Erdomed a acc - mohu brát?

4256
11.10.16 08:43

erdomed a acc mohu brat?

Zdravim. Mam zanet prudusek. Od vcera mam atb + erdomed. Nevim po jake dobe ma ten erdomed pusobit…kaslu porad stejne, chrci mi na pruduskach a nemuzu nic vykaslat. Myslite ze mohu acc k tomu? Uz si nejak nepamatuji zda doktorka rikala ano ci ne.
A kdy nastava uleva od kasle. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
221
11.10.16 09:07

Ne, tyhle dva leky dohromady neber, maji stejny mechanismus ucinku a jsou chemicky velmi podobne. Pokud chces brat jeste neco, zkus prirodni sirupy-jitrocelovy, materidouskovy, z brectanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.12.18 02:19

Acc long+erdomer

Ja sem tedka momentalne si dal acc long a hned na to jednu tablrtu erdomer. Tak ted vim ze je to zbytecne jen doufam ze mi nebude z toho blbe 😁 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.12.18 02:36

Erdomed má funkci ochrannou na řasinky plic a ACC zase rozpouští hlen a usnadňuje vykašlávání. Pamatuji si tak trochu, je to už moc dávno cca 10let, že dr mi říkala, že tam mám dát rozestup jedné hodiny. Ale vím, že naráz to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
25.12.18 15:54
@Mikecarni píše:
Ja sem tedka momentalne si dal acc long a hned na to jednu tablrtu erdomer. Tak ted vim ze je to zbytecne jen doufam ze mi nebude z toho blbe 😁 😁 😁

ACC rozpustí hlen a nutí kašlat.
Erdomed mi to vždy ucpal… A nevykaslala jsem nic :roll: za mě zbytečný lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
26.12.18 12:27

Erdostein je považován za nejlepší „lék na vykašlávání“, skutečně nemá, co by ucpával…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
26.12.18 12:43
@Doctus píše:
Erdostein je považován za nejlepší „lék na vykašlávání“, skutečně nemá, co by ucpával…

Tak to pochybuji. Považován být může ale u mě napáchal ještě větší neplechu a zazdil mi kašel. Žádné hleny ani vykašlávání jsem neměla. Po něm se mi přitížilo. Pak jsem vysadila na radu Dr. Jak jsem psala. Mě zabral jen acc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
26.12.18 13:16

@lampicka11
Tak si můžeš najít na internetu, že jsem si to nevycucal z prstu.

Když se dívám na úvodní příspěvek, tak ATB na akutní bronchitidu jsou dosti kontroverzní. Co jsi měla za ATB? A jak dlouho jsi kašlala, než ti nasadila lékařka ATB? Pokud byl kašel suchý, dráždivý, tak erdostein nezpůsobí zvýšení sekrece hlenu. Kromě Erdomedu + ATB jsi současně užívala co? Acetylcystein (v ACC Longu) se navíc nemá užívat spolu s ATB, neboť snižuje jejich koncentraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.12.18 17:54

ATB, ale mam asi virozu?

Ahoj! Možná dotaz trošku mimo, ale přeci jen… třeba poradíte: V průběhu svátků se mi udělalo hodně zle a bolelo mě v krku. Mandle jsem měla poseté čepy a byly obří… Proto jsem hned jela na pohotovost, páč jsem se bála angíny. Dr. mi bez jakéhokoliv (crp, mikrobio.) vyšetření řekla - pouze z pohledu do krku - že čepy nic neznamenají a že je to viroza. Po chvili se rozmyslela a napsala mi atb. Beru je už 6. den a necítím nějaké super zlepšení. Myslím spíš, že mám virozu a atb beru uplně zbytečně. Ale moje otázka zní: co teď? Mám je dobírat, nebo je vysadit? Četla jsem, že se vysadit nesmí… Díky za názor! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
29.12.18 12:23

@Zlatonka33
A jaká ATB vám dala? U ATB platí, že raději řádně doužívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.12.18 23:36
@Doctus píše:
@Zlatonka33
A jaká ATB vám dala? U ATB platí, že raději řádně doužívat.

Mám Ospen 1000…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
31.12.18 22:03

@Zlatonka33
Nevím, kolik máte kilogramů, ale nesměla byste mít více než 35 kg na takovou sílu léku. Pro dospělé je základem 1,5 MIU po 8 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.1.19 01:41
@Doctus píše:
@Zlatonka33
Nevím, kolik máte kilogramů, ale nesměla byste mít více než 35 kg na takovou sílu léku. Pro dospělé je základem 1,5 MIU po 8 hodinách.

Nó, tak to mám krapet víc :-) Vážim 63 kg… možná záměrně měla být atb slabší? Nevím. Každopádně moc děkuju za odpovědi! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
1.1.19 11:30

@Zlatonka33
Tak na klasickou angínu (streptokokovou) je V-penicilin (tabletový) jasnou první volbou. Pokud samozřejmě není pacient alergický na peniciliny nebo není průběh těžší, kdy se začne aplikací do žíly nebo do svalu.

Když to řeknu lehce hloupě, tak u perorálních (tabletových, sirupových) ATB raději mírně přepálit dávku, než ATB poddávkovat. U vás je to silně poddávkované. Pokud tedy neužíváte 1 MIU po 6 hodinách (i to by bylo méně, než bych si představoval).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí