Hypotéka a deprese

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.12.11 06:21

Hypotéka a deprese

Ahoj holky, potrebuju poradit, jsem uz zoufala a nevim, co delat :-( .....Kdyz jsme se s pritelem seznamili, bydlel v garsonce a kdyz jsme po nejake dobe zacli uvazovat o detech, tak jsme si rekli, ze se prestehujeme do vetsiho a vyuzijeme toho, ze jsou ted byty levne. Tak jsme se prestehovali do vetsiho a vse bylo v poradku, ja jsem otehotnela, nyni jsem skoro v 5-tem mesici a porad se me drzi myslenky, jak to vsechno zvladneme, kdyz ma byt pristi rok ta krize.....Ja jsem uz uplne zoufala, pritel pracuje na zivnost pro firmu a nyni budou uz asi od pulky mesice doma a nevi, kdy pujde znova do prace.....Nase poplatky jsou se vsim skoro 26000 za oba byty, ale v te garsonce jsou podnajemnici, takze aspon 6000 se nam vrati za najem.....Myslite, ze to s tou praci je opravdu tak spatny, nebo kdo chce, tak si stejne neco najde?.....Omlouvam se tady za tu zpoved, ale nemam to komu rict, nechci jeste pritele nervovat, ale potrebuju se vypovidat, abych mohla aspon na chvili v klidu lehnout…Jak to vsechno zvladneme, kdyz uz brzy nepujde jen o nas dva :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7260
7.12.11 06:33

ahoj…
my mame poplatky 30000 mesicne, cekame v dubnu dvojcata a taky z toho mame strach…
myslim, ze nejsi jedina…
ja napriklad uz ted vim, ze na jejich roce veku nejdyl musim na zkracenej uvazek zpatky do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 06:38

Ted jsi me trosku uklidnila, ze nejsem jedina :-(..Tahle doba je fakt na …A pritel to ma v praci dobry? Ma aspon trosku jistotu, ze si tu praci udrzi?…

• Citovat
  • Upravit
30302
7.12.11 06:46

Anonymní, já myslím, že má strach každý. Taky máme hypotéku a taky čekáme mimčo. Už taky přemýšlím, jestli by to nešlo, že bych chodila na částečný úvazek do práce, abych přinesla domů víc než jen rodičovskou. Myslím, že to, že o tom přemýšlíš je lepší než kdyby si byla v klidu a pak se zděsila, ono není z čeho platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 06:48
Aspera píše:
Anonymní, já myslím, že má strach každý. Taky máme hypotéku a taky čekáme mimčo. Už taky přemýšlím, jestli by to nešlo, že bych chodila na částečný úvazek do práce, abych přinesla domů víc než jen rodičovskou. Myslím, že to, že o tom přemýšlíš je lepší než kdyby si byla v klidu a pak se zděsila, ono není z čeho platit.

Jen jesli me to zdeseni k necemu pomuze :-(…Ted jsem na neschopence kvuli tehotenstvi, tak stejne do prace nemuzu :-(

• Citovat
  • Upravit
2324
7.12.11 06:51

Na Tvojom mieste by som sa netrapila, ved mate v rezerve garzonku ktoru mozete hocikedy predat, ved to je istota ako hrom, kolko ludi je na tom ovela horsie :nevim: a rozmyslat uz dopredu o tom ze co bude ked … nema zmysel. Aj tak si zivot urobi po svojom a to s tou krizou by som az tak neprezivala ;) uzivaj si tehu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 06:57
rodinka4 píše:
Na Tvojom mieste by som sa netrapila, ved mate v rezerve garzonku ktoru mozete hocikedy predat, ved to je istota ako hrom, kolko ludi je na tom ovela horsie :nevim: a rozmyslat uz dopredu o tom ze co bude ked … nema zmysel. Aj tak si zivot urobi po svojom a to s tou krizou by som az tak neprezivala ;) uzivaj si tehu :hug:

Ta garsonka je s hypotekou :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.11 06:59
Anonymní píše:
rodinka4 píše:
Na Tvojom mieste by som sa netrapila, ved mate v rezerve garzonku ktoru mozete hocikedy predat, ved to je istota ako hrom, kolko ludi je na tom ovela horsie :nevim: a rozmyslat uz dopredu o tom ze co bude ked … nema zmysel. Aj tak si zivot urobi po svojom a to s tou krizou by som az tak neprezivala ;) uzivaj si tehu :hug:
Ta garsonka je s hypotekou :-(

Kterou pritel koupil predrazenou - v te dobe, co ji kupoval, tak stala vic, nez nase 3+1, co jsme kupovali ted :-(…Takze ikdyby jsme ji chteli prodat, tak je neprodejna…

• Citovat
  • Upravit
2324
7.12.11 07:14

aj byt zatazeny hypotekou sa da predat… aj ked so stratou ale predsa je to rezerva na najhorsie casi ;)
ja myslim ze skoro kazdy pocituje taku neistotu ako ty, je taka doba, malokto je natolko zabezpeceny ze je uplne v poho… ja som si tym presla pri prvom tehu a od 5 mesacneho dietata som sla do prace… teraz chcem ostat 3 roky ak sa zadari, dufam ze ano, manzel tiez moze prist hocikedy o zamestnanie, absolutnu istotu neviem ci vobec niekto ma… ale stale nad tym rozmyslat ti nepomoze, len ta to vycerpava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.12.11 07:16

Taky mám strach, zrovna včera jsem zakládala téma na jiném serveru.Manžel taky OSVČ a je to nějak horší a horší. U nás ještě navíc není práce, natož nějaké částečné úvazky nebo brigády, ještě pro mámy s malými dětmi. Teď šla kamarádla ze zoufalství se svým vzděláním na místo pradleny k pračce v prádelně, a bylo tam výbětové řízení a na to místo se hlásilo 250lidí 8o 8o 8o 8o takže u nás bída s nouzí. Je asi lepší přestat číst ty titulky a ty jejich kakastrofické scénáře nebo se z toho člověk fakt zblázní. Mám ti pocit, že nás potřebují dostatečně vyděsit, abychom pak v lednu byli šťastní jen za trochu zdražení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 07:19
rodinka4 píše:
aj byt zatazeny hypotekou sa da predat… aj ked so stratou ale predsa je to rezerva na najhorsie casi ;)
ja myslim ze skoro kazdy pocituje taku neistotu ako ty, je taka doba, malokto je natolko zabezpeceny ze je uplne v poho… ja som si tym presla pri prvom tehu a od 5 mesacneho dietata som sla do prace… teraz chcem ostat 3 roky ak sa zadari, dufam ze ano, manzel tiez moze prist hocikedy o zamestnanie, absolutnu istotu neviem ci vobec niekto ma… ale stale nad tym rozmyslat ti nepomoze, len ta to vycerpava…

Kdyz ja se v tom moc nevyznam :-( Vim, ze to jde prodat s hypotekou, ale kdyz se proda za min, nez na kolik je hypoteka…Jak to je?Tak cim bych rucila bance na ten zbytek?.....Kdyz ted na hypoteku rucim bytem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.11 07:22
terinka4444 píše:
Taky mám strach, zrovna včera jsem zakládala téma na jiném serveru.Manžel taky OSVČ a je to nějak horší a horší. U nás ještě navíc není práce, natož nějaké částečné úvazky nebo brigády, ještě pro mámy s malými dětmi. Teď šla kamarádla ze zoufalství se svým vzděláním na místo pradleny k pračce v prádelně, a bylo tam výbětové řízení a na to místo se hlásilo 250lidí 8o 8o 8o 8o takže u nás bída s nouzí. Je asi lepší přestat číst ty titulky a ty jejich kakastrofické scénáře nebo se z toho člověk fakt zblázní. Mám ti pocit, že nás potřebují dostatečně vyděsit, abychom pak v lednu byli šťastní jen za trochu zdražení.

Ja do toho blazince mam uz nakroceno :-( Ja uz z tech nervu zvracim :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.11 07:42

Ahoj,

jasné,že to zvládnete!!! :hug:

když jsem čekala druhého syna,tak 3 týdny před porodem došel manžel domů s 100% potvrzenou informací,že ho chtějí vyhodit. My měli po rekonstrukci bytu s hypotékou, na účtech rezervy 0 Kč. Nakonec nevíme ani proč se ho zastali i ti co ho z duše nesnášeli a přečkal. Za 3 měsíce(v prosinci) došel s tím,že jim snižujou platy o 25% - krize. To byly Vánoce. :(
Nakonec i přes krizi krizí našel jinou práci za více peněz a přežili jsme to. Bylo to hrozné období - od výplaty k výplatě - každý měsíc před výplatou počítat kolik máme na den a co se musí zaplatit příští měsíc… :zed: Ale přežili jsme to. Už se z toho dna pomalu odlepujeme… :dance:

• Citovat
  • Upravit
69235
7.12.11 07:44

A koukám, že taky nespíš, co? Musíme se uklidnit. Jinak s tím bytem na hypotéku to bude složitější, zvlášť, když to byl špatný kup. Banka asi nedovolí to prodat za míň, abys ji zůstala dlužit peníze. Jedině to prodat tak, že někdo převezme hypotéku a vám vyplatí odstupné. Ikdyž zase kdo by vám dávala hodně za garsonku, když si za ty samé peníze koupí dnes 3+1. A ten pronájem nepokryje náklady na hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 07:47
Anonymní píše:
Ahoj,

jasné,že to zvládnete!!! :hug:

když jsem čekala druhého syna,tak 3 týdny před porodem došel manžel domů s 100% potvrzenou informací,že ho chtějí vyhodit. My měli po rekonstrukci bytu s hypotékou, na účtech rezervy 0 Kč. Nakonec nevíme ani proč se ho zastali i ti co ho z duše nesnášeli a přečkal. Za 3 měsíce(v prosinci) došel s tím,že jim snižujou platy o 25% - krize. To byly Vánoce. :(
Nakonec i přes krizi krizí našel jinou práci za více peněz a přežili jsme to. Bylo to hrozné období - od výplaty k výplatě - každý měsíc před výplatou počítat kolik máme na den a co se musí zaplatit příští měsíc… :zed: Ale přežili jsme to. Už se z toho dna pomalu odlepujeme… :dance:

To je krásný-držím pěsti.....ať se daří..... :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel