Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím,
syn mě včera píchl do oka prstíkem. První bolest byla příšerná, ale pak to trochu povolilo. Večer se to zhoršilo do neuvěřitelné bolesti a jeli jsme na pohotovost. Mám erozi epitelu rohovky. Chci se zeptat na zkušenosti ostatních, kteří tohle zažili, jak dlouho trvá ta prvotní bolest? A jestli lze nějak té bolesti ulevit (Ibalgin měl na mě stejný účinek jako lentilky). Opravdu se už nemůžu dočkat, až to aspoň trochu povolí. Řeže to furt i při zavřeném oku.
Děkuji
Ach, moc soucítím
, taky mě syn takhle škrábl před asi 4 lety, výsledek chybějící část povrchu rohovky 2×3 mm. Horší bolest jsem v životě nezažila (2 porody bez epi, X zánětů zubů byly podle tohohle procházka rájem). V lékárně mi řekli, že na tyhle bolesti se předepisují opiáty… mno kojila jsem, takže lentilky. Ty nejhorší stavy trvaly 2-3 dny, pak se to začalo postupně mírnit, ale měla jsem dlouho problémy po ránu, kdy oko v noci vyschlo a při otevření se epitel zase strhnul - užívala jsem různé masti i kapky od lékaře, ale nic nepomáhalo. Odeznělo to až časem. Nicméně to už bylo nic oproti těm prvotním bolestem. Drž se ![]()
@AdMisa píše: Více
Děkuji moc. Souhlasím s tím, že větší bolest jsem nikdy nezažila a to mám za sebou toho fakt hodně - císař, prasklé mimoděložní, migrény, zmrzlé rameno apod. Nejhorší, že ta bolest je pořád i v noci a stejně jako ty kojím, takže nic brát nemůžu. Ráno jsem byla na očním a doktorka byla skvělá, dala mi tam krycí čočku, která hned zmírnila tu šílenou bolest. Ještě tam mám na navíc zánět duhovky. Nejhorší bylo, že jsem si v první chvíli myslela, že jsem fakt hypochondr, všichni mi kolem říkali, jak se škrábli do oka apod. a já bolestí málem okusovala nábytek.
@Magda124 Opravdu kdo nezažil, nepochopí. Já jsem tehdy jela s mužem a miminem na pohotovost v noci a všichni okolo se tvářili, jak je tím obtěžuju. Doktorka se mě naštvaně ptala, jestli jsem vážně nemohla vydržet do rána
Když pak viděla pod mikroskopem to nadělení, okamžitě změnila chování a byla přemilá
Ono píchnout nebo škrábnout se do oka sám je jiné, taky se mi to stalo Xkrát a v pohodě, víčka reagují rychle a oko ochrání, ale od toho prcka to člověk nečeká, oni sami neví, kam těma rukama máchají ![]()
Já si dala drátem do oka. Nejhorší to bylo první tři dny až týden. Měla jsem s tím problémy asi rok, pořád se to odtrhávalo znovu. Moc mi pomáhlal Recugel, vynikající věc.
Před x lety jsem měla to samé, souhlasím s názory přede mnou. Bolest nesnesitelná, rudé oko, světlo mi vadilo, každé ráno jsem si znovu odtrhla přes noc vytvořenou ochrannou vrstvu. Hrozila mi operace (placená, páč tato operace se řadila mezi operace estetické, nevím, jak dnes), až primář jedné oční kliniky mi dal oční čočku bez dioptrii. Nosím brýle, čočky ne. Ale za měsíc vyléčeno. Držím pěsti. ![]()
Holky, moc děkuji za sdílení zkušeností. Konečně někdo ví, jak tohle bolí a nepřipadám si jako hekna a hypochondr, co nic nevydrží. Už se těším až to začne povolovat, protože zatím nejsem moc funkční.
@Magda124 píše: Více
Já ráno otevřela oko pouze na minimální škvírku, dala tam hned mast co jsem měla předepsanou, nebo potom ten Recugel a počkala. Ono se to oko namaže a není to vstávání s tímhle takový brutál, taky se zadařilo, že se někdy udržela ta vrstva a nestrhla se. Ta vstávání s tímhle tím byla obzvlášť lahůdka ![]()