Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mi tuto metodu úspěšně využili. Pokud nechceš ty, aby se dcerka zbavila dudlíka, tak jí ho nemusíš brát ![]()
Přeji hodně úspěchů ![]()
No já bych jí ho docela ráda nechala,ale potom tedy nevím,jak mám praktikovat estivilla. ![]()
To jí ho mám dát,když ji uložím ke spánku a potom už,když tam budu chodit v interalech,tak nepodávat nebo ho taky podat? Ale to zas budu tam kde jsem teď...........bude se mi v noci budit i na podávání dudlíku,protože neumí jinak usnout,když se v noci probudí.
nejde ot o aby se naucila usinat bez dudlika ale SAMA bez aisstence tedy uspavani-moje mala to ma uplne stejne-uz mi usnout sama a s dudlem-sice tak 2× za noc ji ho dam ale to fakt nevidim jako problem a jinak je klid-jo ji v 5 rano ale predtim vecer v sedm takze myslim ze ma narok-pak spi do sedmi -nebo ji dej do postylky vic dudliku a treba si casem nauci je hledat a dat do pusy sama
Madlenka kdyz se ucila usinat tak ho kolikrat vyhodila tak fajn pak jsem ji ho podala ale az kdyz byl cas (chodi se k diteti po casovych intervalech) a ona casem prisla na to ez vyhazovanimnic nevyresi a sakra si ho hlida-chce to par dni pevne nervy(opravdu jen par dni jeste jsem neslysela ze by to nekomu trvalo vic nez tyden)
No jo ty podáváš dudlík dvakrát za noc a já třeba 25×
A to je vstávání jako vstávání. A večer když ji položim,dám ji dudlík a ona jak teď usíná třeba hodinu,tak během té hodiny si ho furt vyhazuje nebo ji vypadává a já tam pořád lítám podávat.
No jo ty podáváš dudlík dvakrát za noc a já třeba 25×
A to je vstávání jako vstávání. A večer když ji položim,dám ji dudlík a ona jak teď usíná třeba hodinu,tak během té hodiny si ho furt vyhazuje nebo ji vypadává a já tam pořád lítám podávat.
Malá má 7 měsíců.
No myslela jsem,že bych zkusila........večer ji normálně uložit ke spánku i s dudlem a potom jakmile by ho vyplivla a začala plakat,bych k ní chodila po těch intervalech,ale dudlíka bych jí už nepodávala,aby až se v noci vzbudí uměla usnout i bez něho a večer si ho pěkně hlídala ![]()
Chceme to zkusit o víkendu,tak mám ještě čas..........takže když budete mít ještě nějaký nápady,poraďte prosím.
Přeci všichni co použili tuto metodu,neměli děti bez dudlíku.
Dudlíka jí normálně dávej, ještě jí upírat dudlíka by bylo moc surové. Spousta maminek provozuje tuhle metodu a nejen dudlíka podává, ale i hladí po hlavičce. Spíš jí zkuste naučit aby si dudlíka našla, ale nejdřív přes den, prostě jí dejte do postýlky dudlíka (nebo i víc), ať se naučí si je dávat do pusy. Moje dcera se to taky naučila někdy v tom 7. měsíci a pak to začala praktikovat i v noci . ALe fakt se to musí naučit přes den, v noci, když je rozespalá a mrzutá a ani moc nevidí ve tmě, se to asi nenaučí. BTW. teď jí v noci dávám do postýlky tak 3 dudlíky, ale musí být tam kam dosáhne a nelehne na ně, pokud se hodně převaluje a zalehne je, tak už je nenajde. ![]()
Tak tohle taky zrovna řešíme - jéééžiš, jak já s Tebou soucítím!!! Naše sedmiměsíční Helenka si taky stopadesátkrát za noc toho dudlíka vyhodí - a zatím se mi nedaří naučit ji, jak si ho vrátit. Teda, ona si ho do té pusinky vrátí, ale třeba obráceně nebo si ho jen přidržuje, ožužlává ze všech stran a vřeští, dokud jí ho nedám správně..... Ale mně to naštěstí tak strašně moc nevadí, protože má postýlku vedle mojí, takže mám v rohu nachystané tři dudlíka a v noci prostě jen prostrkuju ruku k ní a poslepu jí ho šoupnu zpátky
Mám dost lehké spaní a stejně se vždycky vzbudím, když se začne v postýlce hýbat… Dudlíka začnu odnaučovat, až bude starší a pochopí vysvětlování - třeba ho pak dáme kočce pro koťátka…
Tak Ti držím palce, ať to zvládnete!!!
Ahojky, prosím, jak mám uspávat touto metodou, když mi malej už sám vyleze z postýlky? Děkuju.
Malá má 4 dudlíky v postýlce a vždy, když se vzbudí, tak si nějakej najde a spí dál. Podle metody ho nemusíš brát. ![]()
Ahoj maminky,
prosím vás,poraďte mi.............naše dcerka od narození krásně usínala sama v postýlce, v noci se budila 2× a nyní již skoro dva měsíce, ne a ne večer usnout a v noci je zhůru třeba desetkrát. Hlad nemá, je na UM,které už nějakou dobu chce až v pět ráno. Ale prostě se budí,že ji třeba vypadne dudlík nebo dokonce řve i s dudlíkem puse.
Už jsme zoufalí a hlaně nevyspalí,tak jsme se rozhodli,že zkusíme Estvillovu metodu. Možná mě některé maminky odsoudí,ale ty ty co si to zažily a použily tuto metodu, pochopí.
Jen se chci zeptat, když dcera používá dudlík,tak ji ho při praktikování této metody nemám vůbec dávat? Ani večer,když ji uložim ke spánku?
Jestli ne, tak přes den ho mít může (je to jediné utěšovadlo,které zabírá) nebo se zároveň s Estivillem musí odnaučit i dudlík?
Poradíte mi,prosím.
Eva a terka 7m.