Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Liduš88 píše:
Já teda nevím jak to chodí,ale proč si exekutor nevzal z účtu těch 7 tisíc když tam má daleko víc?
No ale blokace by měla být jen na těch 7.tis, o který poníží zůstatek, ostatní bývá k dispozici. Teda aspoň to tak bylo, když jsem pracovala v bance před odchodem na mateřskou, to se snad nezměnilo. Asi bych se tam došla zeptat.
Neoenc píše:Liduš88 píše:No ale blokace by měla být jen na těch 7.tis, o který poníží zůstatek, ostatní bývá k dispozici. Teda aspoň to tak bylo, když jsem pracovala v bance před odchodem na mateřskou, to se snad nezměnilo. Asi bych se tam došla zeptat.
Já teda nevím jak to chodí,ale proč si exekutor nevzal z účtu těch 7 tisíc když tam má daleko víc?
No já pochopila,že ji zablokoval celej účet.To by bylo na hlavu,když tam má dost peněz.
ja to pochopila stejne.Kdyt kdyz tam ma vic tak by si to mel strhnout.
POkud máš na účtu peníze tak si vezmou to co dlužíš a na zbytek můžeš.
On exekutor nejdřív majetek zajistí a teprve až když usnesení o nařízení exekuce nabude právní moci, tak on ho pošle bance a banka mu teprve pošle ty peníze.
Anonymní píše:
Ahoj, ted jsem zjistila, že mám na účtě exekuci ve výši 7400 a jde o dluh
vůči CTU...... vůbec netuším o co jde, nepřišla mi jediná upomínka,
no prostě nic.
Volala jsem exekutorovi a ten tam prý bude k zastižení až v pondělí a
jeho asistentka mi prý není oprávněná cokoliv říci.No super, nevíte někdo co je to CTU ?
Jinak zakladatelko, jako účastník řízení máš právo nahlédnout do spisu, takže se podívej, kdy má exekutor úřední hodiny a dojdi se do toho spisu kouknout. Jinak pokud bydlíš tam, kde máš trvalý pobyt, tak by ti měly všechny dokumenty chodit taky, takže ti přijde i usnesení o nařízení exekuce, kde budeš mít, na základě čeho to je nařízené. Pokud tam nechodí, je to vada řízení, to samé platí i o tom řízení u ČTÚ a můžeš se bránit, ale pokud bys nepřebírala poštu, pak je to zas tvoje chyba a moc s tím už nenaděláš.
Tak jestli to bylo na starej byt, třeba upomínku posílali tam a novej majitel to neřešil. Nebylo převzeto = jako by bylo doručeno nebo jak se to dneska dělá?
hofka píše:
Tak jestli to bylo na starej byt, třeba upomínku posílali tam a novej majitel to neřešil. Nebylo převzeto = jako by bylo doručeno nebo jak se to dneska dělá?
To je pravda, ale jenom na trvalém bydlišti, případně na adrese pro doručování, musela by být ve spise.
Oni si rezervují dlužnou částku,zbytek můžeš využívat.Až to nabude právní moci,tak si peníze vezmou.Může to,ale trvat pár měsíců.
Měla jsem to tak u DPMB.
minime píše:
nejspis to bude nejaky dluh od mobilniho operatora. Muze to byt nejaky stary nedoplatek, O2,T-Mobile a Vodafone nejdriv posilaji prehled zavazku na CTU.
Přišli mě dvě pokuty za 1000kč a upomínka za 130 protože jsem nezaplatila paušál a mám prodlení cca 20 dní. Tedka mi ukradli telefon a já nestačila bloknout simku a mezitím si dotyčný stačil užít za 2332kč a já to musím zaplatit a i na tom mám spozdný, protože ač jsem simku blokla tak mi operátor t mobilu neřekl, že někdo v té době volal, takže jsem ani nevěděla, že zase dlužím až do doby než mi přišla další obálka od advokátní kaceláře Pullman (nebo jak se jmenují) s tím, že když to neuhradím okamžitě- nebylo napsáno do kdy- chytré) bude to po mě vymáháno soudní cestou, plus další pokuta 1000kč. Takže celkem měsíční „paušálek“ mi sahá skoro k 10 000kč za telefon, který mám zablokovaný a jsem u nich na černé listině.
Bohužel jsem student a mám našetřeno cca 6000kč a další 4000 dostanu až 8. dubna cca abych to mohla zaplatit.
Nemám od koho si pujčit, takže pokud si nechci udělat dluhy ještě větší u lichvářů jako Provident atd tak asi budu muset ten měsíc počkat, ale bojím se co právě ta advokátní kancelář aby k nám jednoho dne nevtrhl exekutor atd…naši by mě zabili, ani další obálka nesmí přijít, protože řekli, že mám vše urychleně zaplatit a že jestli přijde další obálka od t mobilu nebo tý advokátky tak že normálně pujdu a at si bydlím kde chci, že oni nenechají ohrožovat svůj majetek.
Uvažuju o kontokorektu- debetním studentském účtu u Komerční banky kde mám účet, protože jinak fakt nevím…
musím v pondělí ráno těch skoro 10 000kč zaplatit, takže si potřebuju pujčit zhruba 4 000kč.
proto se chci ještě zeptat:
Chci se zeptat je někdo studentem 2. a vyššího ročníků VŠ a má debetní studentský účet (G2, Gaudeamus) u Komerční banky?Já mám domluvenou schůzku na pondělí a dle operátorky splnuji když donesu potvrzení o studiu všechny podmínky k získání debetního účtu.
Chtěla bych se zeptat na nějaké info:
1. Opravdu takhle každý ho dostane? Nebo je to jen vstupní rozhovor a pak se uvidí?
2 . Když dostanu studentský debetní účet za jak dlouho vlastně budu moci jít do minusu? Další kalendářní měsíc? Nebo hned ten den- ideálně po odchodu z banky? Jak jste to měli Vy?
3. Je to to samé jako kontokorent? Budu vděčná za každou odpověd- ale jen k tématu tak nějak. Díky
Ahoj, zkus tam zavolat a vysvětlit situaci, když to zaplatíš do dalšího měsíce, tak myslím, že nebude problém se s nimi domluvit, teda když zaplatíš aspoň část hned, aby viděli, že to myslíš vážně. Až to zaplatíš, nech si vydat potvrzení o tom, že je dluh zcela uhrazený.
Tak je to společnost chase&pulmann pracovala jsm tam
zavolej jim nebo jim pošli dopis doporčeně napiš jak to je a,že dluh uhradíš v dubnu a bude to v pohodě,ale musíš ho opravdu uhradit do té doby co jim slíbíš.Dobré by třba bylo dát ještě něco v březnu třeba 500,– ale pokud to necháš dojít daleko opravdu exekuci podají,ale až po x té upomínce apod.