Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@klary19 Co jsem viděl, tak u dražeb musí být složena jistota předem (nemusí být hotově, stačí převodem na účet
), jinak se nemůžeš zúčastnit dražby.
A doplatek musí být na účtu ve lhůtě, která je uvedena v dražební vyhlášce (opět to nemusíš nosit v igelitce, stačí převodem
), jinak předtím složená jistota propadá jako pokuta za zmařenou dražbu. Jak si to zařídíš, je tvoje věc.
U dražeb nařízených soudem (tedy ne dobrovolných) je rozhodnutí o příklepu exekučním titulem k vyklizení nemovitosti.
Vše by mělo být v dražební vyhlášce, tam to budeš mít závazněji a spolehlivěji, než na diskusních fórech.
Ahoooj potřebuji poradit… takže vážně jenom ty co tomu rozumí nebo něco podobného zažili… Manžel dostal teď exekuci na plat.. exekuce je z doby kdy jsme spolu ještě nebyli.. on byl vždy u soukromníka takže peníze na ruku.. co jsme spolu začal dělat normálně ve fabrice a peníze na účet během 3 měsíců mu začali strhávat exekuci za někdy co si kdy vzal a neplatil… BLBEC… no to je už jedno.. ale tak jsme teď všechno zaplatili z našich úspor.. bylo to bezmála 200 tisíc..
.. a teď bych chtěla vědět zda je nějaká možnost o vymazání z nějakého rejstříků dlužníků.. aby nám dali ještě někdy třeba hypotéku.. bydlíme v 1+kk s dcerou takže to vážně nejde…
tak bychom chtěli aby ho vymazali a šel znovu s čistým štítem.. ovšem zda to vůbec jde…
poraďte prosím…
@Anonymní píše:
Ahoooj potřebuji poradit… takže vážně jenom ty co tomu rozumí nebo něco podobného zažili… Manžel dostal teď exekuci na plat.. exekuce je z doby kdy jsme spolu ještě nebyli.. on byl vždy u soukromníka takže peníze na ruku.. co jsme spolu začal dělat normálně ve fabrice a peníze na účet během 3 měsíců mu začali strhávat exekuci za někdy co si kdy vzal a neplatil… BLBEC… no to je už jedno.. ale tak jsme teď všechno zaplatili z našich úspor.. bylo to bezmála 200 tisíc.... a teď bych chtěla vědět zda je nějaká možnost o vymazání z nějakého rejstříků dlužníků.. aby nám dali ještě někdy třeba hypotéku.. bydlíme v 1+kk s dcerou takže to vážně nejde…
tak bychom chtěli aby ho vymazali a šel znovu s čistým štítem.. ovšem zda to vůbec jde…
poraďte prosím…
vymazat to lze tusim po 3 letech. nebo poslat zadost na solus a nebo kontaktovat toho věřitele
Byl by někdo s pristupem do exekuci se podivat na jednoho člověka? Peníze poslu dopředu, ale celkem to specha, tak idealne s uctem na kb nebo csob. Jedna se o clena rodiny a snažíme se dopátrat pravdy, ne kvůli perzekuci, ale s cilem mu pomoct.
Ahoj minulý rok mi bylo z učtu zabaveno 15 tisic na dluh od noveho roku mi začli chodit výpisy z nějakeho technickeho učtu kde byla právě tato částka ale ja už na dluh začla posílat peníze. Začla jsem se potom pídit a v pátek mi řekli že si z technickeho učtu stáhla exekutorka 6000 a že už tam nic není bylo mi to divné tak jsem šla do banky v pondělí kde mi řekli že na tom technickem učtu je stále 8 tisic a něco. Nevím kam se obrátit jelikož nevím proč si nestáhli vše a banka mi zbytek peněz nemuže stáhnout ani zpet na muj učet tak nevim co dál navíc bych je přeplatila o necelé 3 tisice. Děkuji za rady
Ahoj, mám dotaz. Mám exekuci a exekutor rozhodl strhnout pohledávku z účtu, který mám vedený u Unicredit Bank. Mám ale ještě jeden účet, kam mi chodí dávky, ten ale v exekučním příkazu uveden není. Zjistí exekutor, že mi chodí dávky na ten druhý účet? Nebo tu příchozí částku nějak někdo zablokuje? Díky za reakce!
@petrolek píše:
Ahoj, mám dotaz. Mám exekuci a exekutor rozhodl strhnout pohledávku z účtu, který mám vedený u Unicredit Bank. Mám ale ještě jeden účet, kam mi chodí dávky, ten ale v exekučním příkazu uveden není. Zjistí exekutor, že mi chodí dávky na ten druhý účet? Nebo tu příchozí částku nějak někdo zablokuje? Díky za reakce!
Myslím, že to může zjistit (například dotazem na úřadě práce).
Dobry den chci se zeptat je možné aby agentura práce udělila exekuci? Kamarád tam ma dluh 1200 kc za to ze 4krat neprisel do prace a mel to domluvene děkuji
@Plzenak111 píše:
Dobry den chci se zeptat je možné aby agentura práce udělila exekuci? Kamarád tam ma dluh 1200 kc za to ze 4krat neprisel do prace a mel to domluvene děkuji
Záleží na tom, co je to „udělit exekuci“. Exekuci provádí exekutor, když má v ruce exekuční titul, což je rozhodnutí úřadu, soudu, nebo platební rozkaz od soudu.
Agentura práce je podnikatel, a ten se může nanejvýš obrátit na soud a potom s rozsudkem nebo platebním rozkazem na exekutora. Což ovšem neznamená, že je možno bez problémů dělat ze zprostředkovaného zaměstnání holubník, když je podepsaná pracovní smlouva.