Spánek

6337
22.10.07 19:58

Spánek

Ahoj maminky,

mám 6-ti týdenního chlapečka a on nechce vůbec spát…

Ráno vstáváme v sedm hodin, pak si zdřímne na 15 min během dopoledne, většinou kolem té desáté hodiny- je jedno jestli je doma nebo venku v kočárku.
Odpoledne usne až kolem čtvrté hodiny a to jenom v kočárku venku na vzduchu, někdy spí i dvě hodiny, ale to je vyjímečné. A pak večer usne až kolem deváté i déle.

Např. dneska spal dopoledne dvacet minut, odpoledne dvakrát patnáct minut, koupali jsme před půl sedmou, nabaštil se a pořád nespí, ani není ospalej…
On nebrečí, je spokojenej, směje se, ale prostě nespí.

V noci se budí po dvou hodinách, nají se a spí, žádný brek, v noci je naprosto úžasnej.
Je to nespaní daň za to, že je v noci hodný?

Zajímalo by mě, jak to máte nebo jste to měli s dětičkama vy? Má taky někdo takového nespavce???

Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2104
22.10.07 20:32

Já jsem teda neměla problév v tom, že by mi Sebík jako malé mimi nespal, ale zavinovala jsem ho. Zkus to taky třeba to pomůže. Spinkal mi krásně. Dopoledne 3 hodky a odpo taky. Nebo máš možná nespavce a po 3 měsíci se to zvrtne a bude spinkat. U nás se to zvrtlo, ale ted už zase moc spát nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
22.10.07 20:32

Ahoj, některým dětem to tak prostě stačí. Když není protivný, je asi v pohodě. Náš malý byl taky takový. Teď má 10 měsíců a spí přímo ukázkově. Nějak se to samo srovnalo. Spí dopo hoďku a odpo taky. A pak večer od osmi do osmi s přestávkou na kojení kolem páté. Takže super. Ale jako malý krteček byl přesně takový jako Tvůj. Klidně usínal až před jedenáctou, probudil se na jídlo, ve spánku se napil a spal dál. Doporučuju prostě respektovat jeho režim a časem mu spinkání nenásilně posouvat k rozumnější hodině třeba po půl hodinkách. U nás to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
22.10.07 21:15

Ahojky!
U nás holka taky nechtěla spát jako malý miminko :? Ale nás trápily pořád prdíky, takže skoro pořád bulela. A přehoupl se 3.měsíc a spala skoro pořád :wink: Teď už zase sice skoro vůbec nespí, ale to je jiná kapitola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
22.10.07 21:23

To závidím. Nám Ráďa taky přes den nespal, ale ještě k tomu řval. Byly to příšerné 3 měsíce, další 3 byly děsné, další 3 únavné a od 10. měsíce si to s ním konečně užíváme jako s báječným dítětem.
Pokud Ti nepláče a je spokojený, tak mu spánek v noci stačí. Buď ráda, že máš spokojené miminko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.10.07 21:27

Je to blbé, ale upřímně, to nespaní je problém tvůj, ne jeho, když je spokojený. Abych pravdu řekla, já už nevím, první tři měsíce u nás taky byly ve znamení prdů a věčného mrčení. Všichni mi říkali „buď ráda, že ti spí v noci“, tak jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
22.10.07 21:30

Nevidím to jako problém, že malý nespí…, jen jsem chtěla vědět, jestli ještě někdo má nebo měl nespavé mimi…

Děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.10.07 21:39

Tak to gratuluju, že to nevidíš jako problém. Já přes den nespavé mimi mám, resp. poslední dny zase ne, ale jaksi je to mimo vaši věkovou kategorii (14m) a rychle zapomínám. Vím ale o mamince, které prcek od narození přes den nespí vůbec (je loňský dubnový), nikdy nespal déle než dvě hodiny, a je schopen budit se celou noc několikrát do hodiny. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
22.10.07 23:48

Moje mala byla taky nespavec. Doma nespala vube a spala jen v kocarku nebo v aute. Jinak me nespavala ani v noci. Jese minuly tyden v jejich 10 mesicich jsem resila ze se mi v noci budila co 20 minut. Diky par maminek z fora jsem se odhodlala k pakaci metode. Ale to vas problem neni, tobe vece spinka. A je navic jeste maly. On se to spinkani urcite nauci. Mi mala ted spi jednou res den a to tri hodiny. A i kdyby ti nespal pres den tak hlavne ze spi v noci protoze bych nikomu neprala tu nevyspalost co jsem si zazila. A to mala uz od 4 mesicu v noci nedostava najist a budi e . Tak drzim palce . Verim ze se to kazdou chvili nauci. Potech 6 tydnech se vse uravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.10.07 09:48

Ahoj, přesunula jsem diskusi do když děti nespí.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kayule
23.8.10 20:19

Spánek

Ahoj Luci, napadlo mě, jestli si malý dobře odříhne. Většinou, když je tlačí bublina, tak nemůžou spát. Náš malý si odříhne třeba třikrát nebo pětkrát. Osvěčilo se mi ho po jídle nechat odříhnout aspoň dvakrát na rameni (nebo na tygříka) a potom ho ještě položit na bříško. Většinou si trošku blinkne, ale hlavně říhne a potom už má pokoj. Někdy usne a za chviličku se vzbudí, tak ho zvednu na rameno, on si zase říhne, když ho vrátím do kočárku, tak zase usne.
Ale nic si z toho nedělej, my teď zase strašně brečíme před kojením… nejdřív musíme usnout a až potom se napije… :-? a teď už i v noci… :cry:

Drž se a ať brzo spinkáte jako Budulínci :wink: , ahoj Karolina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí