Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Hmmm… Teď mně terinka připomněla… Zkuste si sehnat a přečíst knížku Stanislava Motla „Kam zmizel zlatý poklad republiky?“
Pak uvidíte, jak a proč jsou na tom naše banky.
Ovšem na každé krizi je dobrá zpráva to, že úroky z hypoték by v tomto období měly jít teoreticky dolů - teda pokud v tom státě finanční trh funguje. ![]()
Příspěvek upraven 07.12.11 v 12:27
Jura007 píše:
Každá finanční zátěž je depresívní, o tom se nemusíme hádat…
Jestliže je přítel OSVČ, je potřeba pohlídat si dvě věci. Aby firma, co mu proplácí faktury za práci, měla dobrou platební morálku - čili aby platili včas. Pokud ne, hezky jim zamávat a jít jinam… Je tu spousta mamin, co jejich manžel/přítel pracoval zrovna tak a zaměstnavatel se k placení jaksi neměl. Skončilo to rozchodem se zaměstnavatelem za dost nepěkných okolností… Takže to za prvé. Za druhé, protože je OSVČ a nemá placenou dovolenou, pracovní prostoje atd., aby měl náhradní pracovní náplň na dny, kdy nedostává přidělenou práci - třeba jen nějakou brigádu. (Mám to taky tak…)
NO a protože pracuje na živnostenský list, může využít nákup třeba v MAKRU (nebo v jiném podobném obchodě) pro potřeby rodiny. To by vám mělo zase trochu ulevit o d rodinných nákladů. Ale třeba už v MAKRU pro sebe nakupujete, nevím…
On brigadu bude mit - pokud tedy bude pocasi, protoze je to ve stavebnictvi
On zas je takovej, ze se opravdu stara, za to jsem hrozne rada, ze mam takoveho chlapa…Vcera byl chudak i darovat plazmu, za to aspon taky nejaky penizky jsou .....Vzdycky jsem mu nadavala , jak je porad v praci a ted budu stastna, kdyz ta prace bude…On chodi treba i o vikendech na melouchy…
Chuanit a to kojení a nekojení to je žel sakra rozdíl. Jako je blbý vše přepočítávat na peníze, nerada to dělám, ale to jestli budeš svý mimi aspon ten půlrok kojit nebo nekojit je rozdíl tak velký. Já u prvního moc mlíčka neměla, dcerka byla kolikový uplakaný mimi a já to s kojením prostě neustála. ted to vypadlo slibně, malej zlatej, spinkal, mlíčko bylo…žel byly po porodu zdravotní problémy a a omlíčko jsem přišla…můžu říct že mě to fakt štvalo -ale žel to tak dopadlo.
trochu ještě odlehčím diskuzi
říká se
peníze budou a my nebudeme ![]()
opravdu si člověk musí vážit, toho že žije, že je zdravý a že má i blízké na které se může obrátit. Znám pár lidí, který mají hodně tučný konto - a reál - štastný vůbec nejsou !!! a narovinu to i řeknou. Sice nemají problémy typu jak vyjít do výplaty, prostě si jen tak letí do Kalifornie a potápět se na Maledivy, ale nemají funkční rodinu, nemají „opravdový“ přátele a vlastně pak akorát sedí ve značkovým ohozu v luxusním autě a narovinu ti řeknou že co z toho života mají…
Jo, plazma - to znám… Teda kromě plazmy chodím dávat i krev a krevní destičky… Jen ty destičky jsou (ve státní nemocnici) za peníze, jinak krev a plazma je bezplatně… Zase si to dám do daňového odpočtu.
Jura007 píše:
Jo, plazma - to znám… Teda kromě plazmy chodím dávat i krev a krevní destičky… Jen ty destičky jsou (ve státní nemocnici) za peníze, jinak krev a plazma je bezplatně… Zase si to dám do daňového odpočtu.
Blby dotaz - kolik je za ty desticky ? ![]()
Za destičky se dává 900 na ruku - ale člověk se tam nemůže přihlásit sám, dárce destiček si oni vybírají z dárců plazmy. Zároveň s destičkama se dává i jeden vak plazmy. A vybírají si jenom dárce, kteří už u nich mají nějakou „historii“ a nechodí darovat do jiného zařízení. Já jsem přecházel coby dárce z jedné státní nemocnice do druhé, tak mně taky odsunuli zařazení mezi „plazmové“ dárce o jeden rok… ale je to pro dobro pacientů.
Anonymní píše:andyn82 píše:Tak pritel zatim na zivnost bere 30000kc, ja pujdu na castecny uvazek do prace, tchyne bydlli kousek od nas a sama se nabidla, ze bude hlidat, kdyz se naskytne nejaka prace…Ona uz je v duchodu.....Podnajemniky uz tam mame rok a pul a jsou to velice seriozni lidi a sami rikali, ze tam chteji jeste nejaky ten rok zustat…a pak za sebe najdou nahradu…
A co budete dělat, až ti bude chodit rodičovská 7000 a vypadnou vám na 2 měsíce nájemníci? To je právě to, proč jsme to začli řešit hned, než bycjom se dostali do prů.eru. Náklady máme podobný.
Já ti samozřejmě nechci nic vnucovat,jen píšu vlastní stejnou zkušenost. Můj m. bere víc než 30tis. čistýho, má velmi stabilní zaměstnání, já mám smlouvu na dobu neurčitou, mám se kam vrátit.Utáhli bychom obě hypotéky, ALE na dobrý slovo nájemníka se spolehnout nikdy nemůžeš, tchýně může být nemocná nebo cokoliv, oba budete makat jen na ty hypotéky.Je to koule na noze. Navíc je samozřejmě pravda, že nejdůležitější je zdraví jak někdo psal, ale pokud vyděláváš jen na splátky, nikam nejedeš, nic si nedopřeješ, delší neschopenka pro vás může znamenat velký problém, tak to zdraví je ti tak dobrý akorát na to vydělávání prachů do zblbnutí. My jsme to přepočítávali, propočítávali ze všech stran a vždycky nám vyšlo lepší se toho zbavit, protože fakt nevíš co bude a v dnešní době není problém se dostat tak daleko, že jednou nezaplatíš splátku na druhou hypo a nebudeš mít byt ani jeden. S dětma si člověk nemůže dovolit riskovat a spoléhat a spoustu neurčitejch a nestabilních věcí.
a holky dovedete si představit že vám manžel přinese domů tak 13tisíc čistýho, vy jste na mateřské a další 3 děti doma…? dělám v jedné firmě výplaty a žel tam každý měsíc jeden pán tohle má
jako mazec
Renatko, já od těch 13 tisíc nejsem zas tak daleko…
Naštěstí mně zaměstnavatel poskytuje zase jiné výhody. A chybějící peníz doženu „jinde“.
Ahoj,
hypotéky jsou fakt mazec, nevim o nikom, kdo by si byl schopnej koupit byt za to, co si našetřil.
Zas jestli nemáte žádnou opžděnou platbu, dá se to přefinancovat (a samozřejmě protáhnout), abyste platili míň a byli víc v pohodě.
Teď jsem právě hledala přefinancování hypotéky pro jedny známý. Brali si ji bohužel v ten nejnevhodnější čas, co mohli, takže je banka pěkně natáhla, maj vysokej fixovanej úrok a místo na 30 let jim to dali na 15.
Výsledek je ten, že splácej měsíčně skoro o 40% víc než původně chtěli a miminko na sebe taky nenechá dlouho čekat.
Držím pěsti
P.S. Kdybys chtěla, můžu se ti na to taky mrknout
andyn82 píše:Anonymní píše:Já ti samozřejmě nechci nic vnucovat,jen píšu vlastní stejnou zkušenost. Můj m. bere víc než 30tis. čistýho, má velmi stabilní zaměstnání, já mám smlouvu na dobu neurčitou, mám se kam vrátit.Utáhli bychom obě hypotéky, ALE na dobrý slovo nájemníka se spolehnout nikdy nemůžeš, tchýně může být nemocná nebo cokoliv, oba budete makat jen na ty hypotéky.Je to koule na noze. Navíc je samozřejmě pravda, že nejdůležitější je zdraví jak někdo psal, ale pokud vyděláváš jen na splátky, nikam nejedeš, nic si nedopřeješ, delší neschopenka pro vás může znamenat velký problém, tak to zdraví je ti tak dobrý akorát na to vydělávání prachů do zblbnutí. My jsme to přepočítávali, propočítávali ze všech stran a vždycky nám vyšlo lepší se toho zbavit, protože fakt nevíš co bude a v dnešní době není problém se dostat tak daleko, že jednou nezaplatíš splátku na druhou hypo a nebudeš mít byt ani jeden. S dětma si člověk nemůže dovolit riskovat a spoléhat a spoustu neurčitejch a nestabilních věcí.andyn82 píše:Tak pritel zatim na zivnost bere 30000kc, ja pujdu na castecny uvazek do prace, tchyne bydlli kousek od nas a sama se nabidla, ze bude hlidat, kdyz se naskytne nejaka prace…Ona uz je v duchodu.....Podnajemniky uz tam mame rok a pul a jsou to velice seriozni lidi a sami rikali, ze tam chteji jeste nejaky ten rok zustat…a pak za sebe najdou nahradu…
A co budete dělat, až ti bude chodit rodičovská 7000 a vypadnou vám na 2 měsíce nájemníci? To je právě to, proč jsme to začli řešit hned, než bycjom se dostali do prů.eru. Náklady máme podobný.
m@rtin@ píše:
Ahoj,hypotéky jsou fakt mazec, nevim o nikom, kdo by si byl schopnej koupit byt za to, co si našetřil.
Držím pěsti
Zas jestli nemáte žádnou opžděnou platbu, dá se to přefinancovat (a samozřejmě protáhnout), abyste platili míň a byli víc v pohodě.
Teď jsem právě hledala přefinancování hypotéky pro jedny známý. Brali si ji bohužel v ten nejnevhodnější čas, co mohli, takže je banka pěkně natáhla, maj vysokej fixovanej úrok a místo na 30 let jim to dali na 15.
Výsledek je ten, že splácej měsíčně skoro o 40% víc než původně chtěli a miminko na sebe taky nenechá dlouho čekat.
P.S. Kdybys chtěla, můžu se ti na to taky mrknout
Ale my mame daleko do fixace, tak kdyby se to refinancovalo, tak bysme platili pokutu za predcasny splaceni, ne?
Renatka30 píše:
a holky dovedete si představit že vám manžel přinese domů tak 13tisíc čistýho, vy jste na mateřské a další 3 děti doma…? dělám v jedné firmě výplaty a žel tam každý měsíc jeden pán tohle májako mazec
Renatko, je to teda hrůza. Dvě moje kolegyně se vracely do práce a manžel zůstal doma s dítětem, protože prostě vydělával strašně málo. Představit si to dovedu, ale nechtěla bych to tak.
Renatka30 píše:
a holky dovedete si představit že vám manžel přinese domů tak 13tisíc čistýho, vy jste na mateřské a další 3 děti doma…? dělám v jedné firmě výplaty a žel tam každý měsíc jeden pán tohle májako mazec
no u nás ná na valašsku se taky pohybují průměrně platy - chlapů kolem 20 000kč i vysokoškoláci (naštěstí manžel má víc)