Exekuce, ale já nevím, za co

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1187
14.12.11 14:34
Liduš88 píše:
Já teda nevím jak to chodí,ale proč si exekutor nevzal z účtu těch 7 tisíc když tam má daleko víc?

No ale blokace by měla být jen na těch 7.tis, o který poníží zůstatek, ostatní bývá k dispozici. Teda aspoň to tak bylo, když jsem pracovala v bance před odchodem na mateřskou, to se snad nezměnilo. Asi bych se tam došla zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
14.12.11 14:36
Neoenc píše:
Liduš88 píše:
Já teda nevím jak to chodí,ale proč si exekutor nevzal z účtu těch 7 tisíc když tam má daleko víc?
No ale blokace by měla být jen na těch 7.tis, o který poníží zůstatek, ostatní bývá k dispozici. Teda aspoň to tak bylo, když jsem pracovala v bance před odchodem na mateřskou, to se snad nezměnilo. Asi bych se tam došla zeptat.

No já pochopila,že ji zablokoval celej účet.To by bylo na hlavu,když tam má dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.12.11 14:43

ja to pochopila stejne.Kdyt kdyz tam ma vic tak by si to mel strhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
14.12.11 14:48

POkud máš na účtu peníze tak si vezmou to co dlužíš a na zbytek můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.12.11 14:53

On exekutor nejdřív majetek zajistí a teprve až když usnesení o nařízení exekuce nabude právní moci, tak on ho pošle bance a banka mu teprve pošle ty peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.12.11 14:57
Anonymní píše:
Ahoj, ted jsem zjistila, že mám na účtě exekuci ve výši 7400 a jde o dluh
vůči CTU...... vůbec netuším o co jde, nepřišla mi jediná upomínka,
no prostě nic.
Volala jsem exekutorovi a ten tam prý bude k zastižení až v pondělí a
jeho asistentka mi prý není oprávněná cokoliv říci.No super, nevíte někdo co je to CTU ?

Jinak zakladatelko, jako účastník řízení máš právo nahlédnout do spisu, takže se podívej, kdy má exekutor úřední hodiny a dojdi se do toho spisu kouknout. Jinak pokud bydlíš tam, kde máš trvalý pobyt, tak by ti měly všechny dokumenty chodit taky, takže ti přijde i usnesení o nařízení exekuce, kde budeš mít, na základě čeho to je nařízené. Pokud tam nechodí, je to vada řízení, to samé platí i o tom řízení u ČTÚ a můžeš se bránit, ale pokud bys nepřebírala poštu, pak je to zas tvoje chyba a moc s tím už nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.12.11 15:22

Tak jestli to bylo na starej byt, třeba upomínku posílali tam a novej majitel to neřešil. Nebylo převzeto = jako by bylo doručeno nebo jak se to dneska dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
14.12.11 15:23
hofka píše:
Tak jestli to bylo na starej byt, třeba upomínku posílali tam a novej majitel to neřešil. Nebylo převzeto = jako by bylo doručeno nebo jak se to dneska dělá?

To je pravda, ale jenom na trvalém bydlišti, případně na adrese pro doručování, musela by být ve spise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
14.12.11 16:53

Oni si rezervují dlužnou částku,zbytek můžeš využívat.Až to nabude právní moci,tak si peníze vezmou.Může to,ale trvat pár měsíců.
Měla jsem to tak u DPMB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.3.12 23:48

advokáti Pullman a spol- T Mobile paušál-exekuce

minime píše:
nejspis to bude nejaky dluh od mobilniho operatora. Muze to byt nejaky stary nedoplatek, O2,T-Mobile a Vodafone nejdriv posilaji prehled zavazku na CTU. :nevim:

Přišli mě dvě pokuty za 1000kč a upomínka za 130 protože jsem nezaplatila paušál a mám prodlení cca 20 dní. Tedka mi ukradli telefon a já nestačila bloknout simku a mezitím si dotyčný stačil užít za 2332kč a já to musím zaplatit a i na tom mám spozdný, protože ač jsem simku blokla tak mi operátor t mobilu neřekl, že někdo v té době volal, takže jsem ani nevěděla, že zase dlužím až do doby než mi přišla další obálka od advokátní kaceláře Pullman (nebo jak se jmenují) s tím, že když to neuhradím okamžitě- nebylo napsáno do kdy- chytré) bude to po mě vymáháno soudní cestou, plus další pokuta 1000kč. Takže celkem měsíční „paušálek“ mi sahá skoro k 10 000kč za telefon, který mám zablokovaný a jsem u nich na černé listině.

Bohužel jsem student a mám našetřeno cca 6000kč a další 4000 dostanu až 8. dubna cca abych to mohla zaplatit.

Nemám od koho si pujčit, takže pokud si nechci udělat dluhy ještě větší u lichvářů jako Provident atd tak asi budu muset ten měsíc počkat, ale bojím se co právě ta advokátní kancelář aby k nám jednoho dne nevtrhl exekutor atd…naši by mě zabili, ani další obálka nesmí přijít, protože řekli, že mám vše urychleně zaplatit a že jestli přijde další obálka od t mobilu nebo tý advokátky tak že normálně pujdu a at si bydlím kde chci, že oni nenechají ohrožovat svůj majetek.

Uvažuju o kontokorektu- debetním studentském účtu u Komerční banky kde mám účet, protože jinak fakt nevím…
musím v pondělí ráno těch skoro 10 000kč zaplatit, takže si potřebuju pujčit zhruba 4 000kč.
proto se chci ještě zeptat:

Chci se zeptat je někdo studentem 2. a vyššího ročníků VŠ a má debetní studentský účet (G2, Gaudeamus) u Komerční banky?Já mám domluvenou schůzku na pondělí a dle operátorky splnuji když donesu potvrzení o studiu všechny podmínky k získání debetního účtu.
Chtěla bych se zeptat na nějaké info:
1. Opravdu takhle každý ho dostane? Nebo je to jen vstupní rozhovor a pak se uvidí?
2 . Když dostanu studentský debetní účet za jak dlouho vlastně budu moci jít do minusu? Další kalendářní měsíc? Nebo hned ten den- ideálně po odchodu z banky? Jak jste to měli Vy?
3. Je to to samé jako kontokorent? Budu vděčná za každou odpověd- ale jen k tématu tak nějak. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
4.3.12 00:06

Ahoj, zkus tam zavolat a vysvětlit situaci, když to zaplatíš do dalšího měsíce, tak myslím, že nebude problém se s nimi domluvit, teda když zaplatíš aspoň část hned, aby viděli, že to myslíš vážně. Až to zaplatíš, nech si vydat potvrzení o tom, že je dluh zcela uhrazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
4.3.12 13:02

Tak je to společnost chase&pulmann pracovala jsm tam :mrgreen: zavolej jim nebo jim pošli dopis doporčeně napiš jak to je a,že dluh uhradíš v dubnu a bude to v pohodě,ale musíš ho opravdu uhradit do té doby co jim slíbíš.Dobré by třba bylo dát ještě něco v březnu třeba 500,– ale pokud to necháš dojít daleko opravdu exekuci podají,ale až po x té upomínce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel