Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč to neutneš? Aspoň než se vzpamatuje. Nejsi jí už povinen nic, ani odpovídat
Mne prijde naprosto zbytecne, az obtezujici udrzovat kontakt s ex, mimo vyjimku, kde jsou ze spolecneho vztahu deti. Me by to neskutecne obtezovalo a neodepisovala bych, mozna bych si jeji telefon blokla. Tebe to zjevne neobtezuje a dokonce travis asi nemalo casu premyslenim nad touto situaci. Chces to s ni dat zas do kopy, nebo proste nemas nic lepsiho na praci?
@Anonymní píše:
Ahoj, mam takovy problem s moji ex a nevim co si o tom myslet…
Jsou to uz 3 mesice po rozchodu, jenze jsme tak nejak stale v kontaktu. Doufal jsem, ze je to dobry, jenze uz od zacatku rozchodu, kdyz jsem treba neodepisoval casto…v rozmezi hodin nebo dnu, tak nastoupily otazky typu „jestli nekoho nemam“ „pochlub se“ atd… obcas to vypadalo, ze bychom se mohli dat znovu dohromady. Pak zase, ze uz me nechce atd.
No doted me nechce ani videt i kdyz byla moznost.
Ale o co mi jde? Ze kdyz uz to vypada, ze se muzeme bavit normalne. Tak mi pred par dny vycetla „jak jsi za ni mohl vubec jit?“
No abych pravdu rek, tak onazihe v predstave, ze jsem ji podvadel atd. To jsem se jen potkal s kamaradkou, ktere jsem pak napsal, ze mi chybi ty stary casy. No to je jedno…
Uz v dobe, kdy jsme spolu byli a neustale mi to vkladala do hlavy, tak jsem se citil pod psa, ze nema ve mne duveru. At jsem to mohl vysvetlivat jakkoliv, tak to nemelo vyznam.
Jenze, kdyz ted tvrdi, jak ji je to jedno, ze uz je dal a takhle ji to vyhovuje, tak proc si chce psat, pak mi vycitat neco, co ani nebylo???
Moc tomu nerozumim, co ta holka vlastne chce. Kdyz se ji zeptam, tak odpoved je nic… posledni dobou se navic ona snazi navazovat kontakt. Treba, ze posle fotku nejake veci s nama spojenou a k tomu napsano „nakonec to naslo vyuziti:D“
Mel jste nekdo neco podobneho? A jak to mezi vama je ted? Diky za odpovedi![]()
Jestli byl rozchod kvůli té domnělé nevěře, potřebuje potvrzení, že udělala správně. ![]()
@aquarian píše:
Jestli byl rozchod kvůli té domnělé nevěře, potřebuje potvrzení, že udělala správně.
Měla by být ponechána v nevědomosti. Tedy aby to nevěděla jistě. Zvlášť, jeslti ho z důvodu domělé nevěry vykopla ona. Za chyby se prostě platí.
@Anonymní píše:
Jsou to uz 3 mesice po rozchodu, jenze jsme tak nejak stale v kontaktu. Doufal jsem, ze je to dobry, jenze uz od zacatku rozchodu, kdyz jsem treba neodepisoval casto…v rozmezi hodin nebo dnu, tak nastoupily otazky typu „jestli nekoho nemam“ „pochlub se“ atd… obcas to vypadalo, ze bychom se mohli dat znovu dohromady. Pak zase, ze uz me nechce atd.
Ale o co mi jde? Ze kdyz uz to vypada, ze se muzeme bavit normalne. Tak mi pred par dny vycetla „jak jsi za ni mohl vubec jit?“
No abych pravdu rek, tak onazihe v predstave, ze jsem ji podvadel atd. To jsem se jen potkal s kamaradkou, ktere jsem pak napsal, ze mi chybi ty stary casy. No to je jedno…
Uz v dobe, kdy jsme spolu byli a neustale mi to vkladala do hlavy, tak jsem se citil pod psa, ze nema ve mne duveru. At jsem to mohl vysvetlivat jakkoliv, tak to nemelo vyznam.
Jenze, kdyz ted tvrdi, jak ji je to jedno, ze uz je dal a takhle ji to vyhovuje, tak proc si chce psat, pak mi vycitat neco, co ani nebylo???
Moc tomu nerozumim, co ta holka vlastne chce. Kdyz se ji zeptam, tak odpoved je nic… posledni dobou se navic ona snazi navazovat kontakt. Treba, ze posle fotku nejake veci s nama spojenou a k tomu napsano „nakonec to naslo vyuziti:D“
Mel jste nekdo neco podobneho? A jak to mezi vama je ted? Diky za odpovedi![]()
Podívej, věrnost nelze dokázat. Pokud má slečna v hlavě myšlenku, že jí podvádíš, tak jí nikdy nedokážeš, že se plete.
Jen Ty sám víš, jestli má pravdu nebo se mýlí.
Ona si s Tebou pohrává a zjevně jí to baví. A Ty jí to zobeš a skoro to vypadá, že jsi i rád. ![]()
Já na Tvém místě bych s ní úplně přerušila kontakt. Návrat k ní by nebyl správný, protože ona Tě bude pořád podezírat (a to fakt nechceš). Najdi si nějakou normální slečnu a tuhle nech jejím hrám. Zablokuj si jí všude a máš to. Nesnaž se pochopit, proč to dělá. Ona sama to nejspíš neví. Možná se nudí, tak prudí.
Důležité je, jak se k tomu postavíš Ty. Její chování ovlivnit nemůeš, ale svoje jo. Buď teda přilez zpátky nebo se s ní úplně rozluč. Ale nějak to rozetni. Tenhle stav Ti nebude dělat nikdy dobře. ![]()
Utni s ní konakt a máš klid, slečna má asi malinko chaos v hlavě ![]()
To jsou ti co se bojí projít nepříjemnou situací a snaží se být „hodní“ a „kamarádi“ A tak místo ostrého, čistého, hlubokého řezu, co se dobře hojí to takhle pomalu odpižláváš tupým předmětem. Bolí to víc a daleko víc to hnisá a škodí.
Sorrry, prostě se potřebuješ postavit za sebe sama a dotyčné říct:
" milá zlatá, čtvrt roku už sopolu nemám nic společného, ano byl jsem zbabělec, že jsem se snažil rozejít nenáppadně a nebýt za špatného, byla to kravina, jen si tím daleko víc ubližujeme navzájem. Rozhodně to jak mi píšeš a jak na mě tlačíš mi fakt nedělá dobře a rozhodně to nezvyšuje mou motivaci se k tobě vrátit.
Takovéhle scény to tu řešíme nemáme ani jeden za potřebí.
Takže to uděláme následujícím způsobem, příští tři měsíce nebudeme vůbec v žádném kontaktu a uvidí se, jeslti se do té doby s rozhcodem zvládneme vyrovnat. popkud jo a už budeme v klidu, pak se uvidí co dál. Je mi líto, jesti jsem ti ublížil, ale nedá se nic dělat."
No a následně zablokuj všechny možnosti kontaktu.
@Ou píše:
To jsou ti co se bojí projít nepříjemnou situací a snaží se být „hodní“ a „kamarádi“ A tak místo ostrého, čistého, hlubokého řezu, co se dobře hojí to takhle pomalu odpižláváš tupým předmětem. Bolí to víc a daleko víc to hnisá a škodí.Sorrry, prostě se potřebuješ postavit za sebe sama a dotyčné říct:
" milá zlatá, čtvrt roku už sopolu nemám nic společného, ano byl jsem zbabělec, že jsem se snažil rozejít nenáppadně a nebýt za špatného, byla to kravina, jen si tím daleko víc ubližujeme navzájem. Rozhodně to jak mi píšeš a jak na mě tlačíš mi fakt nedělá dobře a rozhodně to nezvyšuje mou motivaci se k tobě vrátit.
Takovéhle scény to tu řešíme nemáme ani jeden za potřebí.
Takže to uděláme následujícím způsobem, příští tři měsíce nebudeme vůbec v žádném kontaktu a uvidí se, jeslti se do té doby s rozhcodem zvládneme vyrovnat. popkud jo a už budeme v klidu, pak se uvidí co dál. Je mi líto, jesti jsem ti ublížil, ale nedá se nic dělat."
No a následně zablokuj všechny možnosti kontaktu.
Naprosto skvěle a výstižně napsáno! To musí pochopit a nejspíš se i jí uleví. Sama se v tom nimrá a jak to bolí ji, tak má potřebu nimrat i do něj a je to začarovaný kruh.
Dnes a denně tady někdo píše, že není srovnaný s rozchodem a chce toho druhého pořád kontaktovat a rýpat ránu. Asi je to pochopitelné. Ale určitě to není správné chování.
Souhlasím s tím, že je dobré napsat vše narovinu, tak jak psala OU a pak zablokovat, aby byl klid… pro obě strany. Ono to pomůže oběma ![]()
Nejsi s ni ve vztahu tufiz nejsi povinen s ni byt v kontaktu natoz ji neco vysvetlovat. Ignoruj ji. Vubec nechapu, ze se s ni bavis. Kdyby se chovala slusne tak nereknu, ale je evidentne labilni a ponizuje se. Jestli ji nechces zpet tak to utni. Davas ji tim i sance, protoze to tqk muze vnimat kdyz si s ni stale pises. I kdyby sis nekoho nasel tak ji do toho uz nic neni a musi to respektovat a jak rikam, absolutne VUBEC nejsi povinen ji neco vysvetlovat
Nějak jsem z toho nepobrala, kdo se rozešel s kym, to je dost dulezite.
Každopádně jak tu padlo, nemá smysl se vzájemně drasat. Nekonci všechny vztahy kamarádství. Nemáte nic společného, takže konec, nazdar a přestat spolu komunikovat.
… posledni dobou se navic ona snazi navazovat kontakt. Treba, ze posle fotku nejake veci s nama spojenou a k tomu napsano „nakonec to naslo vyuziti:D“

Moc tomu nerozumim, co ta holka vlastne chce. Kdyz se ji zeptam, tak odpoved je nic
Mel jste nekdo neco podobneho? A jak to mezi vama je ted? Diky za odpovedi