Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry den, at hledam, jak hledam, nejsem z toho moudra. Eshop ma na vraceni penez za vracene zbozi 14 dni. Co kdyz se prodejci vratilo zbozi na jim urcene vydejni misto, kde ho nechal mesic lezet, nez si ho vyzvedl? Plati, ze lhuta bezi ode dne, kdy balik byl prokazatelne doruceny, nebo az si ho milostive po mesici prevzal? Vratku nechteji poslat. Moc dekuji.
A odstoupení od smlouvy jsi poslala? Nebo jen věc v balíku zpět?
@Cenarius poslala jsem vratkovým kódem věc zpět pouze. Přijde mi zvlastni ho nekde nechat mesic lezet a tvrdit ze lhuta se pocita az ho prevezmou. Dopravce ho dorucil na eshopem zvolene misto a ten si ho proste neprevzal. Co jsem vycetla, ze lhuta se pocita prokazanim, ze jsem balik vratila (napr. trasovaci cislo zasilky), ale jista si tim prave nejsem.
Lhůta platí ode dne, kdy mají zboží fyzicky, takže až si ho vyzvedne.
Nicméně který e-shop si nechává vrácené zboží poslat na výdejní místo? To se mi ještě nestalo. Vždy jim to předal kurýr rovnou ![]()
@Markéta188 bohuzel, tady se vraci vratkovym kodem na vydejni misto, odkud si ho berou. Znam spousty eshopu, kde to maji stejne, ale nechat tam balik mesic lezet a cekat dva mesice pak na penize mi prijde velmi zvlastni…. Prave jsem se docetla ze lhuta bezi od okamziku kdy prokazu, ze jim byl balik dorucen.
@Markéta188 píše: Více
Každý eshop, který ti dává na vratku vlastní kód.
@Janli píše: Více
Taky jsem vracela na vratkový kód, ale vždy to dorazilo k nim. To mi přijde nefér vůči vracejícímu si to dávat na výdejní místo.
@MJka píše: Více
Aha, no nicméně podle mě je to od doby, kdy si ho převezmou.
Přece jen, kdyby to bylo od doby, kdy ho pošleš zpět, tak ten balíček klidně týden může cestovat…
@Markéta188 kdepak, je to od doby, kdy jsem ho řádně doručila zpět na jimi určené místo. Dopravu a zdržení dopravce do tohl vůbec nepočítám.
Dobře. Nemůžu říct, že to není pravda, protože já posledně to měla od převzetí. Tak to má asi každý ve smlouvě jinak.
Ale teď nechápu, proč se tedy ptáš?
Musí mít na stránkách podmínky.
To urcite ne. Ten eshop musi zbozi prevzit a zkontrolovat, ze je v poradku. Takze ve chvili, kdy ho fyzicky prevezme, tak od toho dne 14 dni.
@marcellia v obchodních podmínkách tohoto eshopu je napsáno, že pro vrácení stačí prokázat potvrzení o odeslání balíku ![]()
Je to velká společnost a podmínky mají jako všude jinde.
Co to je za eshop?
Jinak ano, až ho budou mít, teprve pak vrací peníze …
@marcellia píše: Více
Jenže nesmí převzetí zbytečně zdržovat. Neexistuje. Zakladstelko, dej podnět na ČOI, tohle je nekalá praktika.