Exekuce- účet v Rakousku

Anonymní
5.9.10 15:07

Exekuce

Ahoj,

nevíte jestli můžou čeští exekutoři uvalit exekuci na rakouský účet??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
5.9.10 15:40

Rozlišoval bych mezi soudním vykonavatelem a exekutorem, který je určitým druhem podnikatele. Ale v obou případech myslím bude tento krok z jejich strany vyžadovat tzv. mezinárodní právní pomoc. Ale to si jen myslím, nejsem z oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymek
5.9.10 17:12
Anonymní píše:
Ahoj,nevíte jestli můžou čeští exekutoři uvalit exekuci na rakouský účet??

Ahoj, také nejsem z oboru, ale podle mě záleží proč ta exekuce je a jaké mají páky na to, aby zjistili, kde všude máš majetek. Když budeš dlužit třeba za daně, na sociálce, nebo na zdravotním, tak si myslím, že jim banka vyjde vstříc a tvoje peníze zablokuje.
Ale pokud se bude jednat třeba o spor se sousedem a budou tě žalovat o pár tisíc, tak asi ne..
Hlavně na ten účet musí přijít..Ono to zase není tak uplně jednoduchý zjistit, kdo má nebo nemá v cizině účet. Ledaže by tě někdo udal a řekl v jaký bance ho máš…

• Citovat
  • Upravit
5476
6.9.10 10:33

Otázka je,jestlina tento účet exekutor příjde. Je možné (tuším podle § 260 o.s.ř., ale to teď jen z hlavy,neživím se tím) požádat o pomoc při exekuci a v takovém případě je dlužník povinen na žádost věřitele sdělit,kde má účty a kde má majetek - nemůže lhát, jinak by se vystavil nebezpečí trestního stíhání). Takže teoreticky by se měl prásknout dlužník sám, pokud o to věřitel požádá. Protože Rakousko je v EU, myslím, že taková exekuce potom by nebyla až zas tak velký problém - a je jedno, jestli jde o pár tisíc, co dluží sousedovi nebo komukoliv jinému - prostě rozhodnutí je rozhodnutí… popř. mě napadá možnost věřitele požádat o uznání rozhodnutí v Rakousku (pokud jde o české rozhodnutí), což by asi neměl být problém a s takovým pak zajít za rakouským exekutorem. Ale ještě jednou, touto problematikou se neživím, takže možná existuje i snadnější varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 17:41

Ahoj, mám dotaz. Mám asi tři exekuce po cca 30 000,– které udělal na mé jméno můj partner. Nevím jak postupovat, marně se ho snažím dotlačit aby to zaplatil nebo s nimi alespoň komunikoval, protože o těch dluzích nic nevím, nevím jak se mu povedlo mě zadlužit, asi přes bankovní kartu kterou mi mohl tajně brát. Dluhy jsou tedy oficiálně moje ač jsem si je neudělala a na právníky nemám peníze. Nemám ani na to abych ty exekuce splácela, protože beru pouze rodičovský příspěvek který od příštího měsíce na dvě děti je 4300,– na starší nemám nárok a my tři se musíme za ty peníze uživí, což jde těžko, natož splácet. Přítel u mě nemám trvalý pobyt a spíš než peníze mi občas přinese nákupy, které zaplatí, ale na ty dluhy kašle i na mé prosby aby napsal alespoň dopis. Poradí tady někdo jak bych měla postupovat a co dělat? Už jsem z toho v háji, kdybych měla za co, už jsem ho dala k soudu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.13 17:47

Zkus finančního arbitra a zneužití platební karty - http://www.finarbitr.cz/cs/
Platíme to všichni z daní, je to pomoc „zdarma“. Musíš ale tvrdit, že jsi o ničem nevěděla, že se musel dostat k tvým dokumentům. On z toho bude mít opletačky z PČR, možná jej zavřou, takže spálíš veškeré mosty.

• Citovat
  • Upravit
19790
16.12.13 21:18
@Anonymní píše: … asi přes bankovní kartu kterou mi mohl tajně brát.

No moment - a jak zjistil PIN? Odkoukal při placení v obchodě? Máš ho někde poznamenaný? To jsou kreditní karty?

V každém případě je zneužití plartební karty trestný čin a krádež identity taky a je to na trestní oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 22:06

@eumedon Byla jsem blbá, nakecal mi, že potřebuje aby byl účet na mě, že má nějaký dluh a aby mu na to nemohli… takže přístup měl. :zed: Nakonec by z toho oznámení asi nic nebylo, řeknou mi jen, že jsem blbá…

• Citovat
  • Upravit
19790
17.12.13 08:51
@Anonymní píše:
@eumedon Byla jsem blbá, nakecal mi, že potřebuje aby byl účet na mě, že má nějaký dluh a aby mu na to nemohli…

Tak v tom možná ani nekecal. Podváděl jinde, tys mu pomohla uniknout před poškozenými jeho podvodů a on toho zneužil a podvedl i tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.13 11:32

Dobry den chci se zeptak asi priblizne v roce 2007-2008 sem nechala na sebe pripojit internet dana osoba to doted neplati a mozna to ani nezrusila bude tam asi hodne velky placeni vidte? Muzete poradit co mam delat nemam ani cislo ty smlovy mam 1 dite 2 lette a jsem na matersky dovolenne dekuji predem za odpoved. Naninka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
29.12.13 11:51
@naninka123 píše:
Dobry den chci se zeptak asi priblizne v roce 2007-2008 sem nechala na sebe pripojit internet dana osoba to doted neplati a mozna to ani nezrusila bude tam asi hodne velky placeni vidte? Muzete poradit co mam delat nemam ani cislo ty smlovy mam 1 dite 2 lette a jsem na matersky dovolenne dekuji predem za odpoved. Naninka

Jestli je smlouva připojení na tvoje jméno, tak ta daná osoba jsi ty a ty se musíš zajímat u poskytovatele o své dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.13 11:59

To bych mohla i bez te smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.13 16:25

@naninka123

pokud víš u jakého poskytovatele jsi smlouvu zřídila, nebude to problém vše zjistit i bez smlouvy. Každopádně mohlo nastat i to, že poskytovatel smlouvu z důvodu neplacení vypověděl či od ní odstoupil a třebas to neběží až doteď. Jinak si ohlídej, pokud smlouva neběží a chtěli by něco vymáhat, tak promlčecí lhůtu, je možné, že vymáhání částky - závazek - bude již promlčené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.13 00:32

Ok sice moc nerozumim ale dekuji za odp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 10:36

Potreju poradit s Vasimi zkušenostmi. Mam dluh 55tis Kc a banka to prodala nejake firme, je to predzalobni oddeleni. Dluh chci samosrejme splatit, ale najednou to nejde. Myslite, ze treba 3tis..mesicne by mohly stacit? Jak velky dluh jste meli vy a kolik splaceli? Mohla bych tam dat 13t porodne a zbytek po tech 3t. Myslite, ze by proslo? Mam strach tam zavolat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel