snad jsem ti pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
19.7.06 22:39

Ahojky,

ja jsem rodila v Podoli letos v dubnu. Uz na prvni poradne jsem na nej dostala od sestry formular a povidani, jak ucinkuje a kam se picha a tak. Mela jsem ho vyplneny zalozeny v prukazce. Na prijmu se me sestra ptala, jestli ho chci. Rekla jsem, ze nevim, ze kdyztak podle situace. Ale byla jsem uz skoro na 8cm a za necelou hodku uz byla mala na svete. Takze nebyl potreba. Ale co jsem slysela, tak s nim nikdo nemel problem. Davaji ho zadarmo.

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.7.06 22:45

Ajo Mato, to máš pravdu, nějaký mi v poradně taky dali. Tak jsem ho asi měla podepsaný. Omlouvám se za omyl, ale už je to dávno. A na takové maličkosti se zapomíná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.7.06 23:41

Holky díky moc,celou dobu jsem byla při tom ,že ho dávájí jen někde.Porodu se docela bojím i když už se strašně moc těším.Nejsem citlivka,ale staršně špatně snáším bolest tak jsem ráda ,že kdyby něco tak,že ho tam bez problému dostanu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
20.7.06 04:49

Ahoj Tynko,
jak říkají holky, epidurál v Podolí dávají. Veškeré informace včetně dotazníku na zdravotní stav, který se k tomu musí vyplnit dostaneš při první návštěvě porodnice.

Už ho mám podepsaný a založený v průkazce. A jak se znám, tak s ním budu mávat už ode dveří :oops: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
20.7.06 04:49

Ahoj Tynko,
jak říkají holky, epidurál v Podolí dávají. Veškeré informace včetně dotazníku na zdravotní stav, který se k tomu musí vyplnit dostaneš při první návštěvě porodnice.

Už ho mám podepsaný a založený v průkazce. A jak se znám, tak s ním budu mávat už ode dveří :oops: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
20.7.06 09:45

Já jsem rodila v Podolí letos v lednu a epidurál jsem dostala. Papíry dostaneš už vporadně dávno před porodem, prostuduješ, podepíšeš. Epidurál Ti mohou píchnout až v určité fázi porodu, musíš být už otevřená (nevim přesně na kolik cm??) a pak to jde. Do té doby se tomu nechává volný průběh a bolest se tiší polohováním, prodýcháváním, sprchováním apod. Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
20.7.06 11:18

Ahojky holky,
Tak nevím do Podolí chodím už od 15 let,takže i teď celé těhotenství a nic jsem stále od doktora nedostala.Zítra jdu do poradny mám si o ten papír říct?Nebo je ještě dost času aby mi ho dal sám. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
20.7.06 12:15

Tynko, já si o epidurál řekla hned. Aby až to bude možné mi ho určitě dali! PA říkala, že až budu tak na 4 cm… Už od 3 cm jsem měla naprosto šílený bolesti a myslela si, že snad nepřežiju (dostala jsem dvě vyvolávací tablety). Jenže doktroka byla u císaře a pak jak na potvoru u dalšího císaře a když mi to PA podruhé říkala, tak jsem myslela, že skočím z okna. Když se doktorka konečně uráčila, byla jsem otevřená na 9 cm a už to nemělo cenu.
Jestli to půjde, požádej o krevní testy předem, musí se udělat už nevím kvůli čemu a pak se teprve může píchnout ten epi. Na výsledky se čeká 1/2 až hodinu, takže ať pak nemusíš o to dýl čekat.
Ale ničeho se neboj, hnedle po vyklouznutí miminka se budeš cítit úžasně a budeš plná energie, je to báječný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková