Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Banane18: Já tomu i věřím, ale nelíbí se mi, že on to vidí jako normální věc, která by podle něj měla být normální pro všechny. Reagoval tak, že absolutně nechápe, co mi na tom může vadit. Říkám, co to bude příště, udělá něco, co mě položí, protože to bude dle něj v pořádku? ![]()
To snad ne 😀 😀 😀
Tolik povyku kvuli osloveni “draha”? Ja mam treba kamarada a ten tak oslovuje vsechny zeny (zname, kamaradky, kolegyne v praci).
Kdyby ji oslovil lasko nebo milacku, tak nereknu…
ale draha mi prijde uplne v pohode.
@janikema90: Tak říkám, asi záleží na tom, jak to má člověk zažitý. Mě by to třeba absolutně nenapadlo takhle nazvat někoho jinýho. Nemluvě před svým přítelem. A povyk… když mě něco zabolí, řeším to, aby k tomu nemuselo docházet opakovaně.
@Anonymní píše:
@janikema90: Tak říkám, asi záleží na tom, jak to má člověk zažitý. Mě by to třeba absolutně nenapadlo takhle nazvat někoho jinýho. Nemluvě před svým přítelem. A povyk… když mě něco zabolí, řeším to, aby k tomu nemuselo docházet opakovaně.
Prijde mi to prehnane a tak se priklanim na stranu vaseho partnera, ze to moc hrotite.
Na druhou stranu jsem ve svem vztahu zvykla, ze kdyz jednomu neco vadi, tak si to rekneme, snazime se vzajemne pochopit a respektovat.
Nediktujeme si samozrejme nesmyslny podminky, ale verim, ze kdyby muj partner takto oslovil nejakou nasi kamaradku a ja bych za nim prisla s tim, ze me to zamrzelo, tak verim, ze by se omluvil a uz by ji tak nerikal. Z duvodu, aby mi to neublizovalo.
Ale to uvadim jen jako priklad, pro me je tohle fakt uplne blbost a s timhle bych partnera vubec nezatezovala.
Tezko soudit, jak to mate nastavene vy.
@janikema90 píše:
Prijde mi to prehnane a tak se priklanim na stranu vaseho partnera, ze to moc hrotite.Na druhou stranu jsem ve svem vztahu zvykla, ze kdyz jednomu neco vadi, tak si to rekneme, snazime se vzajemne pochopit a respektovat.
Ale to uvadim jen jako priklad, pro me je tohle fakt uplne blbost a s timhle bych partnera vubec nezatezovala.
Nediktujeme si samozrejme nesmyslny podminky, ale verim, ze kdyby muj partner takto oslovil nejakou nasi kamaradku a ja bych za nim prisla s tim, ze me to zamrzelo, tak verim, ze by se omluvil a uz by ji tak nerikal. Z duvodu, aby mi to neublizovalo.
Tezko soudit, jak to mate nastavene vy.
Vím, že to občas přeháním, samozřejmě kdyby tohle bylo ojedinělé, že jeho názor je svatý a můj je stupidní, asi bych na to taky koukala jinak. A to je právě ono, chybí mi ten respekt. Vadí mi to, spíš bolí - omlouvám se, budu si na to dávat pozor/nebudu to dělat.
@Anonymní píše:
Vím, že to občas přeháním, samozřejmě kdyby tohle bylo ojedinělé, že jeho názor je svatý a můj je stupidní, asi bych na to taky koukala jinak. A to je právě ono, chybí mi ten respekt. Vadí mi to, spíš bolí - omlouvám se, budu si na to dávat pozor/nebudu to dělat.
Ano, tohle uz chapu a souhlasim.
Nedala bych vam za pravdu zrovna v tehle konkretni situaci, kterou jste popsala, ale jinak by se podle me meli partneri respektovat a snazit se aspon pochopit, kdyz druhemu neco vadi.
Zkuste mu to podat takhle.
@Anonymní píše:
No podle me jsi hysterka a pokud vysilujes kvůli každé blbosti tímto způsobem, jaký jsi nám tady popsala tak ani respekt nečekej.
Byla u toho sranda, ne? Mozna kdyby tam sedely dalsi zeny, rikal by draha vsem. Hodne zalezi na tonu a nalade.
Protoze jestli to bylo ve srande, vubec se mu nedivim, ze je dotceny, natoz ze by se mel omlouvat.
Ještě, že u nás se neřeší takový kraviny. Já zas říkám chlapům brouku, zeptám se svýho brouka, jestli mu to nevadí. Asi ne, by si myslel, že mi hráblo.
Pokud mu budeš dělat scény kvůli takovým blbostem, tak ti brzy uteče. Malichernost není zrovna sympatická vlastnost.
Neřešit nic s chlapem, co má upito (v tu chvíli neměl, když jsi to řešila, tak mohl mít..
)
Já si myslím, že jsi poněkud hysterka a opravdu řešíš pí. oviny. Bylo to při hře, předpokládám, že byla veselá nálada a tys to takto zabila
Já také při hře švagrovi řeknu „miláčku hraj“, protože se v tu chvíli zakecá a zdržuje hru. Rozhodně spolu nic nemáme a nikdy se nad tím nikdo nepozastavil. Ty se uklidni, protože tvému příteli může s takovými tvými výlevy dojít trpělivost.
Ahoj holky!
Mám na vás dotaz. Přihodila se mi taková (pro mě) nemilá situace. Byli jsme s přítelem u bratra a jeho přítelkyně, hráli jsme Dostihy a sázky, tuším že v tu chvíli jsme ještě neměli nikdo moc upito a jestli, tak opravdu málo. Při hře mi přítel několikrát řekl “drahá”. Pak byla na řade bráchovo přítelkyně a můj přítel na ni pronesl něco ve stylu,,Jsi na řadě drahá.”. Tak jsem se na něj podívala a říkám,,Drahá jo?”. V tu chvíli mě to nevyčíslitelně zabolelo, i když jsem si řekla, že když už měl upito, tak se mohl splést a nechtěl to říct. Bylo mi z toho celý večer pochmurně, tak jsem se ho zeptala, jestli mu to přijde normální, někoho, koho ve své podstatě ani moc nezná, nazývat “drahou”. A on že ano… Že v tom nevidí nic špatnýho, že to bylo myšleno S NADSÁZKOU, a že zase řeším blbosti. Řekla jsem mu, že mě to v tu chvíli zabolelo, mám prostě zažitý, že drahý/á se říká jen své drahé polovičce. Začal do mě hustit, že nejsem normální, že bych na to měla reagovat jako ostatní, a jedinýmu komu to vadilo jsem byla já. Nečekaně že jo, když jsem jeho přítelkyně
Pustila jsem se do něj, že tohle dle mýho ženským vadí (soudím podle zkušeností kamarádek) a jak ji bude oslovovat příště. Brečela jsem, že mě to dost zamrzelo a že jsem čekala omluvu. Na to mi odpověděl, že se nemá absolutně za co omlouvat a že mu to přijde naprosto v pořádku. Bojím se, aby jednou nepřišlo něco horšího a on s tím byl v pořádku.
A tak píšu sem. Zajímal by mě váš názor. Jak byste reagovaly vy?