Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Moje situace viz diskuze chci zabít svého psa
mě donutila změnit bydlení.Příjmy mám vysoké a za moje našetřené peníze jsem nakoupila před lety 3 stavební parcely v hodnotě cca 1 000 000kč+ byt za 1000 000.Díky rozvodu atd. však mohu pozemky prodat až cca za pul roku.
Naskytla se mi šance koupit krásný dum s pozemkem kde by náš pes mohl v klidu dožít a naše teda spíše moje děti prožít krásné dětství ale narazila jsem na překážku ![]()
Dum je v současné době hrubá stavba a na hrubou stavbu nechce dát banka hypotéku
.Je to tak nebo jsem narazila na špatné poradce?
Majetek mám velký i příjem ale to nikoho nezajímá a peníze chtějí hned ![]()
Neporadí někdo prosim co mám dělat?
Hrubá stavba stojí 2500 000
Při dodělávce by cena byla 3600 000
V bance po mě chtějí abych si vzala hypotéku 3600 000 jinak mi už nepučí s tím že na hypotéku 3 600 000 jako samoživitelka + 2 roční děti nedosáhnu
Potřebovala bych pujčit jen 1500 000 s tím že když přidám další korunky tak koupím hrubou stavbu a až prodám pozemky tak to doplatim a nechám dum dodělat ale vubec nemám tušení jak to udělat? ![]()
Jsem zoufalá a smutná a doufám že někdo poradí.Nevim jak jinak to udělat.Přece nemužu prodat byt a jít s dětma na ulici a pak teprve schánět znovu dum? ![]()
Jsem na takové věci uplně levá a nemám chlapa který by mi poradil tak se ptám zde.
Děkuji
Ahoj Charlot,
jsme zhruba v podobné situaci. Koupili jsme s manželem baráček, který se bude celý rekonstruovat. Teď je to ve fázi hrubá stavba. Na přestavbu už penízky nemáme, takže to budeme řešit úvěrem ze stavebního spoření. Zkus se zeptat na tuhle možnost.
Kailovku já mám ale právě opačný problém že peníze mám ale právě je nemužu vybrat a na hrubou stavbu nemám
a nechtějí mi pujčit.
Chtějí abych hrubou stavbu zaplatila a pak mi bez problému pujčí.Mohu splácet 15000-20000 ale to je mi k ničemu ![]()
viz podmínek banky je: finanční prostředky z hypotečního úvěru jsou čerpány až po úhradě vlastních prostředků žadatele o hypoteční úvěr. Tato podmínka není bohužel ve Vašem případě splněna. Ve Vašem případě jsou jako poslední hrazeny Vaše vlastní prostředky (z prodeje bytu).
kail a tu hrubou stavbu máte taky na hypo a nebo zaplaceno hotovostí?
Aha, promiň, tak to jsem nepochopila… ![]()
Nene, hrubá stavba byla koupena z našich finančních prostředků, na rekonstrukci ale už nezbývá.
Já bych zkusila zajít třeba i do jiného finančního ústavu, ono někde třeba něco nejde a jinde najdou nějakou kličku a jde to.
Držím pěsti aby Ti vše vyšlo a byla jsi i s dětmi spokojená.
Děkuji. ![]()
Jedině že to dáme dohromady spolu
.
Taky moc držim palce.
Už jsem byla na poradě u jedné paní + v realitce kde prodávají hrubou stavbu a nikdo nedokáže říct to co bych chtěla slyšet.
Peníze mít budu ale čekat už nechci a nemužu proto že výhodná koupě na mě čekat dlouho nebude ![]()
Nevim kde je problém když mám vysoký plat a vlastnim na skoro celou stavbu peníze
.Proč je to tak hloupě udělané ![]()
Kdybych si vzala hypošku na celé 3 600 000tak to do té doby neutáhnu než vše prodám a ještě spoustu peněz přeplatim zbytečně ![]()
Ještě mě napadlo, nešlo by se nějak domluvit v realitce, složit zálohu aby Ti to zablokovali do té doby, než budeš mít uvolněné peníze? Myslím, že realitky mívají tuhle dobu asi dva měsíce, kdy po složení rezervační zálohy Ti to nikdo nemůže vyfouknout. A třeba by se šlo i domluvit na delší lhůtě s tím, že třeba zaplatíš větší část zálohy. Nevím, asi melu blbosti, jen mě to napadlo.
To mě taky napadlo
.S paní makléřkou jsem dnes o tom mluvila a zdá se že mi nějak neduvěřuje.Asi si myslí že když mám dvě děti jen sama tak nejsem schopná ničeho.Přitom jsem jí předložila vlastnické smlouvy a odhady a výpis s učtu a přesto mi bylo řečeno že dum raději prodají zákazníkům bez problémů ![]()
S majitelem novostaveb hrubých staveb se pokusim ještě setkat a vysvětlit mojí situaci.Z doslechu vím že jde o inteligentního pána který hotovost na dostavění i má že by to třeba dostavil jen se zálohou a pak by už to nebyl problém proto že po dobu dostavby bych majetek prodala a pak by hypotéka byla bez problémů,ale obávám se že zde platí kdo dřív přijde ten dřív vlastní
a proto s variantou rezervace či dostavění moc nepočítám. ![]()
Na učtu mám cca 300 000 takže složit zálohu by pro mě nejspíš problém nebyl ![]()
No jo, je to smutný, ale většina věcí se odvíjí podle toho, kdo za tím stolem sedí a na koho natrefíš. Zkusila bych tedy zajít přímo za majitelem, jestli je rozumný jak píšeš, třeba byste společně něco vymysleli. Bylo by fajn, kdyby přistoupil na Tvůj návrh, to by bylo asi nejlepší. Nebo pak byste mohli společně zažádat o změnu realitního makléře, protože ten přístup tý paní jak popisuješ, mi přijde hodně zvláštní. Sakra, když vidí všechno na papíře napsaný černý na bílým… ach jo.
Ale nevzdávej to!!! Neznám Tvůj celý příběh, ale za některý věci se vyplatí trochu zabojovat. Držím pěsti ať se vše podaří!!! ![]()
to je zajímavé.. a co se zkusit zeptat jinde? ono je to opravdu většinou podle toho na koho narazíš. Protože my třeba chceme od září začít stavět.. do zimy by jsme chtěli mít hrubou stavbu.. pak už peníze mít nebudeme a právě na tu hrubou stavbu si budeme brát hypotéku, aby jsme měli na zbytek
a bylo nám řečeno, že nám jí dají všude
už jsme se i na několika místech informovali ![]()
Ještě mě napadlo, nešlo by si vzít hypotéku na ty stavební parcely a byt? Nikde není psáno, že musíš ručit tou kupovanou nemovitostí. Bude s tím sice pak víc papírování při prodeji, ale mohlo by to projít.
Plus bych zkusila oběhnout více bank, co řešil kamarád hypotéku na dostavbu domečku, tak byly sakra rozdíly v podmínkách.
Nastys píše:
to je zajímavé.. a co se zkusit zeptat jinde? ono je to opravdu většinou podle toho na koho narazíš. Protože my třeba chceme od září začít stavět.. do zimy by jsme chtěli mít hrubou stavbu.. pak už peníze mít nebudeme a právě na tu hrubou stavbu si budeme brát hypotéku, aby jsme měli na zbyteka bylo nám řečeno, že nám jí dají všude
už jsme se i na několika místech informovali
Mohu se zeptat od koho ta hypoška bude?Někdy si připadám opravdu jak idiot jak se mnou každý zametá
.To je jedinej okamžik kdy postrádám chlapa ![]()
j.a.n.i1 píše:
Ještě mě napadlo, nešlo by si vzít hypotéku na ty stavební parcely a byt? Nikde není psáno, že musíš ručit tou kupovanou nemovitostí. Bude s tím sice pak víc papírování při prodeji, ale mohlo by to projít.
Plus bych zkusila oběhnout více bank, co řešil kamarád hypotéku na dostavbu domečku, tak byly sakra rozdíly v podmínkách.
Bohužel pak bych nemohla ty pozemky a byt prodat
alespon tak jsem to pochopila.
Prodat je musim proto že nechci splácet hypošku až do duchodu.Ted mám zatim velký příjem ale člověk nikdy neví co se stane a moje povolání je také omezeno věkem
Prodat se dají, ale je to pakárna na vyřizování, protože bys musela tu hypotéku převést na tu hrubou stavbu, která už by byla v té chvíli tvoje, dostatečnou cenu by na to mít měla a tím by se uvolnili pozemky i byt… ale jednoduší se asi fakt zkusit najít banku, co by půjčila na tu hrubou stavbu rovnou.