Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím čtenářky a čtenáře, momentálně úplně supím a chtěla bych varovat všechny uživatele před webem Epoptávka. Ze zoufalství - potřebovala jsem dokončit drobnou věc truhlářského rázu v domácnosti a všechny firmy mě odmítly - jsem zadala požadavek na epoptávku. Byla jsem nadšená, že se mi řemeslník ozval na druhý den. Nicméně, už v telefonu zněl velmi podezřele. Měl přízvuk, jakoby pocházel z menšiny. Byl ochoten ihned přijet a problém vyřešit, za to jsem byla moc ráda, tak jsem ignorovala intuici. Ano, vše se potvrdilo po příjezdu „řemeslníka“, nicméně nechtěla jsem být xenofob a práci jsem mu ukázala. Částka, kterou si řekl byla docela vysoká, ale vzhledem k tomu, že jsem chtěla mít vyřešeno a těšila se na výsledek, jsem na ni přistoupila. Byla jsem úplně hloupá, samozřejmě. „Řemeslník' se zavřel v patřičné místnosti a konal. Podezřelé bylo už to, že vše bylo hotové velmi rychle. Po shlédnutí výsledku jsem nevěřila vlastním očím. Odmítla jsem zaplatit požadovanou částku a docela nevybíravě jsem se s pánem rozloučila. Pochybuji, že tento člověk někdy dokončil byť základní školu, natož nějaké řemeslo. No nic, zkušenost byla docela drahá. Tímto vás všechny varuji. Tento web může být zákeřný. Dáváte svá data, adresu do veřejného prostoru. Já se jen modlím, aby návštěva "řemeslníka“ neměla následky ve vykradení domu. Za blbost se holt platí. Dávejte si bacha!
@Kousavysvetr píše: Více
Ten web ale neudělal absolutně nic špatného. Je jen zprostředkovatel, nemají garance a záruky, že kdo se vám ozve je 100% schopný. Vy jste si práci nechala udělat pochybným exotem. Je to POUZE vaše chyba.
Jinak moje zkušenost je v pohodě. Jen musí člověk umět filtrovat.
@Cenarius píše: Více
Asi ano. Byla to chyba. Takže varování bych chtěla přeformulovat ve smyslu, že člověk si na vždy ověřit, kdo se mu přes epoptávku ozve. I když to potřebuje rychle a už je zoufalý.
Obecně: Řemeslníků je málo a pokud má někdo čas hned, je to z 99% podvodník. A ano, na epoptávce jsme také naletěli. Web za to nemůže, jen naše měkkost a naivita.
Tak to jsi ale úplně tupá ty
. Každý příčetný člověk by neznámého cigána doma pracovat nenechal.
@Bytsamsebou píše: Více
Jako fakt? Přijede borec v autě a jen proto, že je Rom ho odmítneš? Já jsem s Romy nikdy nepřišla do styku a rozhodně jsem před ním nechtěla zavřít dveře. A ano, jsem tupá. Sama jsem se tak označila, pokud sis nevšimla.
Příště hledej řemeslníky po známosti. Rozhodit sítě v okolí, ať máš přímou recenzi. Vůbec ne kdesi přes net a kupovat šmelaře v pytli. Obvykle se stačí zeptat jednoho řemeslníka (např. elektrikáře), jestli nemá kontakt na dobrého vodaře, jestli někoho zná. Oni jsou totiž zvyklí spolupracovat, potkávají se na stavbách.
Na ty lepší si nějaký čas počkáš a taky je zaplatíš.
Ano
. Jde vidět, že nemáš zkušenosti
.
Byla jsem o víkendu podepisovat souhlas sousedovi mého pozemku. Potřebuje můj souhlas, aby mohl udělat novou střechu na domě. Říkal, že řemeslníky má domluvené na příští léto. Dřív prostě nemají čas.
Jsem si myslela, když furt uhání, že potřebuje podpis, že spěchá. A on má rok do realizace.
@Kelsey1 píše: Více
Však má souhlas a splněno. Co kdybys mu příští rok umřela a kvůli dědickému řízení apod. To v létě neudělá.
@Cenarius píše: Více
Vypadalo to tak. Tak jsem dlouho nebyla uháněná
. Týden volal ob den, jestli opravdu přijedu. Jestli nebudu mít cestu, tak klidně přijede k nám. Měl štěstí, že jsme zrovna vezli děcka našim na prázdniny.
Jednou jsem z tama taky řemeslníka měla. Byl to mladý borec, nestihl celou práci, ale podstatu udělal a pěkně. Peníze v pohodě, nebyl rozhodně předražený. Mně ale na tom webu hodně vadí, že u poptávky zveřejňují telefon i s místem provedení práce, což je často bydliště.
Mám stejnou zkušenost jako zakladatelka.
Také obavy z vykradení, cena vysoká, práce špatná.
Pro příště se budu poprvé s řemeslníky scházet někde mimo dům, ujasní se cena, rozsah práce atd. A podívám se na ně ![]()
@Kelsey1 a když nic jako známost fungovat nebude tak kam se člověk obrátí když společnosti mají plno?? Vyhledávání na netu, jako u všeho. Čili pochybení tam není, dnes se shání vše běžně po netu
Napiš stížnost, šmejdy by to vyhledávat a dávat k dispozici nemělo. Pokud to tak je už nějakou dobu tak ano, potom to chyba webu je.