Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
tak nějak jsme se s manželem dostali do sporu
mně se tyto dvě jména strašně líbí(pro kluka bych chtěla Erik),ale manžel oponuje,že to nemá zdrobněliny a že jak bychom jí/jemu říkali ![]()
tak jsem se chtěla zeptat,kdo má Erika,Eriku popřídě Ester,jak jim doma říkáte? ![]()
Zdrobneliny si udelas z kazdeho jmena.
Z Erik: Ericek, Erda, Erinek, Erca, Riki, Rikousek, Rikulka atd..
Z Ester: Esta, Esti, Estinka, Esterka, Terka, Terinka, Terinek
Z Erika obdobne jako Erik
No a nebo pak diteti budes rikat milacku, koblizku, mazlicku ![]()
holky,díky za nápady,já vím,že ty zdrobněliny přijdou až se dítko narodí…
mě se ty jména straašně líbí,ted ještě takovej detail přesvědčit drahou polovičku
ale času je dost,takže se bude pracovat pomalu,ale systematicky
![]()
My jsme nasi male rikali Riky, Rikysku, Ericko, Eri, Rikousku, Rikys, Erisku
Vsak ony ty zdrobnelinky naskoci sami ![]()
Dušičko si ta nejstatečnější ženská na světě,že jsi dokázala tento příspěvek tak brzy napsat a ještě s usměvavým smajlíkem… Si obrovská hrdinka a přeji jen a jen dobré… já jsem šťoura a tak vím… Vůbec tě neznám jen v pár diskuzích zahlídla a i tak mi tečou slzy proudem.
Ahoj,
většina tu už zazněla. Já si vystačím s Erik, Eriček, Erikson
. Volám „Erííí“. ![]()
Ještě používáme Erinek (když zlobí je to Erin
).
Ale hlavně je to Éro Péro! ![]()
píšu už asi ve velkém odstupu, ale mám dceru Eriku a říkáme jí různě - Eri, Eričko, Erinko(nejčastěji), Erule (když zlobí
), ona sama se nazvala Erulinka…to asi dojde tak nějak samo - ty odvozeniny jména
.
Ahoj-Dobrý den.
Jméno Ester je nadherné a jeto hvězdička. Před 8lety jsem čekala miminko nevěděla jsem co to bude.Tak pro kluka jsem měla vybráno Daniel a pro holčíčku Ester. Proč Ester- tohle jméno protože je to nezvyklé jméno a neni jich hodně. Hodně se mě to líbilo tak říkame Esty, Esi, Esťa, Esterka Esterinka…
Jak se jim říka zdrobněle. Moc se mě ty jména líbi…
@Natul píše:
Jak se jim říka zdrobněle. Moc se mě ty jména líbi…
Sebastian - Sebik, Sebiček, Sebastiánek, Bastiánek, Bastík, Seb, Bastian,…
Erik - Eriček, Riki, Erinek