Porodnice Mělník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1882
13.6.06 10:45

Porodnice Mělník

Ráda bych se zeptala děvčat, co rodili v Mělníce na tyto otázky.

Nástřih hráze, jestli je prováděna pokaždé? Nebo jestli někomu nástřih hráze neprováděli (prvorodičkám).

Epidurál, zda je v Mělníce podáván epidurál a pokud ano,tak za těch 1000Kč co uvádějí na jejich wwwstránkách?

Prosím napište mi vaše zkušenosti s Mělnickou porodnicí.
Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
13.6.06 13:32

ahoj,
ja tam rodila ted v unoru a byla jsem spokojena.nastrih mi sice delali,ale nevadi mi to.kazdy prece nema tak pruznou kuzi.jinak epidural jsem nemela,takze neporadim-spis si tam zavolej,je tam strasne hodny personal a vsechno ti vysvetli a ukazou.maji to tam moc pekny a je tam super pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
13.6.06 14:24

moninda

Moc díky za zprávičku. Já jsem tam v květnu týden ležela,takže vím,že jsou tam všechno moc milí lidé.Proto jsem se rozhodla pro Mělník.
S epidurálem nepočítám, nechci ho,ale co kdyby byl nutný. Je mi divné,že by ho tam neposkytovali. Jak psala jedna holčina tady na emiminu. A s tou hrází mě to zajímá, jestli teda vůbec má smysl, provádět masáž,když mě stejně nastřihnou. Chtěla jsem se tomu vyhnout.
Ještě jednou moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
20.6.06 07:50

EVIKU,mne ta porodni asistentka rikala,ze injekci daji kdykoliv-já jsem se na to neptala,ona mi to rekla sama,ale jak rikam,moc jsem o to nezajimala.fakt je lepsi se zeptata,jestli to chces vedet,primo tam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.12.06 16:05

Ahoj maminky, ráda bych znala nějaké aktuální informace o porodu v Mělníce. Podle toho, co čtu, mi přijde tato porodnice fakt super, ale jsou to většinou všechno starší příspěvky, tak bych ráda znala nějaké aktuální názory. Nejvíc mě zajímá:

• respektuje opravdu personál porodní plám rodičky?
  • jak je to s využitím pomůcek v první době porodní (vana, sprcha, míč), co vše je k dispozici?
  • může se mnou být manžel od příjezdu do porodnice celou dobu?
  • je k dispozici pokoj s 24hodinovým pobytem partnera?
  • jak přistupují k nástřihu hráze(rutinně nebo se spíš snaží o masáž k zabránění nástřihu)?
  • mohu si vybrat jinou než klasickou polohu porodu?
  • jak přistupují ke kojení?
    Nejnovější zprávu mám tu, že tam mají nové polohovatelné porodnické lůžko.
     Díky.
  • Citovat
  • Upravit
328
29.8.13 20:52

Chtěla bych se zeptat jak probíhá předporodní protokol v mělnické porodnici.zda stačí tam opravdu volat až v 35 až 36 tt a co pak sebou potřebuji. jestli nějakou dokumentaci o pruběhu těhu a jestli i něco o prvním porodu. :nevim: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.8.13 21:04

@1976 Opravdu to staci… a staci prijit s prukazkou. (Pripadne jestli mas nejake dalsi zpravy.)

• Citovat
  • Upravit
328
29.8.13 21:09

Tak to je bezva, já právě žádný další zprávy nemám. :oops: 8o tak moc děkuju :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
29.8.13 21:26

píše:
Ahoj maminky, ráda bych znala nějaké aktuální informace o porodu v Mělníce. Podle toho, co čtu, mi přijde tato porodnice fakt super, ale jsou to většinou všechno starší příspěvky, tak bych ráda znala nějaké aktuální názory. Nejvíc mě zajímá:

• respektuje opravdu personál porodní plám rodičky?

u mě ho respektovali zcela. Ale byla jsem trošku zvláštní případ. Přijela jsem totiž s dulou, takže už od pohledu „divná“.

• jak je to s využitím pomůcek v první době porodní (vana, sprcha, míč), co vše je k dispozici?

vanu nemají (aspoň já jí neviděla), celou 1.DP jsme strávila ve sprcháči na míči. Nemusela jsem to tam opustit ani na monitor (ale teda snaha ze strany personálu byla)

• může se mnou být manžel od příjezdu do porodnice celou dobu?

ano. Samozřejmě

• je k dispozici pokoj s 24hodinovým pobytem partnera?

nevím, nepotřebovala jsem. Doporučuji zavolat.

• jak přistupují k nástřihu hráze(rutinně nebo se spíš snaží o masáž k zabránění nástřihu)?

„nástřih jen v nutném případě“ jsem měla v porodním plánu. Nikdo se o něj nesnažil ani o něm nemluvil. Masáž žádná neproběhla (ani jsem ji nepožadovala), byla jsem poraněná, bylo to šité. proti prvnímu porodu s nástřihem to bylo přijatelnější.

• mohu si vybrat jinou než klasickou polohu porodu?

teoreticky ano, prakticky mě „nenápadně směřovali“ ke klasické. Ale vlastně mě do té polohy dostrkal manžel. Kdybych porodila zavěšená do něj, nikdo by nekvik.

• jak přistupují ke kojení?

kojení se samozřejmě podporuje, posílají sestru, co s ním radí, ale je pravda, že je to dost chaotické. Kě mě byly poslány psotupně asi 3 ženy, každá radla něco jiného (kojit v leže, zásadně nekojit v leže…). Toto byla slabá stránka, ale mě to bylo jedno, já rodila podruhé, nic jsem učit nepotřebovala, s kojením jsem enměla problém. Přišlo mi, že jako k druhorodičce se ke mě chovali k mému nadšení výrazně laxněji. Ženy, které to požadovaly, tak se dočkaly intenzivnějšího poradenství.
Nejnovější zprávu mám tu, že tam mají nové polohovatelné porodnické lůžko.
Zřejmě ano, nezajímalo mě to.
 Díky.

V Mělníce jsem rodila v květnu 2012 velmi nečekaně. Mnou vybraná porodnice měla totiž obsazeno. Porodnici mohu jen pochválit. Jela jsem tam na doporučení duly. Volala jsem, zda můžu přijet… nebyl problém. Vepsala jsem to do tvých otázek, je to trochu chaotické, omlouvám se.

Zde další poznámky:
Líbilo se mi, že při pobytu na šestinedělí nebyla žádná buzerace s vážením dětí a měřením teploty mimina rodičkou. Porodnice zevnitř velmi sympaticky vybavena, že vypadá zvenku příšerně jsem zjistila až při odjezdu (rodila jsem v noci), ale to není důležité. Neumožňují návštěvu dětí na pokojích (chápu), ale je tam místnost na návštěvy, kam lze dotlačit novorozeně a dovést i sourozence.
Při vypuzování byla přítomna z personálu jen PA a na chytání mimina doktorka. V předchozím porodu jsem napočítala 6 plᡚťů.

Byl mi umožněn maximální bonding. Dítě plesknuto na mou hruď a zcela nerušeno po dobu 2 hodin. Dokonce „zapomněli“ i na Apgar skore. Na pohlaví jsem se musela zeptat, nikdo to nezkoumal. Mimino jsem zabalila do svého ručníku a do své čepičky. Měření a vážení proběhlo až po příchodu pediatričky 2h po porodu.

Porodní sál je maličký, intimní, je tam sprcháč a wc. Když jsem prohlásila, že jsem se vyprázdnila, nikdo nemluvil o klystýru (já bych se mu nebránila, ale fakt to nebylo nutné).

Jediné negativum, že na mě dost psychicky naléhali, abych si nechala píchnout vodu, což jsem dodnes nepochopila ("no tak ji klidně nepíchneme, ale měla byste to hned, takhle tu budete třeba ještě 2 hodiny trpět), ale v celkovém pohledu budiž jim odpuštěno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
29.8.13 22:35

@EvikP me tam zachranily život…to by jako doporučení mohlo stačit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková