nevim co ji je???

2892
5.11.07 12:41

nevim co ji je???

ahojky maminky.uz vsimam dcere je po 2 roce.kazdy vecer kolem 23h probudi s placem s vztekanim mlati me vola na tatu nebo me.spime spolecne.nevim jestli je to kazdy den spatny sny nebo co ji asi je?nebo jestli ma neco poruchu?pokud mate nekdo zkuseny jak s tim mam udelat.dorve s placem pak usne.dik jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4498
5.11.07 12:48

cituji z http://www.super.cz/…-zeptat.html

Moje pětiletá dcera se začala v noci budit. Po:,–(í se na posteli a pláče, ale oči má zavřené a nedokážu ji vzbudit ani uklidnit. Je to noční můra, nebo noční děs? Jaký je mezi tím rozdíl?
Noční můry se u dětí obvykle objevují ve druhé polovině spánku, přibližně od dvou let výše. V tomto věku se u batolat začíná rozvíjet fantazie a s ní přichází i přirozený strach ze smyšlených příšer. Trvalé noční můry může způsobit traumatická událost nebo náhlá změna v životě dítěte. Když vašeho potomka vzbudí noční můra, potřebuje, abyste ho objali a utěšili, ale nerozebírejte sen, který ho vystrašil. Ještě víc by ho to rozrušilo. Druhý den si však o něm popovídejte. Dítě může svůj strašný sen nakreslit nebo ho jinak popsat. Jeho strach nezesměšňujte a nemávejte nad ním rukou. Raději ho naučte s ním bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.11.07 12:51

Ahoj přesunula jsem to do když děti nespí. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.11.07 14:47

Ahoj, nejsem odborník, ale nedávno vyšel ve Family Star článek o poruchách spánku u dětí. Podle toho, co popisuješ, nejde o noční můru, ale o noční děs.

Cituji „chytrý“ :idea: článek:
//Naše Klárka se zhruba od tří let, vždy kolem půlnoci, po:,–(ila na posteli, křičela, mluvila přerývaně a měla vytřeštěné oči," svěřila se majitelka butiku Petra. „Každou noc jsem s úzkostí staženým žaludkem čekala, kdy začne křičet. Volala mě, ale marně jsem na ni mluvila a utěšovala ji, nevnímala. Pokoušela jsem se ji vzbudit, třásla s ní… Bez výsledku. Byli jsme zoufalí a marně hledali příčinu."

Po návštěvě psychologa se rodiče dozvěděli, že spánková porucha jejich dcery má název ‚noční děs‘ a její příčinou je zřejmě žárlivost na právě narozeného bratříčka. „Dítě v tomto věku nemůže ukázat mamince, že je naštvané na miminko," poznamenává k tomu doktorka Brodová. „Nedovolí si jít proti matce, protože ji ještě strašně potřebuje. Tak se stane, že v noci praskne nějaký pytlíček hrůzy, který asi přes den prasknout nemůže."

Noční děs trvá 5-30 minut. Na rozdíl od noční můry si ho dítě nepamatuje. Má sice otevřené oči, jako by bdělo, ale není možné s ním navázat kontakt. Důvodem poruchy může být napětí v rodině nebo vyčerpanost.

Rozsviťte všechna světla, obejměte dítě, ale nesnažte se s ním dohadovat. Není při smyslech. Nedělejte nic, čím byste ho mohli během záchvatu vzbudit. Pokuste se ho však probudit, ještě než děs propukne. Přerušíte tím jeho spánkový cyklus a dál bude spát klidně.

Pokud se problém objevuje častěji, je potřeba zajít na neurologické vyšetření. A když je všechno v pořádku, stačí jen vytvořit klidné prostředí. Nepropadejte panice. Noční děsy s věkem stejně odezní.//

Tak nevím, snad jsem trochu pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
5.11.07 16:17

Tak naše Anička prožívala něco podobného, teď už se jí to naštěstí hodně dlouho nestalo, ale objevilo se to kolem dvou let a teď, po půl roce už se jí to nestává. Pravdou je, že se nám právě před sedmi měsíci narodilo druhé mimčo, takže jestli to byla ta žárlivost, kdo ví . . . :(

Každopádně nepomáhalo nic - mluvení na ní, objetí, prostě kopala a doslova řvala jak o život. Jediné, co jsme po čase vypozorovali, že to rychleji odezní, když jsme u ní (nesahali jsme na ní, to nesnesla) a pustíme jí oblíbené písničky nebo pohádky na CD a máme rozsvícenou lampičku. Taky jsme začali vyprávět o zvířátkách a ona se pak daleko rychleji zklidnila a za chvíli se už nechala obejmout a utišit.
Takže přeju pevné nervy, je to sice děsivé, sama jsem z toho byla trochu vyšokovaná, co se jí to děje, ale opravdu to pomine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
6.11.07 09:07

ahoj maminky dekuju za rady.myslela jsem ze jsem jedina co dcere je.premyslela jsem jestli taky souvisi kdyz odpolka zlobi venku davam ji na zadek pak v noci toho spatne sny.vcera byla hodna a najednou vecer byl klidny spanek jen si vzala napit.to mi prekvapilo.druhe ditko nemame.mej se krasne a musim vydrzet ahoj jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí